حلقه وصل: جشن شکوه مادری ویژه ساکنین محله منظریه شهر شهرکرد در فرهنگسرای بزرگ شهرکرد از سوی قرارگاه تحول اجتماعی با همکاری گروه فرهنگی سماویه برگزار شد.
در این مراسم که شامگاه گذشته سوم بهمن ماه برگزار شد؛ از مادارن فرهیخته منطقه منظریه شهرکرد و جمعی از فعالان اجتماعی تجلیل به عمل آمد.
در ادامه این مراسم هم از جمعی کودکان شرکت کننده در طرح ایستگاه نقاشی که به مناسبت ولادت حضرت زینب در منظریه برگزار شده بود، تقدیر و تشکر به عمل آمد.
مهمان ویژه این مراسم سید محمد موسوی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم دادگستری استان چهارمحال و بختیاری بود. آقای موسوی در مراسم تجلیل از مادران گفت: از اول انقلاب ما مسئولین گفتیم مردم در خانه بنشینند و ما مسئولین کارها را درست میکنیم و پیش میبریم. ولی امروز با رهنمودهای مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیدهایم که بدون مردم کاری نمیشود انجام داد و اینکه اساسا محور مردم هستند.
معاون پیشگیری از وقع جرم استان چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: در زمان حاضر خانواده در آستانه فروپاشی است و طلاق در استان ما در خانه همه مردم را زده است یا میزند. دهه هفتاد در استان چهارمحال و بختیاری به ازای هر ۱۰۰ تا ۱۲۰ ازدواج، یک طلاق در استان به ثبت رسیده است ولی در سال 1383 به ازای هر ۲۳ ازدواج یگ طلاق ثبت شده و در سال 1391 این میزان به یک طلاق به ازای هر ده و نیم ازدواج رسید و اینکه نهایتا در سال ۹۹ به ازای هر ۵ ازدواج یک طلاق در استان چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است. تازه اینمار به جز مواردی است که خانواده ها دچار طلاق عاطفی شده اند و در جایی هم ثبت شده.
موسوی درادامه با توجه به وضعیت بحرانی آمار طلاق دراستان افزود: در نتیجهی این وضعیت سه رکن خانواده یعنی پدرف مادر و فرزند در حال جدا شدن از هم هستند و در نتیجه خانواده در آستانه فروپاشی است.
موسوی در ادامه با توجه به طرح شکوه مادری و تجلیل از مادران نمونه منطقه منظریه شهرکرد گفت: با توجه به اینکه طرح شکوه مادری در مورد تکریم خانواده زن هست؛ باید به وضعیت نگران کننده زنان درجامعه امروزمان نیز اشاره کنیم. وی در ادامه افزود: کارکنان بخش خصوصی در چندین سال پیش شامل ۸۵ درصد مرد و 15 درصد زن بوده ولی درحال حاضر این میزان به ۸۰ درصد زن و 20 درصد مرد رسیده است. این در شرایطی است که در بسیاری از موارد از آنها بیگاری میکشند.
وی در ادامه گفت: ما مخالف سر کار رفتن زنان نیستیم ولی مخالف بیگاری کشاندن آنها و ضربه خوردن نهاد خانواده هستیم. خانمها اگر خواستند به سر کار بروند، ما مخالف نیستیم ولی از الان درخواست بدهید برای بیست سال آینده که خانه سالمندان بسازند؛ چون فرزندان موقعی که نیاز به محبت شما داشتند، شما از صبح تا شب سرکار رفتید و آن موقعی که خودتان نیاز به مراقبت و محبت دارید، آن موقع فرزندان شما نیستند و باید به خانه سالمندان بروید.
موسوی در پایان افزود: درست است که حکومت موظف است که شرایط را به گونهای مهیا کند که با کار کردن مرد خرج خانواده تامین شود؛ ولی وقتی اینگونه نیست؛ دلیلی بر این نمیشود که زنان روی به کارهای آنچنانی بیاورند.
حجت الاسلام و المسلمین مولوی استاد حوزه و دانشگاه در ادامه این مراسم به ارائه سخنانی پرداختند.
وی با اشاره به نیازهای روان شناسی کودکان گفت: کودکان یک تا چهار سال کودکانی خودبین و خودمرکزبین هستند و همه چیز دنیا باید به کام آنها باشد و برای آنها باشد و هر وقت چیزی بخواهد باید برای او مهیا باشد. انسانهایی که با سن تقویمیشان، خصوصیات شخصیشان هم رشد کرده، وقتی بزرگ میشوند؛ دیگر خودبین نیستند. هرچه فرد، شخصیتش بزرگتر باشد، تجلی این ویژگی بیشتر است. حضرت زهرا سلام الله علیها از انسانهایی بودند که به شدت از این ویژگی برخوردارند. انسانهای رشد یافته مثل حضرت زهرا سلام الله علیها؛ اینها همه چیز را برای دیگران میخواهند.
حجت الاسلام مولوی در ادامه افزود: به خاطر همین هم بود که حضرت زهرا سلام الله علیها پدرش شهید شد، شوهر و فرزندانش شهید شدند و همه چیزش را داد و این نشان دهنده بزرگی شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها است.
این استاد حوزه و انشگاه در ادامه گفت: ما از افرادی که نقشی را میپذیرد و آمادگی پذیرش ان نقش را ندارد، بدمان میآید؛ مثل خیاطی که کامل خیاطی بلد نیست و پارچه را خراب میکند. حال ما نقشی را پذیرفتیم یا میخواهیم بپذیریم به اسم نقش والدگری. حال آیا ما از شرایط پذیرش این نقش برخورداریم؟
مولوی در ادامه افزود: نمودار زیستی کودک نشان دهنده اطلاع والدین نسبت به نیاز جسمی فرزندش بعد از تولد است. درحالیکه این فرزندان علاوه بر نیازهای جسمی و زیستی، نیازهای روان شناسی هم دارند که اگر ما با نیازهای روان شناسی کودکان آشنا نباشیم، تاثیراتی منفی بر روی کودکان میگذارد که تا آخر عمر بر روی زندگیش تاثیر دارد.