به گزارش حلقه وصل: حمایت از لبنان و غزه که فقط سخاوتمندانه بخشیدن، طلا هدیهکردن و پول دادن نیست، اتفاقاً به وقتش باید نوک قله خساست بایستی و آب از دستت نچکد. مثلاً وقتی که پای محصولات اسم و رسم داری درمیان است که پولشان سر از جیب صهیونیستها درمیآورد. محصولاتی که با آن بستهبندی خوشرنگ و لعاب و طعم جذابشان یکتنه تمام شعارهای انساندوستانه و حس صلحطلبانهات را به سخره میگیرند و پشتوانه موشکهای اسرائیلی میشوند. همانهایی که مرموزانه پا به زندگی روزمرهتان میگذارند و شما را هم در بازی کثیف صهیونیستها شریک میکنند. حمایت از مقاومت گاهی نخریدن و نبخشیدن است کاری که مدتهاست مردم آزاده جهان پیش گرفتند و محصولات اسرائیلی را تحریم کردهاند. کالاهایی مثل کوکاکولا، پپسی، کیتکت، دامستوس، داو و... که با شروع طوفان الاقصی در فهرست سیاه حامیان انسانیت قرار گرفت.
اما وقتی صحبت از کنارگذاشتن و حذف کالای پر مصرفی به میان میآید بعضی در جستجوی جایگزین میگردند و آن را از دولتها طلب میکند.
جایگزین سالمی که وقتی امروز بهای خریدش را میپردازی خیال راحت باشد فردا خانهای در غزه ویران نمیشود و کودکی در لبنان جانش را به موشکها نمیبازد. حالا اگر این جایگزین سالم، آرمان و اعتقاداتی هم برای خودش داشته باشد که چهبهتر! مثلاً کوفیه فلسطین برتنش حک شده باشد و تو را از پس روزمرگیهایت از پشت ویترین مغازه تا محور مقاومت بکشاند و یاد فلسطین را برایت زنده کند. اصلاً اگر طرفی از این جنگ شرافت و انسانیت باشد که دیگر نورعلینور است، یعنی پشت بچههای غزه باشد و به جنگ اسرائیل برود. آنطور که وقتی اسکناسهایت را برای خریدش میشماری دلگرم باشی که بخش زیادی از سود این محصول به فلسطین میرسد و در نبرد با صهیونیست خرج میشود. چیزی مثل فلسطین درینک که چند وقتی میشود در اروپا جایگزین کوکاکولا، پپسی و هر نوشیدنی خونآلود دیگری شده است.
فلسطین درینک نوشیدنی که دنیا را فتح کرد
اولینبار نام ناآشنای فلسطین درینک را از زبان لیلی فزونی شنیدم بانوی جوان ایرانی که یکتنه پرچم مقاومت را در سوئد بالا برده و با حامیان سوئدی فلسطین هر یکشنبه راهپیمایی بلندبالایی دارند که ترکشدنی نیست. وقتی داشت در جریان مصاحبهاش برایم از تحریم کالاهای اسرائیلی میگفت، متوجه شدم یک سالی میشود که ریز تا درشت محصولات اسرائیلی را فهرست کردهاند و علاوه بر تحریم آنها دلسوزانه و در کف جامعه به مردم اطلاعرسانی میکنند که شریک خونریزی صهیونیستها نشوند و پولشان را خرج ادامهدار بودن این نسلکشی نکنند.
حماسه تحریم لیلی و دوستانش در سوئد اتفاقاً بسیار هم تأثیرگذار بوده آنقدر که برایم تعریف میکند که تا مدتها فروشگاههای بزرگ سوئد محصولات اسرائیلی را با بارکدهای جعلی میفروختند که فقط به فروش برود. بعد از قصه تحریمها، فلسطین درینک نوشیدنی و نوشابه محبوب لیلی و افراد زیادی در سوئد شد، نوشابهای توسط دو برادر فلسطینی و در شهر مالمو جایی که لیلی زندگی میکند متولد شد.
