سرویس معرفی: مصطفی شاطری مسئول مؤسسه فرهنگی پژوهشی «سراج» سمنان در خصوص طرح «محله اسلامی» به حلقه وصل گفت: از سال 1394 به همت شش نفر دیگر از بچه های فعال و دغدغه مند فرهنگی و اجتماعی سمنان تصمیم گرفتیم که مؤسسه ای راه اندازی و در رفع برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کنیم.
وی بیان داشت: بعد از بررسی ها و تحقیقاتی که در مورد معضلات جامعه صورت گرفت به مشکلات و معضلاتی در بخش و منطقه ای از سمنان پی بردیم که منجر به نوشتن نسخه ای برای آن معضل شد و در واقع تمام کار ها بر این اساس آغاز گردید.
شاطری ادامه داد: طرح «محله اسلامی» طرحی جهادی و انقلابی است که در یک منطقه کم برخوردار که دچار فقر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... نیز بودند آغاز و تا کنون بعد از گذشت یکسال و نیم ادامه یافته است. در این طرح معضلات اجتماعی را شناسایی و جامعه هدف خود را مشخص کرده ایم.
این فعال فرهنگی اجتماعی تصریح کرد: در این طرح توانستیم در بخش اقتصاد مقاومتی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص دو فعالیت را با کمک خود مردم شروع کنیم که نتایج خوبی نیز به همراه داشته است. یکی از اقدامات مربوط به زنان سرپرست خانوار است که به تولید مانتوهای اسلامی مشغولند و تولیدات آن ها در بازارهای سمنان به فروش می رسد و این افراد که در منطقه کم برخوردار مورد هدف ما کم هم نبودند منبع درآمدی برای خود کسب کردند.
مسئول مؤسسه پژوهشی فرهنگی «سراج» سمنان خاطر نشان کرد: در این حوزه اقدام دیگری که انجام شد اشتغالزایی برای افرادی بود که از چنگال اعتیاد رها شده بودند اما به دلیل این سابقه نمی توانستند در جایی مشغول به کار شوند و در واقع جامعه آن ها را نمی پذیرفت، با راه اندازی کارگاه های تولید صنایع دستی این افراد نیز به کار گرفته شدند و منبع درآمدی کسب کردند و از این طریق نیز بسیاری از معضلات و آسیب ها تا حدودی کاهش یافت.
شاطری ضمن اشاره به الگوگیری دیگر استان های از این طرح بیان داشت: بعد از شروع طرح و مشاهده نتایج آن طی این مدت «محله اسلامی» به عنوان نمونه کشوری و استانی معرفی شد و در واقع الگویی برای دیگر استان ها شد. به تدریج اعضاء مؤسس مؤسسه «سراج» شورای محله اسلامی را تشکیل و در کمیته های مجزای اقتصادی، امنیت، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی به فعالیت مشغولند.
وی اضافه کرد: موضوع دیگری که در این منطقه مورد توجه قرار گرفت بحث جوانان و نوجوانانی بود که از کم ترین امکانات آموزشی، رفاهی و تفریحی برخوردار بودند و این امر خود موجب بروز بسیاری از مشکلات و فقر فرهنگی این منطقه شده بود. در این حوزه نیز توانستیم با همکاری خیرین و برخی مجموعه ها چند بوستان، سالن ورزشی و دوره های آموزشی را برگزار کنیم که مورد استقبال به ویژه خانواده ها قرار گرفت.
ایجاد امید در مردم
این جوان جهادی و انقلابی یادآور شد: مسئله دیگری که در این منطقه به دلیل همان کم برخورداری از امکانات و فقر فرهنگی با آن مواجه بودیم عدم توجه به مناسبت های دینی و ملی بود که با برگزاری برنامه های مختلف و جشن ها، شور و شعفی در بین جوانان ایجاد شد و ما تا حدودی توانستیم ثابت کنیم که اینگونه جشن ها و برنامه ها تنها مختص محلات شمال شهر نیست. با اجرای طرح «معراج» در مدارس نیز توجه دانش آموزان و والدین را جلب کردیم و آن ها در دوره های آموزشی شرکت می کنند که اثرات خوبی داشته و مورد استقبال هم قرار گرفته است.
