
به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام محمدمهدی ماندگاری در نوزدهمین برنامه از طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبههزدایی دینی در مصلی شهرکرد با بیان اینکه مهمترین مشکل جامعه ما موضوع تربیت است، گفت: تربیت یعنی هر فردی بتواند از حُسنهای خود به بهترین نحو استفاده کند نه سوءاستفاده، اما متاسفانه شاهدیم افراد از حُسنهای خود از جمله جنس، سن، علم و موقعیت خود سوءاستفاده میکنند.
استاد برجسته اخلاق ادامه داد: امروز در جامعه شاهدیم از جنس زن بهعنوان وسیله هوسرانی، فروش اجناس، بازاریابی و ... استفاده میشود و حتی این مسئله در صدا و سیمای جمهوری اسلامی در استفاده از زن بهعنوان ابزار برای تبلیغات کالاهای تجاری نیز وجود دارد؛ حال این سؤال مطرح میشود آیا جایگاه زن در دین اسلام این است؟
مسؤولان به همه خدمت کنند نه عدهای خاص
وی در ادامه با اشاره به سوءاستفاده برخی از مسؤولان از جایگاه و موقعیت خود، اضافه کرد: قرار بود در جمهوری اسلامی هرکسی به مسؤولیتی رسید به مردم خدمت کند، اما برخی از مسؤولان از این جایگاه برای غنیمت گرفتن برای خود، نزدیکان و حتی شهر محل تولد خود استفاده میکنند، در صورتیکه وظیفه دارند به همه مردم و شهرهای کشور خدمت کنند نه عدهای خاص.
ماندگاری با اشاره به سه وسیله ضروری برای فهم و تربیت در انسان، بیان کرد: چشم، گوش و قلب سه وسیله برای فهمیدن است و نباید اجازه دهیم هر حرف بیربطی از طریق گوش به ما برسد و چشم ما هیچ چیزی جز آیات نورانی قرآن را ببیند.
استاد حوزه علمیه ظاهربینی را یکی از عوامل انحراف عنوان کرد و گفت: اگر ما افرادی ظاهربین باشیم، عدهای از این موضوع سوءاستفاده میکنند و سر ما کلاه میگذارند و باید گفت کسی که قصد انجام کار خلاف و فسادی را دارد، قطعا قبل از انجام آن این مسئله را اعلام نمیکند، پس بایستی به باطن توجه ویژهای صورت بگیرد.
وی افزود: امروز آمریکا از ظاهربینی برخی کشورهای جهان سوءاستفاده میکند و به آنها وعده دموکراسی، حقوق بشر و آزادی میدهد و عدهای ظاهربین به این حرفها دل میبندند.
ماندگاری عنوان کرد: اگر عقل، گوش، چشم و قلب ما ظاهربین باشد به راههای نادرست از جمله بیحیایی، موسیقی حرام، حرامخواری کشیده میشود.
استاد برجسته اخلاق با تأکید بر اینکه اظهارنظر کردن در رابطه با موضوعاتی که از آن اطلاع نداریم، یک مشکل بسیار بزرگ در جامعه است، اظهار کرد: باید به این نتیجه برسیم که اگر از موضوعی اطلاع نداریم از یک فرد آگاه بپرسیم و این پرسیدن را بهعنوان یک فرهنگ در بین اقشار مختلف ترویج دهیم.
وی در پایان گفت: اگر میخواهیم تربیت شویم باید به پنج اصل؛ باور کنیم که نمیدانیم، بخواهیم که بدانیم، تلاش کنیم که بدانیم، عمل کردن به دانستهها هرچند اندک باشد و هزینهکردن برای تربیت عمل کنیم.
منبع: فارس