از سوئد تا غزه قصه عشق به وطن دو برادر فلسطینی
احمد و محمد حسون همان دو برادر فلسطینی خالق فلسطین درینک هستند که سالها پیش بهخاطر شرایط کشورشان مجبور به مهاجرت شدند اما هنوز روح و جانشان در کوچه پسکوچههای صفاد شهر زادگاهشان جامانده است. جایی که در سال ۱۹۴۸ از آنجا رانده شدند. چندوقتی را در اردوگاههای پناهندگان در جنوب لبنان زندگی کردند و در نهایت به سوئد رفتند.
احمد و محمد یقین دارند یک روز دوباره صفاد را پس میگیرند، خانه کودکیهایشان را بازسازی میکنند، پای درخت زیتون مینشینند و تلخی قهوه فلسطینی را که مادر خود آسیاب میکرد دوباره میچشند. تا آن روز اما رسالتی دارند رسالتی که فاصلهها هم مانعش نمیشوند. روزهایی که تصاویر طوفان الاقصی در جایجای جهان دستبهدست میشد دل خانواده حسون بیشتر از همه به درد آمد برای همین هم تصمیم گرفتند ثروتی که سالها اندوخته بودند را صرف پروژهای برای کمک به فلسطینیها کنند و همین شد که فلسطین درینک در فوریه ۲۰۲۴ شکل گرفت.
برندی که وارد بازار شد تا هم وجدانها را بیدار کند، هم جایگزین نوشابههای صهیونیستی باشد و همسودش در جیب فلسطینیها بنشیند.
وقتی اولین نوشیدنیها به قفسههای فروشگاهها رسید، احمد و محمد آنقدر خوشبین نبودند اما واکنش مردم سوئد غیرمنتظره بود. در چند روز ابتدایی شروع کار به قول محمد کیسوانی، مسئول مطبوعاتی این شرکت، یک میلیون قوطی در کمال ناباوری فروش رفت و قفسه فروشگاهها خالی شد. حالا آرزوی این دو برادر فلسطینی به آنسوی مرزها رسیده بود و دانمارک، نروژ، سایر نقاط اروپا، ایالات متحده، استرالیا، ژاپن، کشورهای عربی، بخشهایی از آسیا و حتی آمریکای لاتین هم طالب نوشیدنیای بودند که حامی فلسطین بود و سفیر سیار صلح.
سودی که ۶۴هزار نفر را از تشنگی نجات داد
فلسطین درینک مثل احمد و محمود هویتش را حفظ کرده و تماماً فلسطینی است. فرقی ندارد روی بطری لیمونادش یا نوشابه پرتقالی، بر تن بطری انرژیزا یا نوشابه مشکی همیشه کوفیه فلسطینیاش را دارد شبیه همان کوفیههایی که مردان شهر به سر میگذاشتند. تصویر شاخههای زیتون هم بر تن همه محصولاتشان حک شده است شبیه همان درختهای زیتون خانه که کودکیشان پای آنها گذاشت. این دو برادر حتی اسم شهرشان را هم حفظ کردهاند و نام شرکتشان را گذاشتهاند صفا فود تا این هویت و اصالت حتی در قلب اروپا هم شناسنامه آنها باشد.
تمام سود فلسطین درینک بدون یک قران کموزیاد مستقیماً بهحساب خیریههای ساکن در فلسطین واریز میشود تا شرایط سخت زندگی را برای ساکنان آن آسان کند و شر اسرائیل را از سر جهان کم کند. جرعه به جرعه آن امید به آینده است و تصویر فردایی بهتر برای کودکان مظلوم غزه. گواهش هم آنکه این شرکت دو ماه پس از آغاز فعالیتش ۲۰۰ هزار کرون «واحد پول سوئد» را برای خرید آب به غزه اهدا کردند، با این کار بیش از ۶۵ هزار نفر برای مدتها به آب دسترسی داشتند.