
حجت الاسلام محمدرضا زائری محقق، مترجم و مصنّف در رابطه با ارزیابی خود از نمایشگاه کتاب امسال تهران ابراز داشت: نمایشگاه کتاب برای اهل فرهنگ وکتاب و دانش و علم همواره بهار پر از طراوت است که خستگی ها را برطرف و نشاط و امید ایجاد می کند.
وی افزود: با توجه به تحولات و تغییرات جدید امسال و برپایی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) یک فرصت جدید پیدا کردیم که جمعیت بیشتری در این مکان فرهنگی حاضر شوند.
مدیر انتشارات خیمه بیان کرد: حوزه نشر به طور کلی حوزه پر تلاطم و پر از مشکل است. بعد از گسترش رسانه های جدید طبیعتا عوامل زیادی از تغییرات سبک زندگی تا پارامترهای اقتصادی در این حوزه نقش داشته اند.
حجت الاسلام زائری مطرح کرد: نشر دینی چالش ها و سختی های مخصوص به خود را دارد. واقعیت این است که ما در تولید محتوای دینی در دنیای گذشته خود زندگی می کنیم و سرعت تغییر مخاطب خیلی بیشتر از تغییر ما است.
این محقق گفت: طبیعتاً پیدا کردن افرادی که در این حوزه تالیف و ترجمه داشته باشند و بتوانند به راحتی به چالش ها و دغدغه ها و سوالات جدید مخاطبان این حوزه پاسخ دهند دشوار است و از طرفی هم حساسیت ها در این حوزه بسیار زیاد است.
وی در ادامه گفت: بنابراین رسیدن به نقطه هدف سخت است اما امیدواریم گام هایی که در این زمینه بر می داریم به نتایج خوبی برسد.
حجت الاسلام زائری بیان کرد: کار نشر به نوعی کار اقتصادی و تجارت است و نمی توان از ناشر انتظار داشت که بدون در نظر گرفتن قواعد و مناسبات بازار، کار خود را انجام دهد. وضعیت نشر با مشکلات جدی روبرو است. البته نه تنها در ایران بلکه وضعیت در کشورهای دیگر نیز همینطور است.
وی تصریح کرد: ما در بهترین حالت 80 میلیون مخاطب داریم و با در نظر گرفتن کشورهای دیگر به 100 میلیون مخاطب نیز می رسد. وضعیت کتاب نسبت به گذشته تغییر کرده است و متاسفانه فضای عمومی بهایی به جریان نشر نمی دهد.
این مترجم در رابطه با تعریف مطالعه بیان داشت: اگر کتاب درسی دانش آموزان و قرائت قرآن و دعا را هم جزو مطالعه محسوب کنیم آمار متفاوت می شود. به نظرم نهادی رسمی مانند خانه کتاب باید مسئول ارائه آمار مطالعه باشد.
وی تاکید کرد: هیچ ایرادی ندارد که تعاریف مختلف از مطالعه وجود داشته باشد اما مهم است که آمار بر اساس چه تعریفی ارائه شود