به گزارش حلقه وصل: اگر از آدم های مختلف شرق و غرب عالم بپرسید وقتی واژه زن ستیزی می شنوند اولین تصویری که در ذهنشان می آید چیست، جواب خیلی از آنها کشورهای حاشیه خلیج فارس و عرب و ایران و اسلام است؛ یکی از ریشه های این تصاویر کلیشه که در ذهن و مغز چند میلیارد نفر نفوذ کرده است، جایی نیست جز هالیوود.
هالیوود این روزها یکی از نمادهای مبارزه برای حقوق زنان و برابری جنسیتی است. در هالیوود مردها با زن ها برابر هستند. از سال 1915 تا به امروز 15 درصد از فیلم های هالیوود نقش اصلی آن ها زن بوده است.
سال 2013 نیویورک تایمز گزارشی منتشر کرد و براساس آن گزارش از 700 فیلمی که در آن سال ساخته شده بود فقط در 15 درصد این فیلم ها زن ها نقش اصلی داشتند. عاوه بر این تا سال 2015 ، کارگردانی زن 8 درصد، و نویسندگی 16 درصد، تدوین 21 درصد و تهیه کنندگی 26 درصد و فیلمبرداری 4 درصد بوده است.
سال 2017 آکادمی فیلم نیویورک درباره دستمزد بازیگران زن و مرد گزارشی منتشر کرد که نشان می داد مجموع 10 بازیگر مرد هالیوود روی هم 419 میلیون دلار بوده و این در حالیست که 10 زن بازیگر پردرآمد روی هم 226 میلیون دلار دستمزد گرفته بودند.
این تضادهای جنسیتی در هالیوود آنقدر زیاد بود که در سال 1998 دکتر مارتا لائوزن پژوهشگر و استاد دانشگاه سن دیه گو برای وضعیت زنان هالیوود عبارتی ساخت به نام سقف سلولوئیدی . این سف در واقع یک سقف کاذب پلاسیکی شفاف است و معنی آن این بود که مهم نیست زنان درهالیوود چقر برای پیشرفت تلاش میکنند چون سر راه یشرفت همه آن ها یک سقف سلولوئیدی است که اجازه نمیدهد از یک جایی به بعد بالاتر بروند.
یکی از رسانههای آمریکایی با نام THE WRAP در یک گزارش گفته است که زنان برای استودیوی هالیوود دارای تاریخ مصرف هستند و با سن و زیبایی آنان نسبت مستقیم دارد. بازیگران زن هالیوودی به محض اینکه از یک سنی فراتر میروند، دیگر قابل استفاده نیستند و نقشهای کمتری به آنان داده میشود.
در 50 فیلم برتر دنیا تنها یک کارگردان زن وجود دارد و در سال 2019 فیلم کاپتان مارول توانست یک میلیارد دلار بفروشد که البته این فیلم نیز به صورت مشترک با یک بازیگر مرد بوده است.
در سال 2019 فیلمی با نام بام شل ساخته شد که به موضوع تعرض جنسی زنان که بر اساس یک داستان واقعی است، پرداخته بود و از این سال به بعد هالیوود تلاش کرد تا هر سال یک جایزه به زنان فیلم ساز اهدا کند، موضوعی که قبلا سابقه نداشت.
پس از این جریان، نقش اول فیلمهای اکشن به زنان نیز داده شد که میتوان به کاپتان مارول و زن شگفت انگیز اشاره کرد.