
به گزارش حلقه وصل، سال رونق تولید توسط مقام معظم رهبری برای سال ۹۸ انتخاب شد نامی که نشانگر اهمیت موضوع اقتصاد تولید محور برای توسعه جامعه و کشور است.
در متن پیام نوروزی سال ۹۸، مقام معظم رهبری بر سه محور مهم در خصوص مسائل اقتصادی کشور تاکید کردند؛ ارزش پول ملی، قدرت خرید مردم و رونق تولید که سومین محور را به عنوان نام سال ۹۸ برگزیدند تا شاید توجه مسؤولان امر را بیش از پیش به این موضوع مهم به عنوان اولویت اساسی کشور جلب کنند.
میتوان گفت رونق تولید در شرایط کنونی کشور که در جنگ اقتصادی تمام عیار قرار دارد تنها راه شکست تحریمهای اقتصادی بوده و تحقق آن طبق نظر اغلب کارشناسان و منوط به عملیاتی نمودن عواملی همچون؛ اصلاح محیط کسب و کار، اصلاح قوانین نظام بانکی و مالیاتی، مبارزه قاطعانه با فساد، حذف فعالیتهای سوداگرانه و... است که هر یک از این موارد باید مورد توجه مسؤولان امر قرار گرفته و گامهای عملیاتی و اساسی در راستای رفع این مشکلات جهت رونق تولید برداشته شود.
اصلاح محیط کسب و کار بدین معناست که باید محیط مناسبی برای ایجاد کسب و کار ایجاد شود و مجوزهای لازم برای آغاز یک کسب و کار تولید محور در سریعترین زمان و با فرآیندی کوتاه مدت در اختیار متقاضیان قرار گیرد تا سرمایهگذاران بیش از گذشته راغب به سرمایهگذاری آسان وسریع در بخش تولیدی شوند و در کنار آن نظام بانکداری به عنوان موتور محرکه اقتصاد و تولید کشور نیازمند بازنگریهایی است تا بیش از گذشته حمایتهای مناسب و عملی از تولیدکنندگان انجام گیرد.
در سالهای اخیر نظام مالیاتی به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای تولیدکنندگان بوده که از این رو جهت رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی نیاز به اصلاح قوانین مالیاتی بیش از گذشته احساس میشود که امیدواریم مورد توجه مسؤولان ذیربط قرار گیرد.
تضعیف فعالیتهای سوداگرانه بدین معنی است که باید با تقویت بخش تولیدی و صنعتی از خروج سرمایه از کشور و همچنین سرمایهگذاری افراد در بازارهایی هم چون؛ خرید و فروش دلار، سکه، املاک و... با اعمال قوانین و مالیاتهای سنگین کاسته شود تا انگیزه سرمایهگذاری در بخش تولید در بین آحاد جامعه توسعه یابد.
اما در کنار موارد ذکر شده توجه به عواملی همچون؛ ثبات نرخ ارز و کنترل تورم که جزو اصلیترین مشکلات کنونی اقتصادی کشور است و هم چنین تقویت ارزش پول ملی که با حمایت از تولیدات داخلی از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار برای تحقق اهداف شعار سال است.
به تبع حمایت از تولید داخلی باعث ایجاد رونق در چرخه اقتصادی کشور شده و افزایش میزان اشتغالزایی و کاهش معضل بیکاری و همچنین جلوگیری از خروج سرمایه از کشور را به همراه خواهد داشت که در این صورت یکی از اساسیترین مشکلات کشور با اعمال قوانین و برنامههای مناسب رفع شده و شاهد توسعه و رونق در کشور خواهیم بود.
مجلس شورای اسلامی به عنوان قوه مقننه و یکی از تاثیرگذارترین ارگانها در اعمال قوانین حمایتی از تولید داخل، میتواند نقش بهسزایی را در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند. از این رو سراغ نمایندگان استان اردبیل در مجلس رفتیم تا از برنامههای مجلس شورای اسلامی و همچنین راهکارها و موانع حال حاضر کشور بر سر راه تولید آگاهی یابیم.
۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کنونی به دلیل سو مدیریت است
صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در خصوص موانع رونق تولید اظهار کرد: بر اساس بررسیهای کارشناسی انجام یافته بیش از ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کنونی حاکم بر جامعه به دلیل عدم مدیریت صحیح و سوء مدیریت در بخش های داخلی است.
