به گزارش حلقه وصل به نقل از هلث دی نیوز، این گزارش در مقایسه با آمار رسمی ۶.۲ میلیون مرگ ناشی از کووید ۱۹ توسط کشورها در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ارائه شده است.
«تدروس آدهانوم گبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «این دادههای نگرانکننده نه تنها به تأثیر پاندمی، بلکه به نیاز همه کشورها برای سرمایهگذاری در سیستمهای بهداشتی انعطافپذیرتر اشاره میکند که میتوانند خدمات بهداشتی ضروری را در طول بحران حفظ کنند.»
سازمان جهانی بهداشت متعهد به همکاری با همه کشورها برای تقویت سیستمهای اطلاعات سلامت آنها برای تولید دادههای بهتر در راستای تصمیم گیری های بهتر و نتایج بهتر است.
این سازمان گزارش داد در حالی که اکثر مرگ و میرهای بیش از حد ناشی از کووید ۱۹ بود، سایر مرگها به این دلیل اتفاق افتاد که این بیماری همهگیر دریافت مراقبتهای پزشکی را برای شرایطی مانند حملات قلبی دشوارتر میکرد.
بر اساس یافتهها، مجموع مرگ و میرها در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸ درصد بالاتر یا ۱۰ میلیون بیشتر از آن چیزی بود که بدون این همهگیری انتظار میرفت.
همچنین برآوردهایی از مرگ و میر بیش از حد در مقایسه با مرگ و میرهای رسمی کووید ۱۹ در کشورهای مختلف ارائه شد، که با تفاوتهای قابل توجه در مصر (۱۲ برابر بیشتر)، پاکستان (هشت برابر بیشتر) و مکزیک (دو برابر بیشتر) همراه بود.