
سرویس دریچه: جلسه هفتگی هیئت میثاق با شهدای دانشگاه امام صادق(ع) به مناسبت حماسه نهم دیماه با سخنرانی حجتالاسلام کاظم صدیقی امام جمعه تهران و مدیحهسرایی مهدی سلحشور و میثم مطیعی در مسجد این دانشگاه برگزار شد. همچنین در حاشیه برگزاری این مراسم، کتاب «فتنه تغلب» شامل برخی سخنان منتشرنشدهی رهبر انقلاب درباره فتنه سال 88 عرضه شد. در این مراسم حجت الاسلم صدیقی به موضوع فتنه در زمان های مختلف پرداخت و درباره فتنه 88 نیز صحبت های مهمی را ایراد کرد.
وی با اشاره به فتنه در زندگی بشر گفت: بشر همواره در مواجهه با خطر است. قرآن شریف این خطر ها را گوشزد کرده و حجت را بر ما تمام کرده است. یکی از خطرات، داشتن دشمنی قسم خورده است که نفوذی در ملائکه بود و شش هزار سال خود را در میان ملائک جا زد.اما خداوند وقتی می خواهد بر اساس عدلش عمل کند، سوابق دیگر به کار نمی آید، و خدا بنایش بر این است که نفوذی ها را رسوا کند.
حجت الاسلام صدیقی گفت: وجود مقدس اول مظلوم عالم که از طریق نفوذی ها، خانه نشین شد، خانه اش آتش گرفت، و در دوران حکومتش با چالش های پی در پی مواجه بود، همه اش هم از طریق همین نفوذی ها، حضرت امیرالمومنین(ع)، در خطبه قاصعه شان که هم جامعه شناسی است هم روانشناسی است و هم اخلاق و هم تاریخ، می فرمودند:"بندگان خدا! از دشمن خدا بر حذر باشید. او چند گونه خطر برای شما ایجاد کرده و یکی از خطرات این است که آن بیماری که او را از ملائکه جدا و از فضای بندگی اخراج کرد و ملعون الی الابد شد، این را به شما تزریق می کند؛ آن ویروسی که دینش را از بین برد و او را از نعمت های بهشتی محروم کرد، بنا دارد آن ویروس را به شما منتقل کند"، و آن عصبیت و تعصب است.
این استاد حوزه افزود: این عصبیتهای گروهی و جناحی، که جای شایسته سالاری را گرفت، او را بدبخت کرد و او بنا دارد که شما را نیز به این بدبختی بیاندازد. و خطر دیگری که این موجود ورشکسته دارد، این است که قسم خورده است که "لاتِینَّهُم مِن بینِ اَیدیهِم و عن اَیمانِهم و عن شمائِلهِم ثُمَّ لا تَجِدُ اکثرَهُم شاکِرین" قسم خورده است که شما را محاصره کند یعنی از چهار طرف شما را رصد می کند و محل های آسیب و نفوذ را می شناسد، هر کسی را از جایی که حسابش را نمی کند، به سقوط و بیراهه می کشاند. قسم هم خورده "فبعزتکَ لاُغوینَّهُم اَجمعین" یعنی به عزت خدا هم معتقد است و خدا را قبول دارد، سپس می گوید "ثمَّ لا تجد اکثرهم شاکرین" با تاکید های پی در پی، عناد و این تصمیم دائمی خودش را(گمراه کردن انسان) اعلام کرده است. و خدا هم خبر داده است که همچین دشمنی دارید و او همچین قسمی خورده و نشانی خودش را هم داده. کجا؟ "لاقعُدَنَّ لهم صِراطکَ المُستقیم " آن هایی که بیراهه رفته اند خودشان شیطان اند، همان شیاطینِ جن و انس که در سوره ناس ذکر شده.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: انسان ها بعضی هاشان شیطان اند. آن کسی که در خط مستقیم است، این ها را عاقبت به شر می کند. از جمله مسائلی که خداوند در این هشدارِ خودش، ما را به آن توجه داده، این است که انسان گاهی دشمن را می بیند، تاکیک ها و روش های دشمنش را می شناسد، اما گاهی دشمن ما را می بیند و ما او را نمی بینیم. او ما را می بیند از جایی که ما او را نمی بینیم. قرآن کریم می فرماید:"یَراکُم من حیثُ لا تَرَونَه" خداوند اینها را می گوید برای اینکه ما مراقبه داشته باشیم. بنابراین ما هم باید به پناه گاهی که شیطان را می بیند، و شیطان آن را نمی بیند، پناهنده شویم.
