
حلقه وصل: سید احمد عبودتیان در همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور که 24 تیرماه در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد، با اشاره به اینکه ما ادعای حرکت در مسیر تبعیت از امام زمان(عج) و سربازی ایشان را داریم، اظهار کرد: اگر امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی مسؤول ستاد فرماندهی امام عصر(عج) است و ما در حال سربازی هستیم نمیتوانیم خارج از فرمان رهبری که در بیانیه گامدوم انقلاب مطرح شده حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایشان به صراحت به گروهها و جریانات مختلف گفتند که زمینهسازی ظهور درحال انجام است، مطرح کرد: امروز روی زمین میتوان این زمینهسازی را محاسبه و بهخوبی بسترهای فراهم شده را مشاهده کرد.
فرمانده بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا با بیان اینکه هیچ قدرتی به غیر از قدرت خون سیدالشهدا نمیتوانست واقعه ۱۵ خرداد را رقم بزند، اظهار کرد: نهضت شروع شده و انقلاب به نقطه قابل توجه خود رسیده و در این میان هیأت نقش مهمی داشته است.
وی با اشاره به ویژگیهای هیأت انقلابی از جمله حضور در میدان خدمت به مردم اضافه کرد: امروز به یک ترازی رسیدیم که غلبه جریان انقلابی هیأت در کشور محسوس است همانطور که در عرصه شعر به این جایگاه رسیدهایم.
عبودتیان با بیان اینکه هیأتهای انقلابی دانسته و ندانسته درحال تحقق فرمان امام هستند، مطرح کرد: شاید برخی باور نداشته باشند اما هیأتیها همانند شهدا هستند که از همه داشتههای خود گذشته و آماده فدا شدن در مسیر دین هستند و امروز هم به غیر از این هیأتیها شخص و گروه دیگری نیستند که بتوانند در کشور تحول رقم بزنند.
وی با اشاره به اینکه ما برای تازه نگهداشتن هیأت نیازمند تنوع با اصالت هستیم، گفت: همچنان تنها عامل تاثیرگذار و جذب کننده مخاطب هیأت است و این هیأت باید در عرصههای مختلف از جمله اعتکاف، جشن نیمه شعبان، اطعام غدیر، یادواره شهدا و راهیان نور نقشآفرین باشد.
عبودتیان با اشاره به اینکه با پیشرفت ارتباطات، هیأتها نیز در این عرصه پیشرفت کردهاند، گفت: امروز رسانه و تبلیغ هم در هیأت مورد توجه قرار گرفته است و هیأتیها با یک آرایش جدید در میدان حضور یافتهاند.
وی با بیان اینکه با نفوذ بیشتر دشمنان موضعگیری و حرکت منسجم هیأتیها هم قویتر شد، عنوان کرد: در فتنه ۸۸ همه متوجه شدند که میدان نیروی پیاده میخواهد و باید جبههسازی کرد و به همین علت هم برخی مجموعهها در کشور برای جبههسازی بسیج شدند.
عبودتیان با تاکید بر اینکه امروز انقلاب به دومین مرحله خودسازی، جامعهسازی و تمدنسازی ورود کرده است، مطرح کرد: راه طی شده فقط قطعهای از مسیر انقلاب اسلامی است و دنباله آن که به تعبیر رهبری به گمان زیاد به دشواری گذشته نیست باید با همت و تلاش جوانان طی شود.
وی از هیأت بهعنوان پاتوق جوانان متعهد نام برد و ادامه داد: مدیران هیأتها میتوانند از این ظرفیت در خدمت به عموم مردم و در مسیر اهداف انقلاب و دین استفاده کنند یا نسبت به آن بیتوجه باشند.
