به گزارش حلقه وصل، سرعت واکسیناسیون در دو روز پایانی هفته به گونهای است که نمیتوان با این روند به تکمیل برنامه کشوری و در موعد مقرر امیدوار بود. به طوری که روز پنج شنبه اول مهر ۱۴۰۰ فقط ۸۱۸ هزار و ۷۱۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
این در حالی است که برای رسیدن به برنامه از پیش تعیین شده، میبایست روزانه حداقل یک میلیون و هشتصد هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شود.
همان طور که بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، گفته بود، برنامه واکسیناسیون کشوری میبایست تا پایان آبان ۱۴۰۰ تکمیل شود. یعنی حداقل ۶۰ تا ۶۵ میلیون نفر از جمعیت کشور میبایست واکسینه شوند.
تا کنون ۳۴ میلیون و ۷ هزار و ۳۸۰ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. همچنین، ۱۵ میلیون و ۹۳ هزار و ۲۹۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۶۷۲ دوز رسید.
این آمار نشان میدهد که تا کنون فقط ۱۵ میلیون نفر در مقابل بیماری کرونا واکسینه شدهاند و حداقل ۵۰ میلیون نفر دیگر باید تا پایان آبان دو دوز واکسن کرونا دریافت کنند تا به ایمنی جمعی برسیم.
بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که ممکن است با وجود سویههای جدید لامبدا و میو و سرایت پذیری بالاتر آنها، پیک جدیدی از کرونا را تجربه کنیم، گفت: با جدی گرفتن واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوان در مقابل پیک جدید کرونا آمادگی لازم را کسب کرد.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن مهمتر از اثربخشی آن است، افزود: به تأخیر انداختن واکسیناسیون خطر ابتلاء به بیماری را بیشتر میکند.
عشرتی درباره زمان پایان واکسیناسیون در کشور، گفت: طبق برنامهریزیها، تا نیمه دوم آبان باید به پوشش مناسب واکسیناسیون بالای ۸۰ درصدی گروههای هدف (بالای ۱۸ سال) برسیم. ایمنی با دریافت دو دوز واکسن کرونا حاصل میشود.
این در حالی است که اگر نتوانیم سرعت واکسیناسیون را افزایش دهیم، احتمال دارد که درگیر پیک جدید کرونا شویم و در این صورت، تمامی برنامههای تحصیلی مدارس و دانشگاهها دچار اختلال خواهد شد و شاید حضور دانش آموزان و دانشجویان در محیطهای آموزشی عقب بیافتد.