وی افزود: این ویژگی دژِ ولایت است. حضرت امیرالمومنین(ع) شیطان را می بیند از جایی که شیطان او را نمی بیند. حضرت زهرا احاطه دارد بر شیطان، شیطان هرگز به حریم چهارده معصوم ما، نمی تواند خودش را نزدیک کند. این ها آسمان جامعه بشری اند و شیاطین ممنوع شده اند از نزدیک شدن به این آسمان ها، رجم می شوند. اما آن ها به شیاطین اشراف دارند. حضرت امیرالمومنین میفرماید:"وقتی دیدید دریای فتنه متلاطم است و امواج فتنه نزدیک است شما را غرق کند، سراغ کشتی های نجات بروید." هم قرآن صامت و ناطق برای برون رفت از فتنه ها معرفی شده اند. فرمودند:"اگر می خواهید فتنه بر شما سوار نشود، از کشتی نجات فاصله نگیرید."
حجت الاسلام صدیقی در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: آن کسانی که به عنوان راس فتنه، دشمنی و فتنه انگیزی شان بروز ظاهری دارد، خیلی توانایی فتنه کردن را هم ندارند. بلکه دشمنان اصلی نفوذی هایی هستند که دشمنی شان پنهان است. راهِ سالم بیرون رفتن از این فتنه ها این است که از پرچم ولایت فاصله نگیریم. زیرا این توصیه ی خود اهل بیت به ماست و خودشان جامعه را در زمان غیبت امام معصوم به ولی فقیه ارجاع داده اند و چون خودشان ارجاع داده اند، این پناهگاه را نمی گذارند آسیب ببیند. این شیطان را که قرآن کریم به ما معرفی کرده، با تمام خطر ها و قدرت و تاکتیک هایش، قرآن می فرماید اِنَّ کیدَ الشیطانِ کانَ ضعیفاً. هیمنه این شیطان بزرگ را امام ریخت، و این جان به کف های حضرت امام، در مقابله با داعش واقعا امریکا را تحقیر کردند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به فتنه انگیزی های آمریکا گفت: آمریکا و فرقه هایش، این ها بهشت موعود را لیبرال دموکراسی معرفی کردند و بر بدی ها و خرابی هایش روپوش گذاشتند، تا زمانی که منفجر شد. الان ناامنی و اضطراب کشور های غربی از هرجای دیگری در دنیا بیشتر است. اما خطر بزرگی که حضرت یوسف آن را معرفی می کند و خطرش از این شیطان بیرونی بسیار بیشتر است.
استاد حوزه با اشاره به فتنه های مختلفی از زمان پیامبران مانند فتنه سامری، فتنه بلعم و باعورا تا فتنه های اوایل انقلاب اسلامی ایران مانند فتنه منافقین گفت: هیچ کدامِ این فتنه ها به پای فتنه سال ۸۸ نمی رسند؛ زیرا در این فتنه قارون و بلعم باعوره و سامری، همه با هم، هم دست شده بودند. تمام مخالفان اسلام ناب و خط شهادت و ولایت و سلطنت طلب ها همه با هم قرار گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: خیلی از کسانی که در نظام اسلامی پست و سمتی داشتند با فتنه گران و آمریکا همراه شدند. این ها کسانی بودند که امام به آن ها اعتبار داده بود، که در تمام تصمیم گیری های حکومت، خط اول بودند، لذا اینجا آخوند های ریشه دار در انقلاب، پرچم فتنه را به دست گرفتند. یعنی از قبل آمادگی داشتند، هیچ چیز اتفاقی و ناگهانی نبود؛ این ها کمیته صیانت از آرا تشکیل دادند، تمام مقدمات را فرهم کرده بودند، به گونه ای حرکت کردند که علما و مراجع تقلید ما را هم فریب دادند، قضیه برای علما مشتبه شد و سکوت کردند. ادعای تقلب در آرا کردند که نظیرش در اوکراین و گرجستان و صربستان اتفاق افتاده بود. با این مقدمات شوروی را به اَشکال دیگر از هم پاشیدند، حکومت اوکراین و گرجستان را تغییر دادند... تمام این ها بود، اما به دست چه کسی؟ به دست طلحه و زبیری که تا دیروز در خانه امام علی)ع( نشسته بودند و با ثقیفه مقابله می کردند. این همان فتنه خطرناکی بود که از درون شعله کشید، و خواص هم به اشتباه افتادند و از ولایت و خط شهدا حمایت نکردند.