عبودتیان هیأتهای محوری را حلقههای میانی خواند و گفت: مدل ارتقایافته هیأتهای ۱۴۰۰ به چند ده نفر محدود نمیشوند بلکه محوریت خود را عموم مردم قرار میدهند تا بتواند مردم را به میدان عمل وارد کند.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: بسیاری از تشکلهای جهادی میخواهند تا پایان میدان خودشان کار را دست بگیرند درحالیکه اصل این است که ما بتوانیم از همه ظرفیتها برای انجام وظایف هیأت بهرهمند شویم.
اگر مظهر عزا و غم شیعه عاشوراست، مظهر جشن و شادی شیعه باید غدیر باشد
حجتالاسلام ناصر رفیعی نیز در این همایش با اشاره به اینکه غدیر باید برای همگان معرفی شود، اضافه کرد: اگر غدیر انکار شود و نتوانیم حقانیت آن را اثبات کنیم در حقیقت امامت و مهدویت انکار میشود؛ داستان غدیر برای خودمان قطعی و حتمی شود و ما به عنوان یک هیأتی باید بتوانیم چند دلیل برای حقانیت آن بیان کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام برای همهچیز حتی نوع لباس پوشیدن سخن گفتند، محال است نسبت به جانشینی خود موضعگیری نداشته باشند، گفت: برخی میگفتند که پیامبر در مورد جانشین خود سخنی نگفته است درحالیکه با زدن چنین حرفی در حقیقت به پیامبر توهین شده است.
وی ادامه داد: برخی مدعی شدند که رسول خدا خبرگانی را تعیین کرد تا جانشین را مشخص کنند درحالی که این فرضیه به هیچ وجه قابل اثبات نیست و در اسناد تاریخی هیچ اشارهای به شورا نشده است.
رفیعی با اشاره به اینکه غدیر اعلام امامت نیست بلکه اعلام رسمیت امامت علی(ع) است، عنوان کرد: نخستین بار جانشینی پیامبر در خانه پیامبر در یوم الدار ۲۰ سال قبل از غدیر مطرح شده است.
وی با بیان اینکه در هیأتها باید عالمانه سخنرانی و مداحی کرد، اظهار کرد: امروز دنیای فضای مجازی است و به راحتی هر سخنی در هر زمان و مکانی قابلیت انتشار دارد به همین علت افرادی که تربیون دارند باید بیشتر مراقب سخنان خود باشند.
پرفیعی با تاکید بر اینکه بدون داشتن علم غدیر نمیتوان برای غدیر کار کرد، گفت: هیأتیها باید کتب مرتبط با غدیر را بخوانند و از آن دفاع کنند تا بتوانند غدیر را برای مردم ترویج کنند.
وی از دلایل سکوت امیرالمومنین (ع) بعد از وفات پیامبر یاد کرد و افزود: یهود به شدت بعد از پیامبر ترویج یافته و خطر آن زیاد شده بود، تفکر اجتهاد در میان اهل سنت بر نص مقدم شده بود، منافقان بسیاری در مدینه بودند و بسیاری از امام علی(ع) کینه به دل داشتند و نمیگذاشتند که ایشان در رأس باشند.
رفیعی یادآور شد: در مورد فتح مکه و تغییر قبله در قرآن آیاتی داریم که میگوید نعمت بر مسلمانان تمام شد اما در مورد روز غدیر داریم که نعمت تمام و کامل شد.
وی فریادها و اعتراضهای حضرت زهرا(س) نسبت به غصب خلافت را دیگر نشانه حقانیت غدیر دانست و گفت: اگر جانشینان پیامبر در خلافت به حق بودند دختر پیامبر هیچگاه این همه صدمه و لطمه نمیدیدند.
رفیعی با اشاره به اینکه اگر مظهر عزا و غم شیعه عاشوراست مظهر جشن و شادی شیعه باید غدیر باشد، گفت: پاداش اطعام غدیر در روایات با اطعام ۱۲۴ هزار پیامبر برابری میکند.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه همه ما نسبت به غدیر مسؤولیت داریم، عنوان کرد: شاکر تلاش غدیریان اول رسول اکرم(ص) و دوم حضرت زهرا(س) هستند.