
به گزارش حلقه وصل، نامگذاری سال جدید از سوی رهبر فرزانه انقلاب، دقت، دوراندیشی، توجه جدی معظم له به مشکلات و کاستیها، ارائه نسخه شفابخش و برون رفت از وضع موجود و حرکت به سوی وضعیت مطلوب را نشان میدهد.
هر سال این نامگذاری با نگاه استراتژی نسبت به حل مشکلات مردم، پاسخ به نیازهای روز جوانان و نیل به پیشرفتهای قابل قبول و نه یک شعار صرف، بلکه گفتمانی که میتواند کشور را با توجه به ظرفیتهایی که دارد به یک قدرت اقتصادی نظام بینالملل بدل کند.
از سال1370 تا 1398، بارها نسخههای شفا دهنده و برون رفت از مشکلات اقتصادی و درمان درد آن در قالب شعار سال با عناوین «سال عزت ملی»، «وجدان کار و انضباط اجتماعی»، «انضباط اقتصادی و مالی»، «مبارزه با اسراف و زیاده روی»، «صرفه جویی»، «اقتدار ملی و اشتغال»، «نهضت خدمترسانی به مردم»، «پاسخگویی سه قوه به ملت»، «همبستگی ملی و مشارکت عمومی»، «نوآوری و شکوفائی»، «اصلاح الگوی مصرف»، «همت مضاعف،کارمضاعف»، «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهاد»، «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی»، «تولید ملی، حمایت از کار وسرمایه ایرانی»، «جهاد اقتصادی»، «وجدان کار و انضباط اجتماعی»، «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل»، «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» ، «حمایت از کالای ایرانی» و «رونق تولید» مطرح شده است.
همایشها برگزار و مقالات نگاشته شده، تبلیغات زیادی انجام شده، اما مانند بیماری که به دستورات پزشک متخصص متعهدی که به نسخه او عمل نکنند، اوضاع آن بهتر نخواهد شد هیچ، بلکه وخیمتر میشود.
بنابراین در صورت توجه جدی به مولفههای هر کدام از این واژهگان، گفتمانها و مسیر پیشرفت، میتوانست اقتصاد کشور را دگرگون سازد و حالا جایگاه بینالمللی اقتصاد ایران یقینا قابل تحسین بود.
امسال نیز رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در اولین روز سال در حرم مطهر امام رضا(ع) با تبیین عالمانه شعار راهبردی«رونق تولید»، سال ۹۸را «سال فرصتها» و «سال امکانات و گشایش» برای ملت ایران بیان نمودند.
باید همه با همدلی، وحدت کلمه از فرصتها نهایت استفاده را برای پیشرفت کشور بهکار برد و با ویژگیهای کار جهادی یعنی تلاش خستگیناپذیر و مخلصانه را با کار عالمانه و منطبق بر موازین دقیق علمی توأم کرد تا مدیریتهای با سواد، کارآمد و جهادی در مسائل اقتصادی، تصمیمگیری و اقدام شود؛همان کاری که مطالبه رهبر عظیم الشان انقلاب و مردم انقلابی و ولایی است.
مطمئنا یاس و ناامیدی، بیحالی و بیبرنامگی هیچ مشکلی را حل نمیکند و امروز دشمن به این موضوع دامن میزند.
کشور متعلق به همه ایرانیان متعهد به مملکت است و با هرسلیقه سیاسی باید تحت فرمان رهبری انقلاب با روحیه انقلابی و جهادی و با در نظر گرفتن منافع ملی در کنار هم برای نیل به پیروزی گامهای بلندی را بردارند. دستگاههای مسؤول باید به تولیدکننده، سرمایهگذار و فعال اقتصادیِ سالم از زوایای مختلف از جمله اصلاح قوانین و مقرراتِ فضای کسب و کار کمک کنند.بانک مرکزی، مجلس شورای اسلامی و دستگاه قضایی بستر را برای سرمایهگذاری، فعالیتهای اقتصادی سالم فراهم نمایند.
مراکز دانشگاهی با تولید فکر و علم به رونق تولید کمک کنند. این کار مهم و اساسی را بههنگام و تا رسیدن به نتیجه دنبال نمایند. دولت نسبت به تولید برنامه مدون و همراه با عدالت در توزیع ثروت و امکانات به کسانی که علاقه ورود به عرصه تولید را دارند چه کارخانههای بزرگ و مادر و چه کارگاههای کوچک و زود بازده، همه و همه باید وارد عرصه تولید شوند.
یکایک کارخانهها، مراکز اقتصای و حتی منازل هر ایرانی باید تبدیل به یک کارگاه کوچک زود بازده شود و بانک مرکزی رسالت خطیری در توزیع وامها دارد. باید وامهای ارزان قیمت در اختیار این طبقه قرار گیرد تا هم اشتغالزایی ایجاد شود و هم تولید رونق پیدا کند.صادرات هدف دوم این پروسه مدنظر دولت باشد. مناطق آزاد تجاری باید محل صادرات تولیدات داخلی شود.
رسانههای جمعی و رسانه ملی و مراکز آموزشی مسؤولیت خطیری در فرهنگسازی«رونق تولید» برعهده دارند. هر ایرانی باید به این نتیجه برسد که اگر تولید داخلی رونق پیدا کند برای جوان آنان اشتغال ایجاد خواهد شد. درآمدخواهد بود، صادرات کالاهای تولیدی آنان موجب کسب و کار و فعالیت بازار آنها خواهد شد و به جای واردات کالاهای بیگانه و فعال شدن بازارکار کشورهای بیگانه، چرخه خط تولید انواع کارخانههای کشور فعال میشود.
واردات انواع متنوع کالاهای لوکس خارجی، کمک به تولیدات کشور بیگانه است. هنر هر مسؤول و یکایک ایرانیان صادرات کالاهای ایرانی و استفاده از کالای تولیدی داخلی است. البته کیفیت و کمیت باید مورد توجه باشد.
«رونق تولید» راهحل برون رفت از مشکلات اقتصادی، عدم وابستگی به خارج، تکیه بر قدرت درونزای خود، پیشرفت کشور، رفع بیکاری و موجب شکست رکود اقتصادی و توطئه دشمنان میشود. گفتمان و یانسخه«رونق تولید» نباید مورد غفلت قرار گیرد.
غفلت از آن ممکن است کشور را به بیراهه و وابستگی سوق دهد و مشکلات مضاعف ایجاد نماید. هیچ کشوری و قدرت اقتصادی در جهان بدون تلاش و کوشش، تحمل سختیها، همت بلند و اراده و اقدام مناسب به موفقیت دست نیافته است.
باید با همه توان مانند دوران سخت حماسه و ایثار دفاع مقدس با همان روحیه فداکاری، ایثار با فکر و اندیشه انقلابی و جهادی، حضور جوانان غیور و انقلابی، با کار و تلاش عالمانه ، تدبیر، برنامه، فعالیت جدی و مضاعف برای رونق تولید انجام گیرد و با فرهنگسازی در نهادینهسازی رونق تولید داخلی و صادرات آن، قدرت اقتصادی کشور را ارتقاء بخشیم.
یادداشت: امیدعلی رعنایی