سرویس حاشیه نگاری- احسان سالمی: هفته پیش بود که کامران نجفزاده مجری شناخته شده صدا و سیما در آیتم «صرفاً جهت اطلاع» خبر 20:30 اعلام کرد که «اگر می بینید خبرها به این صورت شده بدانید حقوق ما دست دولته و اگه غیر این عمل کنیم بودجه صدا و سیما را نمیدهند و حقوق ما را قطع میکنند پس مجبوریم بگیم همه چی آرومه...»
این اظهارات معنادار نجفزاده که در رسانههای مختلف با بازخوردهای گوناگونی روبرو شد، پرده از اتفاقی برداشت که تبدیل به «رازی مگو» در میان مدیران رسانه ملی شده بود. مدیرانی که همواره از سوی دولتهای مختلف و به دلایل مختلف تحت فشار بودهاند ؛چرا که همه میخواستند صدا و سیما را به عنوان واحد روابط عمومی نهاد ریاستجمهوری و دیگر وزارتخانههای دولت مصادره کنند تا رسانه ملی محل اصلی رپورتاژ آگهی برای فعالیتهای مختلف دولت باشد!
این در حالی است که سازمان صداوسیما به علت نبود بودجه و عدم تخصیص بودجه های دولتی با مشکلات فراوانی در تولیدات و هزینه های جاری خود روبرو شده است و یکی از دلایل اصلی کاهش بسیاری از تولیدات این سازمان نیز همین موضوع است. هرچند که دلایل دیگری نیز برای کاهش کیفیت برنامههای این سازمان وجود دارد که صرفاً وابسته به مسائل مالی نیست.
از سوی دیگر حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور که در این چند وقت گذشته با ادبیاتی غیرقابل قبول در مورد مسائل مختلف کشور اظهار نظر میکند که نمونه آخر آن توهین صریح او به رسانه ملی و شورای نظارت بر صدا و سیما بود که هیچگاه پاسخ مناسبی را در قبال آن دریافت نکرد؛ این بار اما سخن از موضوعی دیگر کرده است که به نظر میرسد یک بار برای همیشه باید مشخص شود. در حالی که پیش از این مدیران صدا و سیما عنوان کرده بودند که دولت یازدهم برای اینکه سهم صدا و سیما از بودجه مصوب کشور را ندهد، به انتقاد از این سازمان میپردازد، اما آشنا در صفحه شخصی اش در فیسبوک نوشته است: «این روزها مطالب مختلفی درباره وضعیت مالی صدا و سیما طرح میشود. واقعیت این است که این سازمان تا دلتان بخواهد با روشهای مختلف از منابع عمومی مطالبه میکند اما هیچ طلبی از بودجه رسمی و مصوب ندارد.»
این تناقضات سوالی را به وجود میآورد که به راستی چه کسی در این میان راست نمیگوید؟! از یک سو محمد سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما در مقابل انتقاد برخی از مقامات دولتی از نحوه پوشش مذاکرات هستهای توسط رسانه ملی با همین استدلال از عملکرد زیر مجموعهاش دفاع میکند و از سوی دیگر مشاور فرهنگی رئیس جمهور ادعا میکند که صدا و سیما هیچ طلبی از بودجه مصوب ندارد!
خوب است که مدیران رسانه ملی در صورت ضایع شدن حقوقشان با استفاده از ظرفیتهای موجود در این رسانه به روشنگری در ارتباط با این موضوع بپردازند تا مشخص شود آیا واقعا حقی از صدا و سیما ضایع شده است یا نه؟
حداقل ثمره این کار این است که اگر واقعا حقی از این سازمان ضایع شده است مسئولین وادار میشوند در جهت احقاق حقوق رسانه ملی اقدامی کنند و اگر حقی ضایع نشده است دیگر بهانهای برای تولید برخی از آثار کم کیفیت در صدا و سیما باقی نمیماند.