
دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی استان چهارمحال وبختیاری در گفتگو با حلقه وصل پیرامون قدرت و چالشهای رسانهای جبهه فرهنگی گفت: متاسفانه در جبهه فرهنگی بازوی رسانهای ، تیم و گروه سازماندهی فضای رسانه نداریم. رسانه به مزیت نیاز دارد و زمانی میتوانیم در فضای رسانه در اوج قرار گرفته و موثر واقع شویم که یک مزیت داشته باشیم.
وی افزود: مزیت در رسانه تعاریف متفاوتی دارد؛ گاهی مزیت ما شمول و گستردگی برنامههای ماست، یعنی فرض کنید یک جریانی در همه استانها، شهرستانها، مجموعهها و نهادهایی که در فضای فرهنگی تاثیرگذارند رابط دارد و مرتبط است. گاهی سرعت ما مزیت میشود، یعنی ممکن است شمول را نداشته باشیم اما معمولاً اولین خبر را کار کنیم. گاهی مزیت ما کیفیت خبر ماست و گاهی فالوور و دیده شدن ما مزیت محسوب میشود.
وی بیان داشت: مزیت یک مسئله مهمی است که به نظرم در جریان جبهه فرهنگی نتوانستیم مزیت ضروریمان را کشف کرده و روی آن سرمایه گذاری کنیم وگر نه حلقه وصل باید به اصلیترین مرجع اطلاعات فرهنگی مردمی تبدیل میشد و هر شخصی حتی رسانههای بزرگ برای دیدن اخبار فرهنگی به حلقه وصل رجوع میکردند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
خودباختگی در فضای رسانه
حجت الاسلام عابدین کاظمینیا با بیان اینکه مسئله دیگری که ما در فضای رسانه به صورت جدی با آن مواجه هستیم خودباختگی است عنوان داشت: مشاهده میکنیم جمع کثیری نسبت به بیبیسی اعتماد کامل دارند و برای اخبار به سراغ آن میروند که حتی شاید فارس اینقدر مخاطب و دنبال کننده نداشته باشد. یعنی بچههای ما به اسم رصد هم که شده با رسانههای معارض جریان انقلاب ارتباط گرفته و اخبار آنها را درست تلقی میکنند. این خودباختگی وجود دارد که وقتی آنها خبری میگذارند ما از عظمت پوشالی رسانههای غرب دچار ترس میشویم در حالی که خودمان ظرفیت عظیمی داریم.
استفاده از ظرفیت سرشار مردم در فضای رسانه
وی اضافه کرد: ظرفیت عظیم مردم را نمیبینیم در حالی که اگر بتوانیم مردم را که مخاطبان اصلی ما هستند و ما موظف به ارتباط با آنها هستیم ساماندهی کنیم کار بسیار سهل میشود. که مسلما آن ساماندهی هم با حالت دستوری اتفاق نمیافتد.
وی تاکید کرد: باید بتوانیم فارغ از آن فضای دستوری ارتباط صحیحی با مردم برقرار کنیم که به نظر من هیچ رسانهای قدرتمندتر از خود مردم نیست.
کاظمینیا گفت: خیلی از اوقات غولهای رسانهای دنیا مجبورند افکار مردم را بازنشر دهند و حساسیتشان نسبت به مسائل به میزان حساسیت و درگیری مردم با مسائل است. باید بتوانیم این شبکه مردمی را ساماندهی کنیم. رسانه، ارتباط و تاثیرگذاری که عامه مردم روی مسائل دارند خیلی بیشتر است تا رسانههایی که با خبرسازی و... در کشور مدیریت می شوند.
اجتهاد بیش از اندازه و بدون مبنا
ایشان با بیان اینکه اجتهاد بیش از اندازه و بدون مبنا در بین بچههای جریان انقلابی عامل تفرقه شده است تصریح کرد: کاملا قابل مشاهده است که ما هر زمانی بیشتر قدرت داشتیم متفرقتر بودیم، هر زمانی دولت موافق جریان ما بود به جای همدلی بیشتر از هم دور تر بودیم. چون هر کسی فکر میکند ذهنیت خودش مطابق با واقعیت است و مخالف خودش را مخالف دین فرض میکند.
وی خاطرنشان کرد: جریان رقیب جبهه انقلابی همیشه نشان داده است که پیوستهای سیاستی رسانه را بهتر مراعات میکند و از خود گذشتگی برای هدف را جدی تر میبیند. جریان انقلاب باید ضعف خود در این زمینه را برطرف نماید.
حجت الاسلام عابدین کاظمینیا اظهار داشت: ما در جریان جبهه انقلاب قدرت رسانهای داریم اما نتوانستیم آن را فعال کرده و از آن استفاده کنیم، اگرچه موظف به انجام این کار بودهایم؛ در مواقعی به ساختارهای غلطی برخوردهایم که گفتهاند این کار وظیفه فلان مجموعه است که خودش باید کار را انجام دهد و شما ورود نکنید.
کار رسانهای قوی نیازمند وقتگذاری و امکانات بیشتر است
وی افزود: مشکل دیگر اینکه مدیران ما یا فهم صحیحی از میزان اثرگذاری و تاثیر رسانه نداشتهاند یا وقت نکردهاند در این زمینه ورود کنند. باید تعریف خود از رسانه را اصلاح کنیم. رسانه به معنای عام خود یک وسعت مفهومی گسترده دارد نباید رسانه را منحصر در چند پلتفرم قرار دهیم، رسانه به معنای انتقال پیام است.
دبیر جبهه فرهنگی چهارمحال و بختیاری گفت: منبر، تبلیغ، هیئت و گروههای جهادی یک رسانه هستند که میزان تاثیرگذاری آنها نسبت به رسانههای مجازی و مکتوب خیلی بیشتر است.
این فعال فرهنگی عنوان داشت: ما نمیتوانیم بگوییم که رسانه یک مسئله مهم است ولی برای آن پول، امکانات و تجهیزات نداریم. برای شروع یک فرایند و عملیات وسیع رسانهای در جبهه به نظر میرسد که باید با ایجاد خبرنگارهای استانی از ظرفیت موجود در حلقه وصل به عنوان یک کار جدی و عملیاتی استفاده کرد و در مرحله اول اخبار مجموعه ها را به درستی دریافت کرده و باز نشر دهیم.
وی یادآور شد: همچنین برای تولید در حوزه نیروی انسانی باید فرصت مناسبی را در اختیار استانها و مجموعهها قرار بدهیم چراکه معمولاً فرصتی که در اختیار افراد قرار داده میشود کارآمد واقع نمیشود. مسئولین مربوطه رسالت خودشان را انجام ضروریات جریان انقلاب قرار نداده و بیشتر به دنبال رفع نیاز شبکه هستند، مثلاً میگویند تلویزیون از ما خواسته است که برنامهای تولید کنیم، همه امکانات آن فراهم شده وفقط به 6 نفر کارشناس نیازمندیم، شما این 6 نفر را پیدا کنید. ما نباید خودمان را در حد یک تهیهکننده تقلیل بدهیم، وظیفه ما حمایت از جریان مردمی موجود است.