به گزارش حلقه وصل: پس از شرق و سازندگی حالا این بار نوبت به اعتماد رسید تا شرب خمر را از لیست جرمهای اخلاقی خارج کند. این روزنامه در شماره امروز خود نوشت: « به نهادهای امنيتی توصيه ميكنند كه به جای تمركز بر جرمانگاری اين فاجعه، برای شناسايی دستهای پشت پردهای كه میخواهد با مسموم كردن مصرفكنندگان مشروبات الكلی، امنيت ملی را زير سوال برده يا حتی مديريت دولت را خدشهدار كند، اقدام كنند.»
در هفتهای که گذشت، اخبار جدیدی مربوط به مسمویتهای الکلی منتشر شد. موضوعی در میان موج اخبار حمله و ویرانی، تنش منطقه، احتمال پاسخ رژیم صهیوینستی به ایران و پیامدهای عملیات وعده صادق 2، جزو خبرهای دسته چندم و فاقد ارزش خبری دسته بندی میشود. این درحالی است که اعتماد، مسمومیتهای ناشی از شرب خمر را به عنوان تهدید امنیت ملی معرفی کرده است!
پیش از این نیز در روزهای گذشته برخی دیگر از روزنامههای اصلاحطلب به موضوع مسمویتها پرداخته و دلیل اصلی آن را، نه اشتباهات فردی و رفتارهای خارج از عرف و غیراخلافی برخی افراد جامعه، بلکه مشکلات قانون معرفی کردهاند. حالا هم اعتماد مصمومیتهای الکلی را ناشی ازجرم انگاری آن میداند.
این روزنامه سپس به سراغ یک دمانگر اعتیار رفته و از زبان او میگوید: «فاجعه اخير، بايد فراتر از خطای انسانی ارزياببی بشه چون چنين اتفاقی، فرضيه بيوتروريسم رو ايجاد میكنه و ورود دستگاه امنيتی به چنين وضعی، ضروريه».
این روزنامه بدون آنکه نامی از این به اصطلاح کارشناس بیاورد، با کلیدواژه بیوتروریسم، افکارعمومی ایران را هدف قرار میدهد. آن هم در شرایطی که تهدیدهای بیرونی، لزوم انسجام ملی و آرامش روانی جامعه را بیش از پیش ضروری کرده است. البته شبیه به این پروژه را نیز در جریان اغتاشاشت 1401، با کلید واژه مسمویت مدارس از سوی همین روزنامهها شاهد بودیم.
اعتماد سپس به سراغ یک درمانگر دیگر اعتیاد رفته و از زبان او انگشت اتهام را به گونهای به سوی افراد ناشناس میگیرد تا مخاطبانش به بخشی از نظام بدبین بشوند:«مسموميت مواد غذايی و آشاميدنی؛ چه حلال و چه حرام و چه غيرقانونی و چه قانونی، ناشی از اشتباهات تكنيكی و اجتنابناپذيره ولی وقتی مسموميت و نتايج فاجعهبارش با اين گستردگی و اين حجم از خسارت ملی رو تحليل ميكنيم، متوجه میشيم كه چنين اتفاقي واقعا عادی و تصادفی نيست و شايد غرضورزیهايی پشت قضيه است و به همين دليل، لازمه كه دولت و نهادهای امنيتی و نظارتی اين فاجعه رو پيگيری كنن. متاسفانه اين فجايع، بیسابقه نيست ولی در هر بار، بعد از فروكش كردن جو خبری، ريشهيابی و كالبدشكافی فاجعه متوقف شده و به دستگيری چند مقصر بسنده كرديم. مصرف الكل، واقعيت جامعه است و قابل انكار نيست و بنابراين، بايد با اقداماتي از آسيبزايي مصرف الكل جلوگيری بشه چون اين آسيبها، فقط متوجه مصرفكننده نيست بلكه متوجه فرزندان و همسران مصرفكننده هم هست.»
جالب اینجاست که این روزنامه به سراغ یک تولیدکننده مشروبات الکلی هم رفته و با او گفتوگو کرده است. این ساقی مشروبات الکلی در مصاحبه با اعتماد میگوید:«اين اتفاق، كار كاسب نيست. كاسب، آدميه كه سالها توليد و عرضه داشته و اسمش و كيفيت جنسش به يک برند تبديل ميشه. كاسب میدونه كه كار غيرقانونی میكنه چون در ايران، توليد و عرضه مشروب، غيرقانونيه؛ ولی كاسب آدمكش نيست. بين فروشندهها و توليدكنندههای مشروب، خلافكارهای خطرناک خيلی زياده ولی هيچ كدومشون به خاطر رقابت يا حذف همديگه، مشتریشون رو نمیكشن.»
روزنامه اعتماد به صاحب امتیازی آقای حضرتی در جریان آشوبهای 1401 نیز آتش بیار معرکه بود. حالا که ایشان به ریاست اطلاع رسانی دولت رسیده است، بازهم اعتماد دست از اتهام زدن به نظام برنداشته و روزنامه متبوعش همچنان بر افکارعمومی میتازد و مردم را علیه بخشهایی از نظام بدبین میکند.
موضوع مسمویتهای الکلی که ابتدا از روزنامه سازندگی و با هدف قانونی کردن و عادی سازی شرب خمر شدوع شد، زنجیروار توسط سایر روزنامههای اصلاح طلب تکرار شده تا به خط خطرناک اتهام علیه نظام برسد. اینکه چرا روزنامه اعتماد خط اتهام زنی به نظام را به عهده گرفته، شاید به علت پشت گرمی این روزنامه به رئیس شورای اطلاع رسانی دولت باشد.