لازمه رونق تولید مدیریت جهادی و انقلابی است
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: لازمه رسیدن به اهداف رونق تولید، مدیریت جهادی و انقلابی است به همین دلیل دولت باید در تیم اقتصادی خود از مدیران جهادی و انقلابی بهره ببرد و در کنار آن استفاده از پتانسیلهای جوانان یکی از ضروریات است و باید همانند دوران دفاع مقدس به جوانان انقلابی مومن و جهادی اعتماد بیشتری شود و مدیران باید به صورت شبانهروزی از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کرده و در حل مشکلات اقتصادی گام بردارند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: شاه بیت حل مشکلات اقتصادی اهمیت دادن به تولید داخلی و حمایت از کالای ایرانی است که برای انجام آن باید در مقابل واردات بیرویه کالاهای غیرضروری که تولیدات داخلی مشابه دارد به جد ایستادگی شود و در کنار آن رفع موانع دیگر تولید باید در اولویت قرار داشته باشد.
سیستم بانکی کشور باید از بنگاه داری به سمت تولید سوق داده شود
بدری با اشاره به موانع موجود بر سر راه رونق تولید در کشور ادامه داد: یکی از موانع موجود بر سر راه رونق تولید سیستم بانکی موجود در کشور است که ترمزی برای حمایت از تولید داخلی است و این موضوع باید مورد بازبینی اساسی دولت قرار گیرد در همین راستا در کمیسیون اقتصادی مجلس طرحی برای نظام بانکداری کشور در دست بررسی قرار دارد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت با توجه به وسعت تیم کارشناسی خود میتواند مستقیما به این موضوع ورود کرده و بانکها را از بنگاهداری و سوداگری به سمت تولید و حمایت از تولید ایرانی سوق دهند و متاسفانه یکی از عوامل رشد نقدینگی کنونی در کشور که به یکی از مشکلات اقتصادی تبدیل شده بانکها هستند.
خروج از وابستگی اقتصاد کشور به نفت با رونق تولید محقق میشود
وی تصریح کرد: اگر تولید رونق یابد اشتغال را نیز به همراه خود خواهد داشت و منجر به رونق اقتصاد و خروج از وابستگی به نفت خواهد بود که این موضوع یکی از مهمترین معضلات موجود در حال حاضر برای اقتصاد کشور است، باید اقتصاد را به سمت اقتصاد تولید محور سوق داد تا از وابستگی به نفت خارج شد.
بدری گفت: سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده بود در همین راستا بوده اما متاسفانه دولت آن طور که باید و شاید نتوانست این سیاستها را عملیاتی کند و در کل اصل مجری و میداندار با توجه به قدرت اجرایی بالا دولت است که باید توجه ویژهای به موضوع رونق تولید داشته باشد.
تحقق شعار رونق تولید نیازمند اقدامات عملی مسؤولان است
حمایت میرزاده،نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه برخی از ادارات و سازمانها اقداماتی هم چون چاپ بروشور، برگزاری همایشهای مختلف و بدون خروجی مثبت، چاپ پلاکارد و... فقط جهت رفع تکلیف انجام میدهند که این نوع نگرش و فعالیت باید کنار گذاشته شده و گامهای اساسی در راستای عملیاتی نمودن اهداف سال رونق تولید برداشته شود.
وی افزود: شعار رونق تولید در سالجاری که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است اقدام بسیار مناسب در راستای توسعه و آبادانی کشور بوده و در شرایط کنونی اقتصادی کشور ما راهی جز رونق تولید برای توسعه کشور و گذر از وضعیت کنونی نداریم و امیدوارم مسؤولان امر با عمل به این شعار و اهداف آن زمینه تحقق این شعار را فراهم کنند.
میرزاده عنوان کرد: برای نتیجه بخش بودن برنامهریزیها و اهداف تعیین شده توجه به دو نکته مهم لازم و ضروری است که تمام سازمانها و نهادهای مربوطه موظف به حسن اجرای آن هستند و در کنار آن رسانهها نیز باید در بحث رصد این اقدامات فعالیت کنند و یکی از این نکات توجه به امر تولید با بهرهوری بالا و مناسب که قابلیت رقابتپذیری در بازارهای روز دنیا را داشته باشد و در این راستا باید توجه کرد که هر سرمایهگذاری یک تولید کننده واقعی و موفق نبوده و باید تجربه کافی در امر تولید را داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: نکته دومی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که در امر اشتغالزایی و حمایت از کالای ایرانی خود مردم نقش بسیار موثری را دارند و از این رو اگر در فکر توسعه و افزایش اشتغال و حل معضل بیکاری هستیم گام اول را باید خود مردم بردارند و با حمایت خود از کالای ایرانی و خرید کالاهایی که مشابه داخلی آن وجود دارد یاریگر اشتغالزایی و رونق تولید در کشور باشند.
