
به گزارش حلقه وصل، در طول سالهای متمادی سخن از موفقیت و پیروزی در عرصههای مختلف بر محورها و مولفههایی متمرکز شده است که عمدتا مادی و با نگاهی سطحی مورد توجه قرار گرفته است و در اغلب اوقات مولفههای معنوی و فرامادی کمتر در سخن و نوشتار افراد و حتی کارشناسان به چشم خورده است.
این در حالی است که هم علم امروز و هم تجربه نشان داده است که نصرت الهی و توجه و عنایات اولیای الهی در همه عرصهها نقش مهم و موثری در پیروزی و موفقیت ایفا کرده است که نه یارای گفتن و وصف آن است و نه توان و جسارت انکار آن.
هیئتهای عزاداری و به طور کلی دستگاه و مجموعه کلی عرض ارادت به ساخت سالار شهیدان (ع) به عنوان دردانه خدا یکی از مهمترین ابزارها و البته میانبرهایی است که کسب مولفههای معنوی برای موفقیت را هموارتر کرده و بارها و بارها نشان داده هر آنکه حتی گردی از غبار کفشهای خادمان این دستگاه بر دامنش نشسته توانسته در کنار تلاش و عزم جدی و پشتکار قلههای موفقیت را به راحتی طی کند.
از اینرو گفتوگویی برقرار کردیم با «مهدی بیات کوهسار» رتبه پنجم کنکور سراسری منطقه سه کشور در رشته علوم انسانی که از تربیت شدگان هیئت و دستگاه عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در مجموعه فرهنگی و مذهبی فاطمیون شهرستان گنبدکاووس است.
خودتان را معرفی کنید و بفرمائید در دبیرستان در چه رشتهای تحصیل میکردید؟
بنده مهدی بیات کوهسار هستم متولد سومین روز از مهرماه سال 1378 در شهرستان گنبدکاووس که در دبیرستان شاهد پسران این شهرستان در رشته علوم انسانی مشغول به تحصیل بودم.
چه رتبهای در کنکور سراسری کسب کردید؟ در کدام دانشگاه پذیرفته شدید؟
به لطف خدا و عنایت اهل بیت (ع) و راهنماییهای اساتید مهربانم توانستم در منطقه سه کشور رتبه پنجم و در سطح کشوری نیز رتبه 33 را در گروه آزمایشی علوم انسانی کسب کنم.
پس از انتخاب رشته مورد نظر با راهنمایی مشاور محترم و راهنمایی پدر عزیزم موفق شدم در دانشگاه علوم قضایی و دانشگاه امام صادق (ع) و در هر دو دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته قبول شوم.
رمز موفقیت خودتان را در چه میدانید؟
به نظر خودم این موفقیت را در وهله نخست مدیون و مرهون لطف خداوند متعال و بعد از آن هم لطف اهل بیت (ع) و سپس زحمات پدر و مادرم هستم که از هیچ کمک و حمایتی دریغ نکردند.
این نکته هم طبیعی است که همه آن دانش آموزانی که موفق میشوند در سال آخر منتهی به کنکور به توکل به خدا و توسل به اهل بیت (ع) و کلا مسائل معنوی بسیار محتاج و نزدیکتر میشوند و طبیعتا بنده هم از این امر مستثنی نبودم و قاعدتا توجه به مسائل معنوی را بیش از گذشته در دستور کار خودم قرار دادم.
آیا در کلاسها و آزمونهای موسسات آموزشی خارج از مدرسه شرکت کردید؟
بله، بنده فقط سال آخر (پیش دانشگاهی) در آزمونهای یکی از موسسات کمک آموزشی شرکت کردم و به جز آن عموما بر کلاسهای مدرسه و تمرین و مطالعه در منزل اتکا کردم.
نقش والدین در موفقیت دانش آموزان به ویژه کسانی که کنکور دارند چقدر است؟
نقش مهمی که والدین دارند این است که در گام نخست فضای مناسب تحصیل و درس خواندن را برای فرزندانشان فراهم کنند و در گام بعدی همیشه دنبال راحتی فرزندان نباشند و بگذارند بچه ها سختی کشیده تا به جایی برسند و بعد هم تلاش کنند فضا طوری مدیریت شود که بچه ها خودشان درس بخوانند و والدین فقط به آنها امید داده و پشتیبانی کنند.
در زمان تحصیل روزانه چند ساعت مطالعه می کردید؟
اینکه روزانه چقدر درس میخواندم سوال اشتباهی است، چون توانایی و شرایط افراد با یکدیگر متفاوت است. ولی بنده به طور تقریبی روزهایی که مدرسه میرفتم تقریبا پنج ساعت و روزهایی که مدرسه نمیرفتم ۹ الی۱۰ ساعت مطالعه می کردم، و به طور کلی بنده شیوه خاصی نداشتم ولی نکته مهمی که وجود دارد و من بر روی آن تاکید می کنم تداوم در درس خواندن است.
آیا در سالهای آخر حضور در مسجد و هیئت مذهبی رو تداوم دادید؟
بله، مسجد کمتر ولی تا حد امکان جلسات هفتگی هیئت در مجموعه فرهنگی و مذهبی فاطمیون را ترک نمی کردم و زبان از بیان برکات این جلسات چه در تحصیل و چه در زندگی قاصر است زیرا این حجم از برکت و الطاف الهی وصف ناشدنی است.
هدفتان از تحصیل و آینده کاریتان چیست؟
هدف بنده برای آینده خدمت به کشور و خدمت به امام زمان (عج) است انشاءالله که بتوانم این هدف را به بهترین شکل انجام دهم و فرد مفیدی برای جامعه اسلامی مان باشم.
توصیه شما به جوانان و نوجوانانی که هم سن و سال شما هستند چیست؟
توصیه بنده به دانش آموزان عزیز این است که توانایی خودشان را بشناسند، هدف خودشان را مشخص کنند و با تمام قدرت سمت هدفشان حرکت کنند.
نکته دیگری که باید عرض کنم این است که به نظر بنده با نماز اول وقت و دعای پدر و مادر تمام مشکلات حل میشود و دوستان من این موضوع را نیز مورد توجه قرار دهند که در زندگی و تحصیل مسوولیت پذیر بوده و قدر خودشان و فرصت هایی که در مقابل آنها قرار میگیرد را بدانند.
اگر حرف خاص دیگری دارید بفرمائید؟
در نهایت از زحمات پدر و مادر و خانواده عزیزم و همه کسانی که من را در این مسیر کمک کردند، تشکر ویژه دارم و از خبرگزاری فارس هم بابت مصاحبه با این حقیر و توجه به هیئتیها تشکر میکنم.
منبع: فارس