به گزارش حلقه وصل؛ نمایشگاه نقاشی «رنگهای مه گرفته» با ۴۰ اثر از «علیمحمد شیخی» یکشنبه ۱۳ تیرماه در گالری ابوالفضل عالی با حضور جمع محدودی از مدیران و هنرمندان حوزه هنری از جمله سعید بیابانکی افتتاح شد.
سعید بیابانکی، شاعر نام آشنا و منتقد ادبی که در عرصه شعر آیینی و طنز و پژوهشهای گرانسنگ ادبیات فارسی چهره شناخته شدهای است، پس از تماشای آثار نمایشگاه «رنگهای مه گرفته» گفت: حضرت حافظ میفرمایند: «هر کو نکند فهمی زین کلک خیال انگیز/ نقشش به حرام ار خود صورتگر چین باشد». نقاشی، شعر، موسیقی، تئاتر، سینما، مجسمهسازی و در کل خانواده هنرهای هفتگانه با هم مشترک هستند و تنها شکل ارائه آنها با هم متفاوت است.
بیابانکی افزود: در شعر با کلمات، در نقاشی با رنگ، در تئاتر با حرکت، در سینما با حرکات صورت، در مجسمهسازی هم با حجم سر و کار داریم. آنچه شاعران با واژه بیان میکنند را نقاشان با رنگ به مخاطب خود ارائه میکنند. هرچه درک مخاطب آثار هنری از خواندن یک شعر و یا شنیدن قطعهای موسیقی بیکلام بالاتر باشد، به همان میزان هم درکش از هنر نقاشی بالاتر است. کسی که بیگانه با این ادراک باشد بیشک هیچکدام از مفاهیم هنرهای هفتگانه را دریافت نمیکند.
وی بیان کرد: من درک تخصصی از رشته نقاشی ندارم، اما هنگامی که یک تابلو نقاشی را میبینم، آن را به قطعه شعر تشبیه میکنم و سعی میکنم به همان میزان از آن لذت ببرم.
بیابانکی درباره آثار این نمایشگاه گفت: آنچه در آثار استاد شیخی دیدم زندگی و حیات است، به خصوص در این شرایطی که ناامیدی به دلیل شیوع ویروس کرونا در دنیا به زندگی ما رخنه کرده است. کار هنرمند در چنین شرایطی تزریق امید به همنوعان خود است که به اندازه کافی یأس و ناامیدی سراسر جهان را فرا گرفته است.
این شاعر در همین راستا افزود: همین که هر بینندهای با تماشای این تابلوهای نقاشی احساس امید، حیات و سرزندگی میکند، متوجه میشود که هنرمند خالق اثر در کار خود موفق بوده است. همانطور که گفتم تماشای نقاشیهای نیروبخش همانند این آثار به همان توان و میزان خواندن یک شعر یا شنیدن موسیقی میتواند حال آدمی را خوب کند.
وی ادامه داد: شیخی در این آثار تمام طبیعت را فشردهسازی کرده و به انسان امروز ارائه میکند. انسانی که ارتباطش با طبیعت قطع شده و حتی دشمن آن است. هرجا که آدم دو پا، بکر گذاشته است بینظیر و زیباست و هرجا که ورود کرده آن را به نابودی کشانده است. به قول فروغ فرخزاد «سهم من آسمانی است …که آویختن پردهای آنرا از من میگیرد…»
بیابانکی در پایان گفت: شیخی سعی کرده تا زیباییهای این طبیعت بکر را در این قابهای کوچک به ما نشان دهد. او چشمهای ما را به زیباییهای این جهان مهمان کرده است تا قطرهای از عظمت و زیبایی خالق تمام این مناظر بکر و قشنگ را به ما نشان دهد.
گفتنی است، علاقهمندان برای بازدید از آثار این نمایشگاه میتوانند از ۱۴ تا ۲۰ تیرماه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ به گالری ابوالفضل عالی به نشانی خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.