
به گزارش حلقه وصل، شکور امیدی صبح امروز در کنگره بین المللی روز جهانی دیابت در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل با اعلام این خبر که ۸ میلیون بیمار دیابتی در کشور وجود دارد اظهار داشت: ابتلا به بیماری دیابت عوامل محیطی بسیاری از جمله عدم تحرک، تغذیه ناسالم، مصرف بیش از حد شکر و قند دارد که طبق بررسی های علمی استرس بیش از این ها در ابتلا به این بیماری خاموش موثر است.
امیدی از وجود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمار دیابتی شناسایی و ثبت شده در کشور خبر داد و گفت: متاسفانه بیش از ۴ میلیون بیمار دیابتی در کشور وجود دارد که خودشان از بیماری خود خبر ندارند و این زنگ خطری میتواند در کشور باشد.
رئیس انجمن خیریه دیابت کشور افزود: سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان در کشور هزینه درمان و کنترل بیماری دیابت میشود که بیمهها می بایست به جای پرداخت این مبلغ بسیار بالا در حوزه پیشگیری نیز وارد عمل شوند.
امیدی از واردات سالانه ۲میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر در کشور خبر داد و گفت: متاسفانه این میزان واردات شکر که قطعا به صورت مواد غذایی به چرخه مصرف مردم وارد می شود نگران کننده است.
وی از تولید کنندگان مواد غذایی خواست تا به جای شکر از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنند که در این خصوص نیز ۳۰ پروانه برای محصولات تولیدی که شکر را از محصولات خود حذف کرده اند صادر شده است.
رئیس انجمن خیریه دیابت کشور راه اندازی واحدهای تولید محصولات ارگانیک را در خصوص کاهش و کنترل بیماری امالامراض دیابت موثر دانست و افزود: مصرف برنج به شکل امروزی سرشار از نشاسته و قند است که در کنار این توصیه می شود مردم از سبوس و تولیدات این ماده غنی برای پیشگیری از دیابت در سبد غذایی خود استفاده کنند.
امیدی از شیوع بیماری دیابت در بین مقامات سیاسی و وکلا خبر داد و گفت: در کنار عوامل متعدد ابتلا به این بیماری این مقامات بیشتر به خاطر استرس کاری دچار دیابت هستند که زنگ خطری جدی محسوب میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از ارائه خدمات جدید به مبتلایان بیماری دیابت خبر داد و افزود: صدور کارت هوشمند برای بیماران با هدف تسهیل در بهره مندی از خدمات مراکز درمانی و حمایتی بدون بروکراسی اداری صادر می شود.
رئیس انجمن خیریه دیابت کشور حل مشکل بیمه تکمیلی بیماران را از مسائل مهم در دستور کار ویژه انجمن دیابت کشور عنوان کرد و گفت: این بیماری جزو بیماری های پرهزینه محسوب می شود که متاسفانه بیمه ها پیشتر رغبتی برای پوشش تکمیلی بیمه آنها نشان نمیدادند که با پیگیری های مجددانه انجمن این مهم حل شده و بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرند.
امیدی از عدم توان درمان و تامین نیازهای ۸ میلیون دیابتی کشور توسط انجمن دیابت خبر داد و از سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی خواست به کمک این انجمن بیایند چراکه بیمار دیابتی نیازمندی هایی از قبیل ازدواج، اشتغال و ... دارند که حل این مشکلات همت همگانی را میطلبد.
ستاد جایگزینی شکر با شیرین کننده های طبیعی با اعلام رسمی رئیس انجمن دیابت کشور در اردبیل راه اندازی شد و دبیرخانه ملی این ستاد نیز محل دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل خواهد بود.
امیدی در پایان از تولیدکنندگان محصولات غذایی کشور خواست تا با مراجعه به دبیرخانه این ستاد نوع همکاری خود را مشخص کرده و موفق به دریافت برچسب انجمن بر روی محصولات خود شوند.
منبع: فارس