شاطری در ادامه گفت: در هر حال ما تلاش کردیم که با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص ایجاد امید در مردم در این مسیر ورود پیدا کنیم و امید را در دل مردم این منطقه زنده کنیم. موضوع دیگری که ما در حیطه ی کاری خود مورد توجه قرار می دهیم شعار سالی است که رهبری مشخص می کنندو جهت دهنده به کارهاو برنامه های ما در این طرح است. سال گذشته در بحث اقتصاد مقاومتی اقداماتی انجام شد و مرکز نیکوکاری در این خصوص هم ایجاد گردید.
مسئول مؤسسه پژوهشی فرهنگی «سراج» سمنان خاطر نشان کرد: امسال نیز در حوزه حمایت از کالای ایرانی پررنگ تر وارد می شویم گرچه با تولید مانتوهای اسلامی و صنایع دستی تا حدودی در این مسیر که در حوزه ی اقتصاد مقاومتی نیز گنجانده می شود قدم هایی برداشته ایم.
نمونه ی کار شما دو ندارد
وی افزود: البته متأسفانه در اجرای طرح «محله اسلامی» چندان با حمایت مسئولان روبرو نشدیم و تنها کمیته ای امداد در برخی مسائل ورود پیدا کرد. اما آنچه که نقطه قوتی برای ادامه ی راه برای ما شد سخن حاج حسین یکتا بود که از این طرح و منطقه بازدید کردند. ایشان گفتند که نمونه کار شما دو ندارد و همین حرف باعث شد که بچه ها از سختی و مشکلات خسته نشوند و راه را ادامه دهند.
شاطری تصریح کرد: آنچه که برای ما اهمیت دارد خروجی است که مردم از آن بهره می برند چه از نظر اقتصادی، فرهنگی و چه از نظر عمرانی و اجتماعی. ما معتقدیم که مردمی که در این مناطق زندگی می کنند هم جزئی از مردم همین شهرند بنابراین باید از امکانات بهره مند باشند. البته بسیج و سپاه همکاری های بسیار خوبی با ما داشته اند.
این فعال فرهنگی اجتماعی در ادامه ضمن اشاره به عدم حمایت مسئولین گفت: می توان با کمک اداره ارشاد و یا سازمان تربیت بدنی کارهای خوبی در این مناطق انجام داد ما می خواهیم که مسئولان اگر کمک نمی کنند سنگ اندازی هم نکنند. از طرفی خود جبهه فرهنگی استان هم می تواند دراین حوزه ورود پیدا کند و ما انتظارمان از این گروه بیش تر است، چراکه آن ها نیز از خود ما و مردم هستند. مطمئناً اگر کار دولتی و سازمانی شود اثراتی که خواهد داشت نسبت به کار مردمی کم تر است و ما این را نمی خواهیم.
وی نقطه قوت شکل گیری و موفقیت طرح محله های اسلامی را جلب اعتماد و همکاری خود مردم دانست و اضافه کرد: در طول این مدت تنها حاج حسین یکتا بوده که از فعالیت های ما بازدید کردند و این خود نقطه قوتی برای ما بود.
این فعال فرهنگی افزود: اگر محله ای در رفع مشکلات اجتماعی، عمرانی و اشتغالزایی بعنوان نمونه کشوری و استانی مطرح است، بی شک بدلیل خواست و تحرک مردم ساکن همان منطقه بوده است.
شاطری در پایان گفت: فعالیت های محله اسلامی سرداران شهید سمنان از الگوهای موفق مطرح شده در کشور است که رفع محرومیت، اعتیاد، توسعه کسب و کارهای کوچک، حذف خانه های مخروبه دارای آسیب های اجتماعی و همکاری نزدیک با دستگاههای اجرایی برای امور انتظامی، عمرانی و اشتغالزایی از مهمترین توفیق های این محله است که امیدواریم با حمایت مجموعه های فرهنگی کار بیش تر گسترش یابد تا نتایج بهتری را شاهد باشیم.