به گزارش حلقه وصل، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: روز گذشته و ساعاتی پس از حمله پهپادی و موشکی انصارالله به فرودگاه ابوظبی، واکنشهای متفاوتی به نقل از نهادها و مقامات رسمی و غیر رسمی عراق منتشر شد.
وزارت خارجه عراق در بیانیهای حمله به امارات را «به شدت» محکوم کرد. البته در ادامه، خواهان حل و فصل تنشها از طریق گفتوگو شد. این در حالی است که وزارت خارجه عراق تقریباً در تمامی سالهای اخیر در قبال حملات نیروهای ائتلاف به مردم یمن ساکت بوده است.
در میان احزاب سیاسی نیز حزب تقدم به ریاست محمد الحلبوسی با انتشار بیانیهای حمله پهپادی به فرودگاه بینالمللی ابوظبی را محکوم کرد. الحلبوسی که طی ماههای اخیر با حمایت امارات موفقیتهای مهمی در سیاست داخلی عراق کسب کرده، اکنون خود را وامدار ابوظبی میداند.
در سوی مقابل اما چهرههای اصلی مقاومت در عراق از حمله انصارالله به خاک امارات حمایت کردند. قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق و ابوعلی عسگری مسئول امنیتی کتائب حزبالله ازجمله این افراد بودند. در این میان، ائتلاف دولت قانون و فتح و همچنین چهرههایی مانند مقتدی الصدر موضع خاصی اتخاذ نکردهاند (تا لحظه نگارش این سطور)؛ هرچند که تجربه نشان داده که معمولاً صرفاً مقتدی به چنین رویدادهایی واکنش نشان میدهد.
این طیف از واکنشها البته در سایر مسائل سیاست خارجی عراق نیز مشاهده میشود. برای مثال وزارت خارجه عراق در مسئله فلسطین از راه حلی دوکشوری حمایت میکند، اما گروههای مقاومت از آزادی کامل قدس سخن میگویند و برخی نیز حداقل پنهانی به دنبال عادیسازیاند.
دولت عراق در رویدادهای مهم منطقهای به دنبال نوعی تنش صفر و موازنه مثبت در سیاست خارجی است؛ این رویکرد اگرچه دستاوردهایی دارد، اما با شرایط داخلی و منطقهای این کشور، هم تحقق آن دشوار خواهد بود و هم در مقاطعی میتواند تهدیدزا باشد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.