به گزارش حلقه وصل: اگرچه مقاومت اسلامی لبنان در عملیات «روز اربعین» در پاسخ به ترور شهید «فؤاد شکر»، فرمانده بزرگ حزبالله، از آن تحت عنوان هدف نظامی فرعی یاد کرد، اما حقیقت امر این است که پایگاه «عین شمر» یکی از پایگاههای نظامی مهم در اسرائیل است و هدف قرار دادن آن ضربهای سنگین برای سامانههای دفاع هوایی و موشکی اسرائیل به شمار میآید، چون این پایگاه مجهز به سامانههای پدافند موشکی از جمله «آرو»(پیکان) است.
«سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی که بعد از عملیات «روز اربعین» انجام داد، دلیل و هدف حمله مقاومت به این قرارگاه را اینگونه بیان کرد: «از آنجا که این پایگاه میتواند، روی عملیات پهپادی برای رسیدن به واحد 8200 در گلیلوت تأثیر بگذارد، به همین دلیل به یکی از اهداف این عملیات تبدیل شد، به ویژه آنکه این پایگاه، پایگاهی برای نیروی پدافند هوایی و موشکی اسرائیل در منطقه عین شمر است.این پایگاه در 75 کیلومتری مرزهای لبنان و 40 کیلومتری تلآویو قرار دارد و بنابر اظهارات دبیرکل حزبالله لبنان حمله به این پایگاه با پهپادهایی در اندازههای مختلف انجام شد.
سیدحسن نصرالله تأکید کرد که دادهها و اطلاعات موجود تأکید میکنند که پهپادهای ما به این پایگاه رسیدهاند، اما سرویسهای اطلاعاتی و ارتش اسرائیل مجبور به کتمان این امر است، چون آن را شکست بزرگی برای خود میداند، اما روزهای آینده حقیقت گفتههای ما را ثابت خواهند کرد.
مهمترین ویژگیهای پایگاه نظامی عین شمر
- این پایگاه در جنوب شرقی شهر حیفا و جنوب شرقی شهر قیساریه قرار دارد، جایی که ویلای بنیامین نتانیاهو در آن قرار دارد و شاید سیگنال و
پیامی از حزب الله برای نخست وزیر اسرائیل باشد
- از مرز لبنان و فلسطین 72 تا 73 کیلومتر فاصله دارد و مختصات آن به شرح زیر است:
32.440972439665835, 35.008219621009445
- بزرگراه بین المللی شماره 6 از نزدیک آن می گذرد که اسرائیل آن را به نام «اسحاق رابین» نامگذاری کرده است.
- مساحت این پایگاه به حدود 3 کیلومتر مربع میرسد و شامل باند پهپادها، سکوهای رهگیری موشک Arrow مجهز به رادارهای دوربرد و مقر تیپ پیاده نظام منشیه - 431 است که به تیپ جنین وابسته به لشکر بخش کرانه باختری نیز معروف است.
- این پایگاه اگرچه وابسته به نیروی هوایی اسرائیل است، اما جنگده و بالگردی در آن حضور ندارد، در واقع مقری برای هواپیماهای بدون سرنشین و پهپادهاست. طول باند فرودگاه پهپادی این پایگاه به 1.216 متر میرسد.
- بین سالهای 1942 تا 1948 این پایگاه توسط نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا (RAF) اداره میشد.
- بعد از تأسیس اسرائیل در سال 1948، مساحت فرودگاه کاهش یافت و برای چندین دهه به عنوان یک فرودگاه غیرنظامی کوچک فعالیت میکرد. اوایل سال 2000 ارتش اسرائیل مجدداً این پایگاه را بازسازی و فعالیت را در آن آغاز کرد. از آن زمان، باند فرودگاه فقط برای پهپادها استفاده می شود.
در سال 2002، این پایگاه مجهز به یک سامانه پدافند موشکی ضد بالستیک آرو 2 شد که حدود 150-200 موشک Arrow 2 Block 4 ، چندین سکوی پرتاب و یک رادار Great Pine (Super Green Pine) با برد 1000 کیلومتر را در برمیگرفت. این سامانه پدافندی توسط واحد فرماندهی دفاع هوایی نیروی هوایی اسرائیل اداره میشود.
این پایگاه همچنین دارای یک مرکز آموزشی پهپادی و یک ایستگاه کنترل پهپادهای Heron و شامل چندین آشیانه برای نگهداری آنهاست.
در اواسط سال 2024، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که محققان دانشگاه تگزاس این پایگاه را عامل ایجاد اختلال در سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) در خاورمیانه، در جریان نبرد طوفان الاقصی میدانند.