حلقه وصل: فاطمه عسکری رئیس هیئت مدیره مؤسسه عطر یاس نبوی در شیراز با بیان این مطلب گفت : تعزیه به معنای متعارف، نمایشی است که در آن واقعه کربلا به دست افرادی که هر یک نقشی از شخصیت های اصلی را بر دوش دارند نشان داده می شود، نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی – شیعی ، بیشتر درباره شهادت امام حسین و مصائب اهل بیت است.
وی افزود: واژه تعزیه در ریشه به معنای توصیه به صبر کردن ، خرسندی دادن و پرسش از بازماندگان در گذشتگان و در برخی مناطق ایران مانند خراسان به معنای مجلس ترحیم است; برگزاری آیین تعزیه و شبیه خوانی به علت این که بصورت زنده برگزار می شود باعث تداعی شدن واقعه عاشورا در ذهن مخاطبان می شود و علاوه بر این به ترویج فرهنگ عاشورایی کمک بسیاری می کند اثرات تربیتی مناسبی نیز برای کودکان و نوجوانان بر جای می گذارد.
عسکری بیان کرد: رکن اساسی مجالس تعزیه بر بنیاد فرهنگ عامه و بر زمینه اندیشه و احساس و اعتقادات عامه مردم کوچه و بازار بنیان گرفته است و ساخت و پرداختی ساده و زبان و بیانی روان و عامه فهم دارد، از این رو تعزیه نامه ها در زمره ادبیات عامه و در مجموع فرهنگ مردم قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: در فرهنگ شهادت وارهیدگی از این جهان، حقیقت جویی، دلیری، ایثارگری و دادجویی و ارزش، و وابستگی به این جهان، حق کشی، جاه طلبی، خشونت، زورگویی، ستمگری و بی عدالتی ضدارزش به شمار می روند.
عسکری گفت: تعزیه در القای مجموعه این ارزشها و ضدارزشها به مردم و آموزش رفتار و خصائل سازگار با ارزشهای والای شهادت و تعیین یک هویت فرهنگی در رفتار و اخلاق جمعی مردم جامعه، نقشی مؤثر داشت.
وی یکی از اهداف اجرای تعزیه توسط فرزندان مرکز را افزایش سطح فرهنگی و ارتقاء معنویت و توجه به تربیت صحیح دینی در این مرکز برشمرد و ادامه داد: برنامه شور حسینی هم یکی از برنامههای فرهنگی و مذهبی است که در این راستا برای سومین سال متوالی توسط خیرین و توسط فرزندان اجرا می شود.