به گزارش حلقه وصل: حسن قهرمانی در حاشیه بازدید از مناطق کمبرخوردار خوزستان و دیدار با جمعی از هنرمندان این مناطق اظهار کرد: طی دو سال اخیر حوزه هنری با همکاری سازمان امور اجتماعی وزارت کشور طرحی را تحت عنوان «توانمندسازی هنری» به منظور توانمند کردن مناطق حاشیهنشین و هویتسازی و بازآفرینی هویت در این محلات آغاز کرده که این اقدام در بحث خدمت به محرومان جامعه و کسانی است که میتوانند در آینده سهمی را در پیشرفت این مملکت داشته باشند.
مدیر مرکز هنر مردمی حوزه هنری با بیان اینکه ۵۶ محله از هشت استان کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفتند افزود: از این تعداد هفت محله مربوط به استان خوزستان است که پنج محله در اهواز و دو محله دیگر در هویزه و سوسنگرد قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای این محلات بررسی و برنامهریزیهای لازم انجام شده است، اضافه کرد: این طرح در چهار رشته هنری فیلم، نمایش، سرود و ادبیات شامل شعر، داستان و تاریخ شفاهی اجرا و قرار است با ظرفیتهای بومی این محلات کارهایی را آماده کنیم که به نوعی برای جوانان و نوجوانان در محلات جریانسازی ایجاد کرده و فضایی باز شود که بتوانند از این موقعیت در راستای تقویت مباحث فرهنگی و هنری استفاده کنند.
قهرمانی با بیان اینکه در این طرح برای هر استان بر اساس زیستبوم و ظرفیتها و پتانسیلی که دارد برنامهریزی میشود تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: شاخصه برجسته استان خوزستان، موضوع دفاع مقدس و رویدادهایی است که در جریان جنگ تحمیلی اتفاق افتاده که ظرفیت بسیار بالایی بوده و هرچهقدر در این حوزه کار کنیم باز هم جای کار بیشتر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه همین موضوعات میتواند در بحث هویتسازی برای جوان و نوجوانان کمک کند ادامه داد: خوشبختانه خوزستان از لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت بالایی دارد که همین ظرفیتها را برای نوجوان و جوانان بازنمایی میکنیم تا در این مسیر حرکت کنند؛ چرا که اعتقاد داریم اگر بتوان این فضاها را برای آنها تبیین کرد در آینده تعداد زیادی از افراد موفق را در حوزه فرهنگی و هنری خواهیم داشت.
مدیر مرکز هنر مردمی حوزه هنری بیان کرد: حوزه هنری در سطح کلان در حال سرمایهگذاری بر مبحث هویتسازی و تربیت هنرمندان ارزشی و متعهد در این مناطق است تا از این طریق افراد مستعد و توانمند را شناسایی و تقویت کند تا در آینده خود فعالیتهای فرهنگی و هنری محله و منطقه را به دست بگیرند.
وی عنوان کرد: ما دو مقوله را در بحث هنر مردمی هدفگذاری کردیم که یکی رشد پایدار آنها و ارائه آموزشهای بیشتر و تجربههای جدیدتر به این افراد است، به طوری که در آینده کارها را به خود آنها بسپاریم و دوم اثربخشی این حرکت است به این معنی که با آسیبشناسی و بررسی اثربخشی طرح، ظرفیتهای جدیدتری ارائه دهیم تا در آینده توانمندتر و تاثیرگذارتر شوند.
قهرمانی با بیان اینکه امیدواریم در این طرح و حرکت به جریانی برسیم که همین نوجوانان و جوانان در سالهای آینده هنر ارزشی و متعهد را ترویج دهند یاد آور شد: بنا داریم در صورت موافقت وزارت کشور این طرح را در ۱۵۶ محله و ۱۳ استان گسترش دهیم.