به گزارش حلقه وصل: رژیم اشغالگر اسرائیل به دنبال تصمیمات بی سابقه خود در تخریب خانهها در منطقه موسوم به ب در کرانه باختری و فراهم کردن زمینه گسترش شهرک سازی گامهای عملی را برای اجرای طرح کنترل مدنی بر کل کرانه باختری کلید زده است.
اگرچه رژیم صهیونیستی تخریب و مصادره زمینهای کرانه باختری را در سالهای اخیر شدت بخشیده است، عملیاتهای جدید آن در تخریب خانههای منطقه ب در راستای اجرای طرح بزالل اسموتریچ وزیر دارایی این رژیم به منظور توسعه اختیارات اداره مدنی رژیم اشغالگر در کرانه باختری و از جمله در منطقه ب است.
در همین راستا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در مصاحبه با مجله تایم که امروز منتشر شده درباره کرانه باختری گفته است: «این بخشی از سرزمین ماست. ما قصد داریم که در آن باقی بمانیم.»
بنا به گزارش کانال 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی یهودا فوکس فرمانده منطقه میانی ارتش این رژیم به دستور یوآو گالانت وزیر جنگ این رژیم در هفدهم جولای 2024 (17 تیر ماه) تصمیمی را اتخاذ کرد که اجازه میدهد خانههای فلسطینیان در مناطق موسوم به ب که تحت کنترل مدنی تشکیلات خودگردان است تخریب شود و اجازه ساخت و ساز در آنجا داده نشود.
در همین راستا اخیراً دو اخطار برای تخریب خانههای فلسطینی در شهر بیت عوا در استان الخلیل صادر شده است. این اولین بار است که برای تخریب خانهها در منطقه ب اخطاریه صادر میشود در حالی که ساخت و سازها در آنجا از دولت محلی فلسطین مجوز گرفته است.
طرح شوم یکسره سازی الحاق کرانه باختری
این اتفاقات تازه در راستای اجرای طرح یزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل برای به اصطلاح گسترش اختیارات «اداره مدنی» وابسته به اسرائیل است که طرح یکسره سازی خوانده شده و هدف از آن سلب اختیارات اداری از تشکیلات خودگردان فلسطین برای مناطق موسوم به الف و ب است. در واقع اسرائیل با گسترش اختیارات اداره مدنی خود به دنبال الحاق کامل کانه باختری به اسرائیل است.
بر اساس پیمان «اسلو-دو» که در سال 1995 میان حکومت فلسطین و رژیم صهیونیستی به امضا رسید، کرانه باختری به سه منطقه؛ «الف»، «ب» و «ج» تقسیم شد. منطقه «الف» شامل 18 درصد کرانه باختری و از لحاظ امنیتی و اداری تحت اداره دولت فلسطین است.
منطقه «ب»؛ شامل 18.7 درصد که، مدیریت غیرنظامی آن با حکومت فلسطین و مسئولیت امنیتی آن با اسرائیل است. منطقه «ج» 61 درصد کرانه باختری را شامل میشود و کاملا در اختیار اسرائیل است. نظامیان اسرائیل معمولا منازل منطقه (ج( در کرانه باختری و قدس را به بهانه ساخت و ساز بدون مجو تخریب میکنند و منطقه چهارم هم که مساحت آن سه درصد است مناطق حفاظت شده نامیده میشود که قرار بوده تحت کنترل هیچ کدام از دو طرف نباشد.
اسرائیل به دنبال مرتبط کردن شهرکهای صهیونیستنشین به مرزهای 1948
به نوبه خود، مدیر اسناد سازمان مقاومت در برابر دیوار حائل و شهرکسازی در کرانه باختری در گفتوگو با «عربی پست» توضیح داد که بر
اساس طرح اسموتریچ، اختیارات اعطای مجوزهای ساختمانی در مناطق ب از تشکیلات خودگردان سلب و به اسرائیل داده خواهد شد.
وی افزود: بیشتر مناطق مشمول این طرح شامل جنوب شهر الخلیل، صحرای شرقی و غربی بیت لحم و بادیه القدس و به خصوص جوامع صحرانشین بین بیت المقدس و اریحا در دامنههای شرقی، علاوه بر منطقه سلفیت است که با هدف مرتبط کردن شهرکهای صهیونیستنشین به مرزهای 1948 اسرائیل انجام میشود.
این شخصیت فعال فلسطینی گفت: با توجه به تغییر و تحولاتی که با عملیاتهای تخریب و شهرکسازیهای اسرائیل در مناطق ج کرانه باختری رخ داده و زیاده خواهی شهرک نشینان در این مناطق و کلید خوردن عملیات تخریب خانهها در مناطق ب کلید خورده است، انتظار میرود بر اساس طرح اسموتریچ موج بزرگی از عملیات تخریب خانهها و املاک فلسطینیان در کرانه باختری به راه افتد.
