به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، جلسه ای با حضور فعالان حوزه اقتصاد مقاومتی و اعضاء کارگروه اقتصاد مقاومتی جبهه فرهنگی استان در محضر حجت الاسلام دکتر آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد.
این جلسه با موضوع هم اندیشی، تشریک مساعی و هم افزایی ظرفیت های مردمی، دولتی و حاکمیتی حاضر در دبیرخانه ستاد برگزار گردید.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام شعبانی دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب استان آذربایجان شرقی به ارائه گزارش روند تشکیل دبیرخانه مردمی اقتصاد مقاومتی پرداختند؛ ایشان دو هدف از تشکیل این مجمع متکی بر ظرفیت های مردمی را در اولویت دانستند؛ اول گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در سطح نخبگان جامعه، دوم ایجاد شبکه فعالان فرهنگی و اساتید دانشگاهی و حوزوی با فعالان مردمی حوزه اقتصاد کلان استان آذربایجان شرقی به منظور ارائه مدل و تصمیم سازی در حل برخی از مشکلات اقتصادی استان.
در ادامه دبیر میز عملیات اقتصاد مقاومتی جبهه فرهنگی انقلاب استان آذربایجان شرقی، دکتر علی مشایخی به معرفی اعضای دبیرخانه و حاضرین در جلسه پرداختند و از شش تن از اعضا درخواست کردند تا نقطه نظرات خود را در حوزه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در محضر حجت الاسلام آل هاشم بیان نمایند.
دکتر محمد رضا مشایخی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تبریز و مدیر عامل شرکت دانش بنیان ژن تک پژوهان در این جلسه موضوع هدایت رساله ها و پایان نامه های دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به سمت کاربردی شدن و حل مشکلات اقتصادی کشور را مهم ترین رسالت دانشگاهها بیان کردند.
وی در ادامه به معرفی سه محصول استرا تژیک تولید شده در شرکت دانش بنیان شان پرداختند، که ضمن توانمندسازی تولیدات داخلی راه حل اصلی حل مشکل دریاچه ارومیه (گیاه سالیکورنیا ) با هدف شوری زدایی در این منطقه زیست محیطی می باشد.
همچنین مهندس سعید چوپانی مسئول موسسه فناوری به وقت تبریز، متخصص استارت آپ و کسب و کارهای نوپا نیزمهم ترین ظرفیت موجود در سطح استان را اکوسیستم فناوری و منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز، معرفی کرد و افزود: با تمام توان در راه اندازی کسب و کار های نوپا و استارت آپ ها در حوزه اقتصاد فرهنگ در میدان حضور خواهند داشت تا ضمن ایجاد اشتغال در فضای جدید کسب و کار برای جوانان موسسات فرهنگی تا حدودی به خود اتکایی مالی برسند.
مهندس صفایی مدیرعامل شرکت پنجره سازی UPVC ارس یار تبریز به کارمندان حاضر در شرکت و واحد تولیدی خود اشاره نمودند که تمامی آن ها از زنان بد سرپرست، بی سرپریست و بذهکا، تحت حمایت انجمن حمایت از زندانیان استان می باشند، که ضمن ایجاد اشتغال برای آن ها یک معضل اجتماعی را حل نموده اند.
دکتر سید عرفان حسینی دانشجوی دکتری داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعال حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی و سیستم بانکداری غیر اسلامی حاکم بر کشور با اشاره به آغاز نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا برای مبارزه با ربا از سال 94 در تبریز و برگزاری غرفه نمایشگاهی در راهپیمایی 22 بهمن ماه سال 94 و 95 ، تنها راه اصلاح نظام بانکی کشور را مطالبه عمومی مردم و راه اندازی جنبش های مردمی نخبگانی دانسته اند.
در ادامه محتویات تولید شده در حوزه مبارزه با ربا توسط ایشان در اندیشکده هجر دفتر تبریز به محضر امام جمعه محترم شهر تبریز ارائه شد.
دکتر علی جهانگیری معاون استاندار و مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریزهم مهم ترین راه رهایی از مشکلات اقتصادی کشور را توجه ویژه به اقتصاد دانش بنیان، شرکت های نوپا، استارت آپ ها و فعالیت های اقتصادی مبتنی بر دانش و فناوری روز دانستند و اعلام آمادگی کردند تا بستر های مورد نیاز و ظرفیت های موجود در استانداری استان آذربایجان شرقی در اختیار ایده پردازان در موسسات فرهنگی و فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی قرار دهند، تا مقدمه ای باش برای راه اندازی کسب و کارهای نوپا و مبتنی بر اقتصاد فرهنگ.
مهندس یونس فاتح معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان آذبایجان شرقی با اشاره به رویکرد کمیته امداد، در حوزه فعالیت های مدنی، اجتماعی زنان تحت پوشش خود، در خواست تشکیل قرارگاه استانی اشتعال و کارآفرینی را دادند که حضرت حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم این رسالت را بر عهده جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان نهادند.
وی همچنین اعلام آمادگی کردند از طرح های اشتغال زایی که بتواند برای 5 نفر از مدد جویان کمیته امداد شغل ایجاد کند، تا سقف 100 میلیون تومان وام قرض الحسنه ارائه خواهند کرد.
پس از ارائه نقطه نظرات اساتید و اعضای دبیرخانه اقتصاد مقاومتی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام آل هاشم نیز به بیان مطالبی پرداختند.
وی ضمن بیان اینکه خیلی خرسندم از تشکیل این مجمع تخصصی، ذیل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و تا امروز در مدتی که به عنوان امام جمعه در تبریز حضوریافته ام، هیچ جلسه ای به این اندازه ممتاز و موجب مسرت اینجانب نشده بود، در اسرع وقت استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی استان، بایستی این جمع را دعوت کرده و از ظرفیت ها و پیشنهادات شما فرهیختگان استفاده نمایند گفت: بسیار ارزشمند است که فعالان فرهنگی در حوزه تبیین گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی وارد عرصه شده اند و با تکیه بر ظرفیت های خود جوش مردمی اقدام به جریان سازی و مطالبه گری نموده اند.
حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور ریشه اصلی معضلات فرهنکی را مسأله اقتصاد و معیشت مردم دانسته و افزودند: مردم گله مندند.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه با اشاره به آینده نگری و تیز بینی مقام معظم رهبری نسبت به آینده انقلاب اسلامی، به نامگذاری سالهای اخیر متناسب موضوعات اقتصادی مخصوصا اقتصاد مقاومتی فرمایشات شان را در 10 بند دسته بندی نمودند؛حمایت از تولیدات ملی و محصولات داخلی به شرط بهبود کیفیت، فرهنگ سازی مصرف کالای ایرانی با کیفیت، بالاخص بین نهاد های دولتی و حاکمیتی، فرهنگ سازی پرهیز از اسراف و مصرف زدگی بین عموم مردم و همچنین نهاد های دولتی، ورود بانک ها و بخش خصوصی به عرصه سرمایه گذاری با نگاه به حمایت از تولید و کاهش سود بانکی، سپردن اقتصاد به مردم، به شرط تعهد و تخصص کافی، کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت و توجه به صادرات غیر نفتی، توجه به جنگ تمام عیار اقتصادی دشمن و استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران، توجه به مسائل زیست محیطی مخصوصا درایچه ارومیه به عنوان یک تهدید جدی برای آذربایجان شرقی، توجه ویژه به مسأله اقتصاد فرهنگ برای ایجاد زیر ساخت های تقویت مجموعه های مردم نهاد و فرهنگی توجه به و کابردی کردن پژوهش های دانشگاهی با نگاه به حل معضلات اجتماعی و اقتصادی استان.