به گزارش حلقه وصل، امیر سرتیپ شاهرخ شهرام رئیس سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: تهدیدات نظامی عمدتاً با استفاده از غافلگیری صورت می گیرد و دشمن سعی می کند از روند غافلگیری برای آسیب زدن به کشور مقابل استفاده کند.
وی با تأکید بر اهمیت آمادگی کشورها برای پاسخ به تهدیدات احتمالی گفت: کشوری که خودش را آماده نگه میدارد و آماده مقابله با تهدیدات است، غافلگیر نخواهد شد. خوشبختانه آمادگی پاسخگویی به تهدیدات در کشور ما وجود دارد و در عرصه الکترونیک که شاکله تمام تجهیزات دفاعی در سراسر دنیاست و باید مدام به روز شود، با کمک دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان به دستاوردهای بسیار خوبی رسیده ایم.
امیر شهرام با اشاره به فعالیت های سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع گفت: نُه شرکت زیر مجموعه سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع هستند و با ما همکاری میکنند و ما با همکاری با سایر بخشهای وزارت دفاع تلاش میکنیم تا نیاز نیروهای مسلح را تأمین کنیم.
رئیس سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع گفت: مأموریت هایی که داریم عمدتاً با محوریت مخابرات، رادار، ارتباطات و شبکهسازی و هوشمند سازی در حوزههای مختلف است، به عنوان مثال در حوزه جنگ الکترونیک مأموریت ویژهای داریم. امروزه ورود به عرصه های جنگ فیزیکی کمکم منسوخ شده و به سمت جنگهای الکترونیک پیش میرود و به همین دلیل در حوزه سایبر و جنگ الکترونیک، تهدیدات، ویژگی های مختلف و متنوعی دارند که باید آماده پاسخ به آنها باشیم.
وی با اشاره به پیشرفت های سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع گفت: در این زمینه به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته و توانسته ایم نسبت به دو سال گذشته تجهیزات پنج برابری را در اختیار نیروهای مسلح قرار دهیم که این نشاندهندهی رشد بسیار خوبی است.
امیر شهرام ادامه داد: همکاری با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها و انجام تحقیقات گسترده یکی از راهبردهای ماست تا بتوانیم در کمترین زمان و با استفاده از علم روز، نیازهای کشور را پاسخ دهیم. در همین راستا با ۶۰۰ شرکت دانش بنیان همکاری میکنیم و در بیش از ۲۳۰۰ محصول به نیروهای مسلح خدمات و پشتیبانی می دهیم.
رئیس سازمان صنایع الکترونیک کشور در خصوص جایگاه ایران در میان کشورهای پیشرفته در عرصه الکترونیک گفت: ما در منطقه اول هستیم و خوشبختانه جایگاه بسیار خوبی در سطح جهانی داریم، به ویژه که ما این دانش را در داخل کشور تولید می کنیم.
وی افزود: به دلیل تحریم، تجهیزات را به ما نمی دهند پس باید با اتکا به توانمندی های داخلی به این دانش دست یابیم که خوشبختانه تجهیزات الکترونیک را خودمان تولید میکنیم.
امیر شهرام با اشاره به اینکه بیش از ۷۵۰۰ ماده را شناسایی و برای تولید تجهیزات الکترونیک از آنها استفاده کردهایم، گفت: ما توانستیم با اتکا بر دانش داخلی و تولید تجهیزات در داخل، بیش از ۷۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشته باشیم و خوشبختانه توانستیم بومیسازی را به صورت کامل تحقق ببخشیم.
رئیس سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع گفت: ما توانستیم به بیش از ۴۰ کشور جهان صادرات داشته باشیم، درحالیکه بازار صادرات یک بازار رقابتی است و ما باید با شرکت های پیشرفته جهان مانند فرانسه رقابت کنیم و مزیتهای محصولاتمان را در رقابت با آنان به نمایش بگذاریم و مشتریان را متقاعد به خرید تجهیزات کنیم. خوشبختانه امروز توانسته ایم به کشورهای مختلفی صادرات داشته باشیم که گفتنش صلاح نیست.
امیر شهرام در خصوص کمک به سایر صنایع کشور گفت: ما به عرصه ساخت تجهیزات الکتریکی مورد نیاز خودروها نیز وارد شدیم و توانستیم تجهیزات الکترونیک مورد نیاز اغلب خودروها را تولید کنیم. همچنین در تولید مانیتورهای قلب و دستگاه های تولید کننده اکسیژن، وارد شده و به پیشرفت های بسیاری دست یافته ایم.
وی ادامه داد: ما توانسته ایم تجهیزات ارتباطی پیشرفته را تولید کنیم و سبدی از محصولات مختلف در عرصه ارتباطات و راداری و جنگ الکترونیک را بسازیم. البته کار پشتیبانی از نیروهای مسلح یکی دیگر از مهمترین وظایف ماست. در عرصه رادار نیز به توانمندی ساخت رادارهای آرایه فازی رسیده و سبدی از رادارهای مختلف و پیشرفته را داریم.