اسرائیل خانههای اطراف دیوار حائل را تخریب میکند
داوود تصریح کرد: با توجه به تصمیم ارتش اسرائیل در جولای 2024 ساخت و ساز فلسطینیها در محدوده دیوار حائل که در سرزمینهای فلسطینی کرانه باختری بنا شده ممنوع میشود.به موجب این تصمیم ارتش اسرائیل، نظامیان صهیونیست برای تخریب خانههای فلسطینیان در فاصله 150 تا 200 متری دیوار حائل اقدام میکنند البته این مربوط به قبل از اجرای تصمیمات اسموتریچ است.
وی افزود: یعنی بر اساس تصمیمات وزارت دارایی اسرائیل در مرحله آتی گام های خطرناکی در جهت تخریب خانههای فلسطینیان خارج از این محدودهها نیز انجام خواهد شد.
این فعال فلسطینی توضیح داد: اسرائیل مدعی وجود 550 تا 650 اثر باستانی در منطقه ب است و به همین دلیل گمان میکند این اختیار را دارد که هر بنایی در مجاورت این آثار را تخریب کند، علاوه بر اینکه میخواهد بناهای موجود در مناطق حفاظت شده طبیعی را هم تخریب کند که از جمله آن تصرف منطقه بادیه بیت لحم با 167 کیلومتر مساحت است.
دست درازی اسرائیل به مناطق محمیه(طبیعی حفاظت شده)
بر اساس طرح اسموتریچ اسرائیل در مناطق حفاظت شده منطقه ب اختیار تشکیلات خودگردان در اعطای مجوز ساخت و ساز را سلب و خانههای ساخته شده در آنجا را تخریب میکند و هیچ قدرتی به تشکیلات خودگردان برای اداره آن نمیدهد.
مؤيد شعبان، رئیس کمیته مقاومت در برابر دیوار حائل و شهرک سازی وابسته به تشکیلات خودگردان نیز در گفتوگو با عربی پست گفت که اسموتریچ به دنبال تحمیل واقعیتی جدید بر کرانه باختری و بیت المقدس است و از همین رو طرح کنترل مدنی کامل بر کرانه باختری را به اجرا گذاشته است.
وی این طرح اسرائیل را نشانه خطرناکی در خصوص عملیات الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی دانست و گفت: در این صورت فلسطینیها باید تابع قوانین اسرائیل باشند و در واقع اسموتریچ از طریق اجرای این طرح به دنبال یکسره کردن مناقشه فلسطین و اسرائیل به نفع اسرائیل است.
به گفته کمیته مقاومت در برابر دیوار حائل، رژیم صهیونیستی از ابتدای 2024 تا پایان جولای گذشته 395 عملیات تخریب را در کرانه باختری و قدس اشغالی اجرایی کرده است. این رژیم در سال 2023 نیز 50 هزار دونم از سرزمینهای فلسطینی کرانه باختری را مصادره کرده است.
بنا به گزارش دیگری از کمیته مقاومت در برابر دیوار حائل، مقامات اسرائیل چهار هزار دونم از اراضی استان اریحا در محدوده بحر المیت را در جولای 2024 تصرف کردهاند.اسرائیل همچنین 441 دونم از اراضی غرب رام الله را برای توسعه شهرک سازی های در این منطقه تصاحب کرده است.
اسرائیل به دنبال تبدیل سرزمینهای فلسطینی کرانه باختری به 35 جزیره جدا از یکدیگر
جاد اسحاق مدیر موسسه مطالعات تطبیقی اریج نیز در گفت وگو با عربی پست گفت: طرح اسرائیل برای تصرف بادیه بیت لحم که منطقه حفاظت شده طبیعی است و تلاش برای سلب اختیارات تشکیلات خودگردان به بهانه اینکه آنجا منطقه حفاظت شده است منجر به تخریب خانهها و تاسیسات و مصادره زمینهای بیش تری از آن منطقه است.
وی افزود: منطقه بادیه بیت لحم در هیچ کدام از طبقه بندیهای الف، ب و ج قرار ندارد اما اسموتریچ میخواهد اختیارات تشکیلات خودگردان در کنترل آنجا را سلب و آنجا را به منطقهای مشابه مناطق ج تحت کنترل اسرائیل تبدیل کند.
به گفته اسحاق آنچه در این زمینه خطرناک است این است که بنیاد Regevim که بر ساخت و سازهای فلسطینیها در منطقه ج نظارت میکند، می گوید که حدود 3040 تأسیسات در این منطقه بادیه بیت لحم ساخته شده است، به این معنی که تهدیدی برای تخریب همه این تأسیسات است یا احتمال دستور توقف ساخت و ساز و سایر اقدامات در این منطقه وجود دارد.اسحاق در مورد آینده کرانه باختری با توجه به این تصمیمات تازه اسموتریچ توضیح داد که تخمین زده میشود که کرانه باختری به 35 جزیره جدا از یکدیگر تبدیل شود که ممکن است توسط پلها و تونلها به یکدیگر متصل شوند.
وی افزود: در راستای اجرای این طرح بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در حال گفتوگو با فرانسه است تا برای ساخت برخی پلها یا تونلها اقدام کند.
از زمان آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه،در کرانه باختری نیز حملات گاه و بی گاه اسرائیل به شهادت دستکم 620 شهید و زخمی شدن 5 هزار و 500 نفر منجر شده است.