رونق تولید راهکار اصلی برای شکست سیاست وابستگی به خارج است
بشیر خالقی، نماینده مردم خلخال و کوثر عنوان کرد: در حال حاضر بر هیچ کسی پوشیده نیست که کشور در یک جنگ اقتصادی بوده و دشمنان جمهوری اسلامی ایران در صدد وابسته کردن کشور به خارج هستند و بهدلیل اهمیت مساله اقتصادی در کشور امسال از سوی مقام معظم رهبری بهنام «رونق تولید» نامگذاری شده که این موضوع یکی از مهمترین راهکارها برای توسعه و رونق اقتصادی در کشور است.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: ایران اسلامی دارای پتانسیلهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف معدن، کشاورزی، منابع طبیعی، گردشگری، صنعت و... است که هر کدام از این بخشها در صورت توجه ویژه و برنامهریزی دقیق میتوانند در رونق تولید و اشتغالزایی سهم بسزایی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در جنگ تمام عیار اقتصادی کنونی که آمریکا و همپیمانان آن با هدف تضعیف کشورمان به راه انداختهاند باید از امکانات موجود در حد کافی بهرهمند شویم و یکی از راهکارهای آن رونق تولید است و تمامی مدیران و مسؤولان باید در جهت رونق تولید دست در دست هم داده و در صورتی که در این جهت به خوبی حرکت کنیم به موفقیت خواهیم رسید.
خالقی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای طرح توسعه اشتغال روستایی اختصاص یافته بود که یکی از نمونههای ایجاد زمینه برای رونق تولید است، اما متاسفانه برخی از بانکها همکاری مناسبی نداشتهاند و برای هر چه بهتر شدن این برنامهها باید ارتباط تنگاتنگ بین بانکها و دستگاههای اجرایی بیشتر از گذشته شود تا از سرمایه ملی در جهت توسعه استفاده شود.
مدیریت جهادی و اتخاذ تصمیمات حمایتی لازمه رونق تولید است
رضا کریمی نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس در گفتوگو با خبرنگار فارس بیان کرد: قریب یک دهه است که مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد، تولید و اشتغال با نامگذاری سال به نامهای مرتبط با اقتصاد، مسؤولان کشورى را برای توجه ویژه به اقتصاد مملکت رهنمون میکنند.
وی افزود: در طی سالهای گذشته نیز شعارهای هم مضمون و مرتبط با مسائل اقتصادی توسط مقام معظم رهبری مطرح شده بود که تمامی اینها نشانگر اهمیت خاص مسائل اقتصادی در جامعه است و از طرفى شعار امسال یعنی «رونق تولید» در اسناد بالادستى، سیاستهاى کلى نظام وسیاستهاى اقتصاد مقاومتى ابلاغى مقام معظم رهبرى نیز به صراحت آمده است ولى همچنان آنگونه که باید و شایسته مورد توجه متولیان امر قرار نگرفته است.
اصلاح نظام بانکی و مالیاتی از راهکارهای رونق تولید است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهکارهای عمل برای تحقق شعار سال عنوان کرد: لازمهى عمل به این شعار در کنار مدیریت جهادى، اتخاذ و اعمال سیاستها و تصمیمات حمایتى از بخش تولیدات داخلى و حذف ایستگاههاى اضافى است و علاوه بر آن میتوانیم به جاى حمایت از واردات برخى کالاها و تخصیص ارز دولتی به واردات کالاها این منابع مالى را در بخش تولید سرمایهگذارى کرد.
کریمی گفت: از طرفى هم باید نظامات بانکى و مالیاتى را در کشور سرو سامان داده و بهجاى نگاه تجارى بر تسهیلات اعطایى رویکرد حمایتى داشته باشیم، بنابراین همهى قواى حاکم بر کشور باید با اتفاق و انسجام لازم با بسیج کلیهى منابع و امکانات مورد نیاز و انجام وظایف مرتبط براى تحقق این امر مهم اهتمام نموده و با رونق تولید موجب ایجاد اشتغال و شکوفایى اقتصاد کشور شوند.
به گزارش خبرنگار فارس از اردبیل، با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم برجامعه رونق تولید یکی از موثرترین راهکارها در راستای حل مشکلات معیشتی مردم است که برهمین اساس انتظار می رود مسؤولان امر بیش از گذشته در عملیاتی کردن اهداف این شعار اهتمام ورزند و در کنار آن نباید از نقش موثر خود مردم در حمایت از کالای ایرانی و خرید محصولاتی که مشابه داخلی آن وجود دارد چشم پوشید.
گزارش از: مهران عقلمند