در عین حال، این گزارش به این مساله نیز اشاره می کند که افراد بیمار که به کمک های فوری پزشکی نیاز دارند مدت ها در صف انتظار می مانند و حتی در برخی موارد در همان صف انتظار جان خود را از دست می دهند و کوچکترین کمکی نظیر احیا قلبی یا سی پی آی هم به آن ها ارائه نمی شود. این گزارش در بخشی به این نکته اشاره می کند که پرستاران با صدای بلند به برخی بیماران در بیمارستان های این کشور اعلام می کنند که در حال مرگ هستند و مدت زمان زیادی زنده نمی مانند!
گزارش کالج سلطنتی پرستاری در انگلیس تاکید می کند که در بسیاری از مراکز درمانی این کشور، بیماران از دسترسی به زنگ هشدار در شرایطی که بستری هستند محرومند و نمی توانند وضعیت اورژانسی خود را به کادر درمان اطلاع دهند. در عین حال، گزارش های مختلفی نیز از سقط جنین زنان باردار به دلیل منتظر ماندن در صف انتظار و عدم دریافت کمک های بهداشت و سلامت منتشر شده است.
بر اساس گزارشی که به تازگی نشریه گاردین منتشر کرده، دکتر آدرین بویل رئیس اتحادیه پزشکان انگلستان در موضع گیری تاکید کرده که مطالب منتشر شده در گزارش کالج سلطنتی پرستاری انگلیس به قدری تکان دهنده است که باید آن را یک رسوایی بی سابقه در تاریخ انگلستان دانست. وی تاکید کرده که شهروندان درشرایطی که ضعیف و درمانده هستند به نظام بهداشت و سلامت مراجعه می کنند و نباید این رسیدگی ضعیف به آن ها انجام گیرد.
در عین حال، در گزارش کالج سلطنتی پرستاری انگلیس به این نکته نیز اشاره شده که که شمار قابل توجهی از پرستاران انگلیسی نیز به دلیل تجربه اضطراب شدید و عدم شرایط مساعد شغلی، استعفا می دهند و به مشاغل دیگر روی می آورند. موضوعی که آن نیز به یک ابربحران جدی برای نظام بهداشت و سلامت انگلیس تبدیل شده است.
البته که در ماه های گذشته نیز در چندین نویت شاهد اعتراضات و اعتصابات گسترده جامعه پرستاری انگلیس در اعتراض به عدم پرداخت درست و به اندازه دستمزدهایشان بوده ایم. گروهی که در جریان پاندمی کرونا، با فشار زیادی رو به رو شدند اما حتی پس از آن نیز مقام های انگلیسی از رسیدگی به معیشت و وضعیت دستمزدی پرستاران خودداری کرده و طفره می روند. مفاد گزارش اخیر کالج سلطنتی انگلیس و دیگر افشاگری های انجام شده با محوریت این گزارش، در نوع خود با 3 پیام مهم همراه است.
یک: تکرار چندباره یک واقعیت راهبردی
آنچه در گزارش کالج سلطنتی پرستاری انگلیس در مورد وضعیت اسفبار نظام بهداشت و سلامت انگلیس مطرح می شود، در نوع خود بار دیگر یک واقعیت مهم را فریاد می زند و آن وجود فاصله قابل توجه میان تصویرسازیهایی ویژه و آرمانی از نظام حکمرانی غرب با واقعیت های میدانی آن است. غربی ها دهه هاست که تصویر یک مدینه فاضله را از نظام حکمرانی خود به جهانیان مخابره می کنند.
گزاره ای که طرح آن از رهگذر هژمونی رسانه ای و تبلیغاتی آن ها میسر می شود با این حال، در واقعیت، آنچه تبلیغ می کنند هیچ نسبتی با واقعیت های آن ها ندارد. قدرت های غربی بارها بارها مدعی شده اند که حفظ احترام و کرامت انسان ها اولویت آن ها است و در این رابطه دست به هر اقدام لازمی می زنند با این حال در عرصه میدانی، آنچه قابل مشاهده است، جان دادن افراد در صف انتظار بیمارستان ها یا بستری کردن آن ها در توالت و پارکینگ بیمارستان است!
نکته قابل تامل اینکه جهان غرب با تصویرسازیهای خیالی از خود برای دیگر ملت ها در اقصی نقاط جهان ایجاد جاذبه می کند و به نوعی با رویافروشی، آن ها را ترغیب به حضور در کشورهای غربی می کند.
دو: سوءحکمرانی در غرب جدی است
یکی از نکاتی که در جهان غرب سرمایه گذاری زیادی روی آن انجام شده و می شود، جا انداختن برخی گزاره ها به عنوان مفروض در ذهن افکار عمومی جهان است. دراین چهارچوب، جهان غرب و به طور خاص کشوری نظیر انگلیس سعی داشته اند خود را به مثابه الگو و شاخص به جهانیان معرفی کنند و به نوعی متر و ملاک خوب یا بد بودن وضعیت حکمرانی در کشورهای گوناگون را خود(جهان غرب) و وضعیت حکمرانیشان تعریف کنند.
این در حالی است که بر اساس گزارش هایی نظیر آنچه اخیرا کاج پرستاری سلطنتی انگلیس منتشر کرده، نشان داده می شود که تا چه اندازه مساله سوحکمرانی در غرب جدی است. گزاره ای که در نقطه مقابل دستورکار اصلی قدرت های غربی در زمینه معرفی کردن خود به عنوان الگوهای جهانی در حوزه حکمرانی است. البته که این مساله می تواند نمودی از افول هژمونی جهانی غرب نیز باشید.
روندی که بسیاری از تئوریسین های حوزه سیاست بین الملل نیز به آن اشاره دارند و تاکید می کنند که این پدیده نمودهای عینی خود را به طرق مختلف پیش چشم جهانیان نشان می دهد. اگر از این زاویه به ماجرا نگاه کنیم، گزارش اخیر کالج سلطنتی پرستاری انگلیس در واقع یک جلوه از روند ادامهدارِ افول هژمونی جهان غرب باید تفسیر شود.
سه: یک پیام معنادار برای دیگر کشورها
یکی از نکاتی که در رابطه با گزارش تکان دهنده کالج سلطنتی پرستاری انگلیس در مورد وضعیت اسفبار نظام بهداشت و سلامت این کشور باید مورد توجه باشد، پیامی است که این موضوع به دیگر کشورها از جمله ایران مخابره می کند. در ماه های گذشته در کشورمان ایران نیز شاهد برخی اعتراضات پرستاران به وضعیت درآمدی و کاری خود بوده ایم. البته که گزارش های مختلفی نیز از گرایش شدید پرستاران در کشورمان به مهاجرت به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی حکایت داشته اند.
اگرچه بهبود وضعیت معیشتی و درآمدی پرستاران کشورمان یک خواسته بحق است و نهادهای مسوول باید در این رابطه کنشگری منطقی داشته باشند با این حال، این تصور که دیگر کشورها نظیر کشورهای اروپایی یک مدینه فاضله را به پرستاران و کادر درمان ایرانی جهت فعالیت و مهاجرت ارائه می کنند نیز چیزی جز سراب نیست. اکنون همانطور که گزارش کالج سلطنتی پرستاری در انگلیس مورد اشاره قرار می دهد، شمار زیادی از پرستاران انگلیسی در حال ترک شغل خود به دلیل وضعیت نامساعد درآمدی و البته تجربه اضطراب شدید هستند. از این رو، نباید فریب جوسازی ها و تبلیغات غربی را خورد و چشم روی واقعیت ها بست.