حجت الاسلام صدیقی افزود: این ها سامری بودند و خدا درست کردند، پیامبر درست کردند و اکنون هم مرجع می سازند. اما یکی از نشانه های حقانیت انقلاب این است که کشور هایی که در خط اسلام ناب و در اندیشه برقراری قسط و عدل نبودند، در برابر این انقلاب های مخملی شکست خوردند و به ذلت افتادند. ولی انقلاب ما، خلقی ها را دید و قرص تر و محکم تر شد؛ جنگ، انقلاب را بیمه کرد، خون شهدا دل ها را بیدار تر کرد، جنگ یک عبادت گاه بود که نماز شب و گریه های سحر را احیا کرد. جنگ بود که توسل و توکل و عشق به ولایت و اهل بیت را با خود آورد.
وی تاکید کرد: اما این فتنه آخر با همه متفاوت بود؛ در جریانات قبلی، مراجع و علما در کنار امام راحل بودند، وظیفه را می دانستند و روشنگری می کردند و در صحنه بودند. اما سال ۸۸ حضرت آقا تنها بود، خواص خوش بین نبودند، تهمت تقلب، تهمت بود اما قدرت تبلیغاتی آن را جا انداخته بود. جامعه دو قطبی شد و جنگ مردم با مردم داشت کلید می خورد و در اثر این دو قطبی شدن، عده ای را از قطار انقلاب پیاده کردند، و برای همیشه هم پیاده کردند. عده ای را نسبت به این ولایت و خطی که به حکومت جهانی حضرت حجت ختم می شود، بی اعتقاد کردند. و این مشکلات اقتصادی را آن ها کلید زدند. و امروز هم همین فتنه گر ها و نفوذی ها، دارند روش خود را ادامه می دهند.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: با تمام این شرایط، روز نُه دی چه شد؟ "وَ رَایتَ الناسَ یَدخُلونَ فی دینِ اللهِ اَفواجاً" جای شکر دارد و جای پیوستن به دریای نور ولایت است که برای همیشه خیالمان راحت باشد که پرچم این انقلاب، تحت الحمایة ی حضرت صاحب الزمان است. این ها بی حیایی را از حد گذراندند، در مقابل امام ایستادند و روز قدس مسیری که امام مشخص کرده بود را منحرف کردند، و شعار "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" سر می دادند و مقابله با اسرائیل را که مسئله اول جهان اسلام است، به بهانه ایران دوستی و ایران پرستی، محو کنند. این ها آمده بودند ایران را بسوزانند و تخریب کنند. در روز اول ماه مبارک رمضان روزه خوری کردند، میان مردم آب پخش می کردند؛ یعنی نه تنها نظام بی نظام، بلکه اسلام هم نباید باشد.
وی افزود: حضرت آقا نماینده های این ها را قبول کردند، گفتند هر جا تقلب شده بیایید بگویید، شورای نگهبان پیگیری و بررسی می کند؛ گفتند ما که شورای نگهبان را قبول نداریم، ما خودمان قاضی و شاهد هستیم. عبور کردند از قانون، امنیت، ولایت و حتی عبور کردند از حفظ حرمت جان انسان ها. از کشته های خودشان شهید ساختند، برایشان مراسم گرفتند و عواطف را تحریک کردند و... کار به جایی رسید که دیدند سنگرِ محکم و شکست ناپذیر انقلاب، جریان عاشوراست. تصمیم گرفتند این سنگر را از بین ببرند می دانستند خون پاک سیدالشهدا پشتوانه انقلاب است؛ در روز عاشورا به عزاداران سید الشهدا تعرض کردند و به خود ایشان نیز جسارت کردند. اینجا، روز نُه دی، جوشش غیرت الهی و خون سیدالشهدا بود و خدا دل ها را به هم متصل کرد و همه آمدند.
حجت الاسلام صدیقی در پایان گفت: خدا ما را کفایت کرد و قدرتش را از آستین توده های علاقه مند و معتقد به اهل بیت عصمت و طهارت بیرون آورد، مردم دریایی شدند و فتنه را شستند و کنار گذاشتند. و ما رَمیتَ اِذْ رَمَیت، این ما نبودیم، دولت نبود، بلکه قدرت خدا و تصرف ولایی امام زمان در قلوب مردم بود که آن ها را به صحنه آورد. فتنه گرها الان هم هستند، اما دیگر اعتباری ندارند، بصیرتی که آن روز جوشید، اثرش همین اجتماعاتی است که اکنون وجود دارد. همه آمادگی تحول را دارند و همه منتظرند برای دولتی در تراز شهدا. حضور مردم تمام مشکلات را حل کرد و نظام را از محاکمه بی نیاز کرد. این بصیرت و ایمان و هوشیاری و وفا به خون شهدا گوارایتان باد، و درود و رضوان خدا بر روح حضرت امام.