به گزارش حلقه وصل، «حسین اکبری»، کارشناس ارشد تحولات غرب آسیا درباره درگیری نظامی گروههای مقاومت فلسطینی با نظامیان رژیم صهیونیستی و اینکه این درگیریها تا چه زمانی به طول میانجامد، گفت: ابتداء باید روشن شود که چه عامل یا عواملی بسترساز این درگیریها شد؟ کدام طرف این درگیریها را شروع کرد و هدفش از آن چه بود؟ آنگاه میتوان گفت، تداوم این درگیریها به چه صورتی خواهد بود؟ شما میدانید، رژیم صهیونیستی در حوالی روز جهانی قدس فلسطینیان ساکن محله الشیخ جراح ( قدس شرقی) را مجبور کرد، خانههای خود را ترک و از این محله کوچ کنند. صهیونیستها فشار شدیدی به فلسطینیان وارد کردند تا حضور مسلمانان در محله الشیخ جراح را حذف و این محله به طور رسمی اشغال خود در بیآورند و از این طریق بتوانند قدرت خودشان را تثبیت کنند.
این کارشناس تحولات غرب آسیا افزود: صهیونیستها با توجه به شرایطی که داشتند، بحث عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با تلآویو و شرایطی که مقاومت در آن به سر میبرد، تصور میکردند که میتوانند به نتیجهای برسند اما مردم و مقاومت فلسطینی نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در محله الشیخ جراح و مسجد الاقصی واکنش نشان دادند و این واکنش به یک واکنش گسترده تبدیل شد. صهیونیستها تصور میکردند، مردم فلسطین مقاومت خواهند کرد اما گمان نمیکردند، گروههای مقاومت فلسطینی این چنین وارد کارزار شوند. گروههای مقاومت فلسطینی با حملات گسترده موشکی به رژیم صهیونیستی، یک سطح جدیدی از جنگ با این رژیم ر ا به نمایش گذاشتند. این گروهها تلآویو را هدف آماج گسترده حملات موشکی خود قرار دادند.
وی با اشاره به حضور پر شمار فلسطینیان ساکن در مناطق ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ که تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی هستند، اظهار داشت این فلسطینیان در کنار هموطنان خود در کرانه باختری رود اردن علیه اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی به خیابانها ریختند و همصدا با گروههای مقاومت فلسطینی شدند. صهیونیستها اصلا تصور نمیکردند، مخالفتها با اقدامات آنان اینقدر توسعه پیدا کند.
اکبری با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی فکر نمیکرد که وارد یک جنگ گسترده به لحاظ حوزه جغرافیایی در درون فلسطین اشغالی شود، تصریح کرد: وحدت میان فلسطینیان بسیار تقویت شد، کشورهای اسلامی علیه اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی بیانیه صادر کردند و حتی کشورهایی که به عادی سازی روابط با تل آویو اقدام کرده بودند، اقدامات این رژیم محکوم و از ملت فلسطین حمایت کردند. همچنین تمام اعضای شورای امنیت منهای آمریکا علیه اقدامات رژیم صهیونیستی رای دادند. بنایراین، یک جبهه جهانی در برابر رژیم صهیونیستی شکل گرفت. صهیونیستها عملا پیش بینی نمیکردند، وارد یک جنگ گسترده به لحاظ حوزه جغرافیایی در درون فلسطین اشغالی و هم از لحاظ حوزه بینالملل و جهان اسلام بشوند.
اکبری در پاسخ به این سوال که « آیا نخست وزیر رژیم صهیونیستی حاضر است بدون دستیابی به هیچ دستاوردی به خواستههای مقاومت فلسطینی تن دهد ؟» اظهار داشت: نتانیاهو هیچ راهی جزء تن دادن به خواستههای مقاومت ندارد. او به دنبال یک پیروزی بود اما هم اینک دارد هر روز هزینه بیشتری میدهد. رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته گروههای مقاومت فلسطینی تحت حملات خود قرار داده و هر جنایتی که از دستش بر میآمده علیه فلسطینیان انجام داده است اما این روزها مقاومت تل آویو را هدف موشکهای خود قرار داد و ساکنان این شهر به شدت احساس ناامنی کردند. این موضوع یک فشار داخلی بسیار جدی علیه نتانیاهو به شمار میرود. شما میدانید، صهیونیستها اعلام کردند، حمله زمینی را به نوار غزه به زودی شروع خواهند کرد اما همین اینکه مقاومت فلسطینی اعلام کرد، آمادگی رویارویی و پاسخ به این حمله را دارد، صهیونیستها از حمله مزبور منصرف شدند. این موضوع نمایانگر نوعی انفعال در تصمیمگیری رژیم صهیونیستی است.
این دیپلمات سابق ایران درباره احتمال آتش بس در جنگ فلسطین طی روزهای آینده گفت: رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته نشان داده تحمل جنگهای طولانی را نداشته است. بیشتر آستانه تحمل این رژیم، جنگ ۳۳ روزه لبنان در سال ۲۰۰۶ است. بعد از آن آستانه تحمل رژیم صهیونیستی به جنگ ۲۲ روزه ، جنگ ۸ روزه ، جنگ ۲ روزه کاهش پیدا کرد و آلان هم شاهد همین جنگ جاری هستیم. در حقیقت، صهیونیستها نمیتوانند یک جنگ طولانی ر ا خیلی دنبال کنند. اکنون بسیاری از اندیشمندان و نخبگان سیاسی معتقدند، جنگ در درون فلسطین اشغالی تا دوشنبه هفته جای تمام خواهد شد چرا که آمریکاییها برای پایان دادن به این جنگ در حال مذاکره هستند و هم مصریها با تل آویو و گروههای مقاومت فلسطینی وارد گفت وگو شدهاند.
وی با بیان اینکه «کفه قدرت کاملا به سود مقاومت خواهد بود» کرد: رژیم صهیونیستی طی دو یا سه روز آینده مجبور است، مذاکرات آتش بس را بپذیرد و قطعا گروههای مقاومت فلسطینی در این مذاکرات هیچ امتیازی به رژیم صهیونیستی نخواهند داد و کفه قدرت کاملا به سود مقاومت خواهد بود. به هرحال، چنانچه توافق آتش بسی میان گروههای مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی امضاء شود، حتما کفه اقتدار به نفع مقاومت سنگینی خواهد کرد. همانطوری که عرض کردم، مقاومت فلسطینی یک سطح جدید از نبرد را به نمایش گذاشت. رژیم صهیونیستی تا دیروز باور نمیکرد، گروههای مقاومت فلسطینی یک روزی تلآویو را هدف قرار دهند اما اینکه تل آویو هدف موشکهای مقاومت قرار گرفته و این به معنای سطح جنگ یک مرحله بالاتر بردن است. استفاده از پهپاد و موشکهای قدرتمند یعنی دست برتر مقاومت، حالا رژیم صهیونیستی چه سطح نظامی را از خود نشان داده است؟ هیچ.کاری که انجام داد، این است که باید عقب نشینی کند.