
جمعی از جوانان دغدغهمند حوزه شعر هر هفته پنجشنبه تحت عنوان حلقه ادبی «زفرات» در جبهه فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری در شهرکرد گرد هم جمع میشوند تا برخی از مشکلات این حوزه را بررسی و مرتفع کنند.
مرتضی کریمی مسئول این محفل و حلقه ادبی در خصوص شکل گیری این محفل و ضرورت و اهداف آن با حلقه وصل به گفتگو نشست.
حلقه وصل: مجموعه زفرات از چه تاریخی و با چه هدفی شروع به کار کرد؟
هدف تشکیل این مجموعه و جلسات، بررسی آسیبها و فرصتها بود که هدفگذاری کلی این طرح به مهرماه سال ١٣٩٨ برمیگردد اما اولین جلسه عمومی در ایام فاطمیه همان سال برگزار شد.
به همین مناسبت نام مجموعه را از یکی از شعرهای منسوب به امیرالمؤمنین در فراق حضرت فاطمه(س) تحت عنوان «نفسی علی زفراتها محبوسة» برگزیدیم و زفرات به معنی نالهها نام این مجموعه شد.
این جلسات معمولا در جبهه فرهنگی شهرکرد برگزار میشوند اما به علت شیوع کرونا بعضاً در فضای باز برپا میشوند.
حلقه وصل: شرکتکنندگان در این مجموعه چه شرایطی باید داشته باشند؟
برای ورود اعضا به محفل زفرات، انتخاب و گزینشی در کار نیست و هر کدام از شاعران، مداحان و علاقهمندان به شعر آیینی و ولایی که اشتیاق به حضور در این محفل داشته باشند، قدم بر دیدگان ما میگذارند.
حلقه وصل: جامعه هدف این حلقه چه کسانی هستند؟
جامعه هدف ما همه علاقهمندانی هستند که قصد قلم زدن در راه اهل بیت(ع) را دارند. تنها تلاش ما در راستای تربیت شعرای شاخص ولایی، در اختیار قرار دادن اطلاعات و علوم لازم و قرار گرفتن در معرض نقد ادبی و محتوایی است که تا امروز به توفیقاتی دست یافتهایم.
اما بخاطر شرایط کرونایی و کمبود نیرو هنوز نتوانستهایم برنامههای فرهنگی خود را آنچنان که شایسته است، پیاده کنیم.
حلقه وصل: جلسات برای بانوان هم برگزار میشود؟
با توجه به درخواست مکرر خواهران گرامی برای حضور در جلسات، همواره یکی از دغدغههای ما همین مسئله بوده است اما فعلاً شرایط کرونایی و نبود فضای مناسب با این فعالیت، دست ما را بسته است.
حلقه وصل: از دیگر برنامههای این مجموعه بگویید.
زفرات همیشه قصد داشته در راستای تقویت اشعار مذهبی قدم بردارد و برای تحقق این هدف اقداماتی از جمله استفاده از اساتید هماستانی و یا استانهای همجوار، برگزاری جلسات مختلفی از جمله شب شعرهای «نفسی علی زفراتها محبوسهة» و «باکاروان آه»، کارگاه شعرهای مختلف که همه جلسات با حضور بزرگان و مسئولان استانی از جمله نماینده ولی فقیه در استان و مردم شعردوست استان برگزار شد که استقبال بالا از این جلسات بیانگر جای خالی چنین حلقههایی در استان است که به مدد خداوند این جای خالی در حال پر شدن است.
حلقه وصل: در پایان تأثیرگذاری این جلسات بر روی اشعار شاعران استانی را چطور ارزیابی میکنید؟
تغییر محسوس این جلسات را میتوان در صفحهها و کانالهای مجازی دوستان شاعر اهل زفرات و همچنین با یک نظرسنجی از مداحانی که در این جلسات حضور داشته و دارند دید که تاثیر چشمگیر این محفل و محافلی از این دست، آشکار است.
امیدواریم با رفع محدودیتهای کرونایی این جلسات پرشورتر شود تا بیشتر شاهد تحولات در حوزه شعری استان باشیم.