به گزارش حلقه وصل، زخمهای کوچکتر و خفیف در خانه قابل درمان هستند. در ابتدا محل زخم را شسته و ضد عفونی کنید تا همه آلودگیها از سطح آن برداشته شود. با فشار دادن سطح زخم تورم و خونریزی را کنترل کنید.
برای درمان زخم های کوچک و خفیف میتوان از این روشها استفاده کرد:
خمیر زردچوبه
کورکومین (curcumin) جز فعال ادویه زردچوبه و دارای خواص ضدالتهابی است و تا حدود زیادی باعث بهبود زخمها خواهد شد.
حفره خشک عفونت شایعی است که بعد از کشیدن دندان به وجود می آید، در سال ۲۰۱۷ تحقیقی برای بررسی اثرات درمانی زردچوبه روی ۱۷۸ بیمار مبتلا به حفرهی خشک انجام شد. افراد شرکت کننده در این تحقیق بعد از دو روز کاهش درد، تورم و نکروز بافتی را گزارش کردند.
با مخلوط کردن زردچوبه با مقدار کمی آب گرم میتوان خمیری از این ادویه درست کرد و بعد به آرامی روی زخم قرار داد. بعد از آن باید محل زخم را با کمک یک گاز استریل پانسمان کرد.
آلوئه ورا
گیاهی متعلق به خانوادهی کاکتوسهاست. برگ این گیاه حاوی مادهای ژل مانند است که سرشار از مواد معدنی و ویتامینهاست و نقش بسیار موثری در بهبود زخمها دارد.
بر اساس تحقیقات این گیاه دارای مادهای به نام گلوکومانان است که نقش موثری در تشکیل دوبارهی سلولهای بافتی و تولید کلاژن دارد. کلاژن خود پروتئینی ضروری و مهم در فرایند بهبود زخم است. از طرفی دیگر آلوئه ورا به کاهش التهاب بافتی و جلوگیری از ایجاد زخم کمک میکند.
لایهی نازکی از ژل آلوئه ورا را روی زخم مالیده و بعد با یک گاز استریل مرطوب شده توسط ژل زخم را پانسمان کنید.
روغن نارگیل
به دلیل داشتن مقدار زیادی گلیسریل لورات به فرایند بهبود زخم سرعت میبخشد. گلیسریل لورات اسید چربی است که به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی شناخته شده است.
برای کم کردن احتمال بروز عفونت و تسریع بخشیدن به فرایند بهبود زخم از روغن نارگیل باکیفیت استفاده کنید.
سیر
دارای آلیسین است که دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۸ انجام شده است استفاده از پماد ۳۰ درصد سیر رشد سلولی را در مقایسه با وازلین بیشتر بهبود میبخشد.
زمان مراجعه به پزشک برای درمان زخمبسیاری از زخمها در خانه بهبود پیدا میکنند ولی در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
عمق زخم بیشتر از ۲ سانتی متر باشد
با فشار مستقیم خونریزی متوقف نشود
خونریزی بیشتر از ۲۰ دقیقه ادامه داشته باشد
خونریزی ناشی از تصادف شدید باشد
زخم های ناشی از له شدگی و سوختگی شدید
زخم ناشی از گازگرفتگی توسط انسان و حیوان
زخمی که عمیق باشد و یا آلوده به خاک باشد و سابقه واکسیناسیون کزاز را به خاطر نیاورید.
منبع: بهداشت نیوز