به گزارش حلقه وصل: میثم رستمی در یادداشتی نوشت: 1- چند صباحی است آقای اکبرنژاد بر سیاست تنش زدایی تاکید میکند. از بالا و پایین آسمان ریسمان می بافد تا بگوید این سیاست، در اسلام و رویه اهل بیت بسیار اساسی بوده است.
2- حالا که ایام شهادت حضرت زهرا(س) شده و متذکر میشود که حضرت با خطبه فدکیه و حضور در مسجد به جنگ با طاغوت رفته است و بعد از وفات پیامبر(ص)، در مدینه تنش آفریده است، باز هم با پیشفرضهای خود به قضیه نگاه میکند. این ویژگی انسانهای تکبعدی است.
۳- اشکالش به بزرگان این است که سادهانگارانه به مسائل مینگرند. اما از تحلیلهای خود غافل است که به سادهسازی روی آورده است. فقط چشم بر یک مطلب گشوده است و آن هم اصل تنشزدایی است. در حالیکه تصمیمات کلان فقط از یک اصل تبعیت نمیکند. اما او میخواهد همان چیزی را ببیند که دنبال میکند.
حضرت خطبه فدکیه خواند، علیه خلفا شکایت کرد، مدینه را متحیر کرد، حضور خلفاء نزد خود را تحریم کرد. اما آقای اکبرنژاد مرغش یک پا دارد. میگوید همه اینها تنش زدایی بوده است!!!
اصلا حضرت ابراهیم هم برای تنشزدایی تبر را بر روی دوش بت بزرگ گذاشت. خواست تنشزدایی بکند و با اینکار شکستن سایر بتها را به بت بزرگ نسبت دهد تا جامعه با کمترین تنش روبرو شود.
۴- اگر امامین انقلاب چنین رفتاری میکردند، ( یعنی رفتاری چون حضرت زهرا (س)) احتمالا آقای اکبرنژاد و همفکرهایش، شهادت امام حسین(ع) با مصائب فراوانی را که به حضرتشان رسید و سبب شهادت انسانهای والامقام بسیاری شد، نتیجه تنشزایی امامین انقلاب میدانست. چه معرکههایی که نمیگرفت.
۵- نتیجه تکبعدی بودن همین است. آنگاه که پرچم تحول حوزه را در دست گرفت، تنها تحول را میدید و همه امور را با عینک تحول کانالیزه میکرد. آن موقع تنشزایی شجاعت بود و اطاعت از ولی. دیگر مهم نبود بزرگان حوزه با این حرکت موافق بودند یا نبودند. حرمت و احترام بزرگان حوزه و آرامش طلاب و فضای علمی فدای تحولخواهی آقای اکبرنژاد.
۶- اگر آقای اکبرنژاد آنقدر چشم تیزبینی دارد که میتواند از دل خشم بروز یافته حضرت زهرا(س) تنشزدایی استخراج کند و از حرکت امام حسین(ع) به سمت کوفه برای قبول خلافت دنیوی اهل کوفه نیز تنشزدایی بیرون بکشد، چرا نمیتواند این تنشزدایی را از رویه امامین انقلاب استخراج کند؟
۷- از همین واقعه مهم اخیر شروع کنیم. با وجود حمایت تمامقد جمهوری اسلامی از جنبش حماس و مقاومت فلسطین، اما هرگز عملیاتی نظامی را مستقیما علیه اسرائیل شروع نکرد. این همان مبارزه به همراه کمترین تنش نیست؟ راستی در این چهل سال جمهوری اسلامی چرا مستقیما وارد جنگ با آمریکا نشده است؟ چرا همواره صرفا از حق خود دفاع کرده است؟
کشوری که اهل تنش است چرا تاکنون در این مدت چهل سال حتی یک جنگ را آغاز نکرده است؟
آقای اکبرنژاد حق دارد این مسائل را درک نکند. چون او تکبعدی است. همانطور که به هنگام نقد بر شیخ اعظم و بزرگان حوزه تکبعدی بود.
۸- اینکه انسان پساواقعه بنشیند و با دیدن پارهای از امور بتواند پیرامون آن واقعه نظر دهد، نه هنرمندانه است و نه صحیح. مثل بنیعباس که بعد از شهادت امام حسین(ع) میگفتند « حسین(ع) نتوانست تشخیص دهد که کوفه به او خیانت میکند و در نتیجه او سیاست را به خوبی نمیدانست».
این چنین نقدی به لحاظ روشی درست نیست. تصمیم در هر لحظه بر اساس قطعیت نتایج پیشبینی شده نیست. بسیاری اوقات تصمیم عاقلانه بر اساس احتمالات و محتملات و حوادث بدیل آن گرفته میشود و درستترین تصمیم به حساب میآید. بر همین اساس نیز میتوان با نگاهی بروندینی حرکت امام حسین(ع) به سمت کوفه را عاقلانه دانست، بی آن که نیازمند توسل به علم غیب امام شویم یا بگوییم کوفه مقصد امام نبوده است.
مثلا در دهه ۵۰، با تضعیف جایگاه شاه و قدرتمند شدن طرفداران مارکسیسم در ایران، انقلاب امام سفره مارکسیستها را از کشور برچید. با فروپاشی شوروی چه درگیریهای داخلی و تجزیههایی که در داخل صورت نمیگرفت که به برکت قیام امام این احتمالات و محتملات از کشور دفع شد.
۹- راستی بد نیست به عراق هم بنگریم یا به مصر که سیاست تنشزدایی را در پیش گرفته اند و انقلابی هم از جنس انقلاب خمینی نکردند و وضعیت امروزشان را بررسی کنیم. از عراقی که امنیت ندارد تا مصری که شرف ندارد...
۱۰- و آخرین بند: آقای اکبرنژاد! به راستی اگر دوستدار نظام هستید و تضعیف آن را حرام میدانید باید پیامدهای سخنانتان را بررسی کنید نه قصد و نیتتان را. به گمانم اثبات این مطلب برای شما دشوار نیست.
پس برای اینکه خروجی شما کارکردی در جهت اصلاح نظام داشته باشد باید فکری کنید و دستاوردهای نظام را ببینید. برای دیدن دستاوردها فقط کافی است تکبعدی نباشید. اقتدار نظامی جمهوری اسلامی را ببینید که پایه هر اقتدار دیگری از جمله اقتدار اقتصادی است. سیاست تنشزدایی در رفتار جمهوری اسلامی پررنگ است. آنها را هم ببینید. به همان نحوی که این سیاست را با رفتار حضرت زهرا(س) قابل جمع میدانید به رفتار جمهوری اسلامی بنگرید امید دارم تغییر نگرش دهید.