
به گزارش حلقه وصل، شهرام پرورش ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برنامههای جامع و متنوعی برای توسعه کشت دانههای روغنی در استان همدان در نظر گرفته شده است اظهار کرد: کشت آفتابگردان، گلرنگ، کلزا و شایر محصولات روغنی با جدیت در استان همدان دنبال میشود.
وی افزود: همه تلاش خود را برای افزایش ظریب خوداتکایی در کشت کلزا به کار بستیم افزود: در سال جاری بیش از 4 هزار و 370 هکتار کلزا در استان کشت شده است و پیشبینی میکنیم که 10 هزار تن برداشت محصول رخ دهد.
کشت گندم در استان در آستانه ثبت رکورد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه به کشت گندم در استان نیز پرداخت و تصریح کرد: در سال زراعی جاری بیش از 69 هزار و 568 هکتار گندم آبی و 322 هزار و 958 هکتار گندم دیم کشت شده است.
وی ادامه داد: در سال جاری حدود 800 هزار تن گندم در استان تولید شده که 632 تن آن توسط دولت خریداری شده است.
پرورش با تأکید بر اینکه بر اساس پیشبینیها سال آینده 760 هزار تن گندم در همدان برداشت میشود خاطرنشان کرد: همدان رتبه ششم تولید گندم در کشور را دارد و به همین دلیل مشکلی در تولید گندم نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه درصورت مساعد بودن بارندگیها در فصل بهار و بهینه بودن دما رکورد جدیدی در تولید گندم در سال آینده به ثبت خواهد رسید گفت: از همین رو کمبودی نیز برای تأمین آرد وجود ندارد و به صورت سهمیهای بین نانواییها توزیع میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سرانه مصرف آرد استان بین 200 تا 250 هزار تن است اظهار کرد: هم اکنون در انبارهای استان 300 هزار تن موجود است و خوشبختانه بیش از سه سال است که گندم وارد کشور نشده است.
افزایش عملکرد در کشت چغندر استان
وی در ادامه به کشت چغندر قند در همدان اشاره کرد و افزود: میزان سطح کشت چغندر در استان کاهش یافته به طوری که از 8 هزار و 300 هکتار در سال گدشته به 7 هزار و 550 هکتار رسیده است.
پرورش با بیان اینکه 546 هزار و 900 تن چعندرقند در استان تولید شده است تصریح کرد: متوسط عملکرد چغندرقند در هر هکتار 72.44 تن است و این مسأله از افزایش عملکرد 20 تن در هکتار خبر میدهد.
وی با اشاره به اینکه در سال آینده 6 هزار هکتار چغندرقند کشت میشود و تولید 427 هزار تن محصول پیش بینی میشود ادامه داد: تمام مطالبات کشاورزان در کارخانه قند همدان پرداخت شده است و تا فردا 20 اسفندماه مطالبات سایر کارخانجات نیز پرداخت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به کشت حبوبات در استان همدان اشاره کرد و گفت: بیش از 23 هزار هکتار حبوبات در استان همدان کشت میشود.
وی با بیان اینکه در سال جاری 3 هزار و 500 هکتار کشت انتظاری انجام شده است اظهار کرد: 4 هزار و 550 هکتار کشت پاییزه، نخود و عدس در استان انجام شده است.
افزایش سطح زیر کشت زعفران، پسته و گلمحمدی در استان
پرورش با بیان اینکه بومیسازی الگوی کشت را دنبال میکنیم افزود: یکی از دغدغههای جدی ما کشتهای جایگزین برای محصولات پرآببر است تا این بخش تا یک اندازه قابل قبول و منطقی نگاه داریم.
وی با با بیان اینکه در سال آینده به دنبال تثبیت کشت سیب زمینی در 21 هزار و 500 هکتار هستیم تصریح کرد: همچنین با توجه به مزیتهای هر منطقه برنامه کشت را به شهرستانها ابلاغ خواهیم کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: زعفران، گلمحمدی و پسته به عنوان گیاهان جایگزین در مزارع همدان در نظر گرفته شده و کشت آنها در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه 31 هکتار در سال جاری به میزان سطح زیر کشت زعفران در استان اضافه شده است خاطرنشان کرد: در حال حاضر 161 هکتار زعفران در استان همدان کشت میشود.
پرورش گفت: میزان سطح زیر کشت گلمحمدی نیز 34 هکتار افزوده شده و مجموع آن در استان به 170 هکتار رسیده است.
وی اظهار کرد: همچنین باغات پسته استان 50 هکار توسعه یافته و به 183 هکتار رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان به کشت جو نیز اشاره کرد و ادامه داد: 144 هزار هکتار جو به صورت دیم و آبی در استان همدان کشت میشود که بر اساس پیشبینیها انتظار تولید بیش از 200 هزار تن محصول از این مزارع را داریم.
وی در ادامه تصریح کرد: بیش از 26 هزار و 133 پیوندک گردو با ضریب اطمینان 80 درصد سرشاخهکاری شده به طوری که طول عمر این اتفاق در استان همدان به سه سال رسیده است.
شهرک سبزی احداث میشود
پرورش همچنین در ادامه تأکید کرد: ایجاد شهرک سبزی همچنان توسط جهاد کشاورزی دنبال میشود اما هنوز زمین مناسب برای این امر یافت نشده است و موارد در نظر گرفته با مشکلاتی چون کمبود آب و یا معارض رو به رو بوده است.
وی افزود: دو حلقه چاه در در بلوار آیتالله نجفی همدان به سبزیکاران اختصاص یافته تا از فاضلاب برای کشت این محصول استفاده نکنند؛ ضمن اینکه در حال حاضر کشت سبزی با فاضلاب به صفر رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: در حال حاضر 20 درصد نیاز استان به سبزی در داخل و 80 درصد از سایر استانها تأمین میشود.
وی درباره توسعه کشت گلخانهای نیز در استان همدان گفت: بیش از 107 هکتار گلخانه در استان همدان احداث شده که تا پایان سال به 109 هکتار میرسد و بیش از 50 هکتار گلخانه برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده است.
منبع: فارس