به گزارش حلقه وصل، اوکراین روز چهارشنبه به ساکنان مناطق شرقی این کشور توصیه کرد که به دلیل احتمال حمله روسیه، منطقه را به سرعت تخلیه کنند.
به گزارش «خبرگزاری فرانسه»، «ایرینا ورشچوک» معاون نخست وزیر اوکراین گفت: «فرمانداران مناطق خارکف، لوهانسک» و «دونتسک» از مردم میخواهند که این مناطق را ترک کنند و هر کاری انجام میدهند تا اطمینان حاصل شود که تخلیهها به صورت سازماندهی شده انجام میشود.»
مقامهای اوکراین خطر کشته شدن در درگیری بین نیروهای نظامی دو کشور را دلیل توصیه برای ترک فوری شرق اوکراین اعلام کردهاند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه فرانسوی «ال سی آی» در ارتباط با عملیات نظامی روسیه در اوکراین خواستار موافقت «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با شرایط پیشنهادی مسکو در مذاکرات روسیه و اوکراین شد تا از این طریق عملیات نظامی روسیه در اوکراین متوقف شود.
پسکوف تصریح کرد: «روسیه علاقهمند به موافقت ولودیمیر زلنسکی با شرایط پیشنهادی در مذاکرات مسکو-کییف است و قصد دارد از این طریق به عملیات نظامی پایان دهد.»
وی همچنین درباره خروج نظامیان روس از منطقه «کییف» نیز گفت: «خروج نیروهای روسیه از منطقه کی یف نشانه حسن نیت برای ایجاد شرایط مساعد برای مذاکرات است.»
پسکوف در این خصوص گفت: «به منظور ایجاد شرایط مساعد برای مذاکرات، ما تمایل داشتیم حسن نیت خود را نشان دهیم. ما می توانیم در طول مذاکرات تصمیمات جدی بگیریم بنابراین رئیس جمهور (ولادیمیر) پوتین به نیروهای ما دستور داد که منطقه کییف را ترک کنند.»
پسکوف همچنین تأکید کرد که برخلاف گزارشهای برخی رسانهها که مدعی شدهاند روسیه به دنبال کشتن زلنسکی است، مسکو قصد کشتن رئیسجمهور اوکراین را ندارد.
پس از خروج نیروهای روسیه از شهرهای حومه کییف، اوکراین و همپیمانان غربی این کشور، سناریوی جدیدی را برای متهم کردن روسیه به قتل عام غیرنظامیان به راه انداختند و مقامهای اوکراینی مدعی شدند که در برخی مناطق به خصوص در شهر بوچا جسد تعداد زیادی غیرنظامی در خیابانهای شهر دیده شده که ظاهراً توسط نظامیان روسیه به قتل رسیدهاند.
با اینحال مقامهای روس میگویند که وقایع بوچا ساختگی است و تلاش غرب برای فضاسازی علیه روسیه است.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه با اشاره به تصاویر منتشرشده از شهر بوچا تصریح کرد: «یک بار دیگر، یک حمله ساختگی دیگر در شهر بوچا منطقه کییف پس از آن آغاز شد که نیروهای نظامی روس مطابق با برنامه و توافقات حاصله، این منطقه را ترک کرده بودند. چند روز بعد، صحنهسازی در آنجا ترتیب داده شد که توسط نمایندگان اوکراینی و حامیان غربی آنها از طریق تمام کانالها و شبکههای اجتماعی انتشار یافت.»
با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی نه تنها اقدامی برای آرام کردن فضا و توقف درگیریها در اوکراین انجام ندادهاند بلکه فشارها به مسکو را به امید منزوی کردن این کشور در جامعه بینالمللی تشدید کردهاند. در همین راستا، برخی کشورهای اروپایی همچون سوئد، فرانسه، آلمان، ایتالیا و دانمارک از تصمیم خود برای اخراج دیپلماتهای روس خبر دادهاند.