
دکتر سیدعبدالله میراحمدی از قاریان و اساتید برجسته قرآنی کشور و از فعالان فرهنگی و قرآنی استان چهارمحال و بختیاری است که دبیری جامعه فرهنگی قرآنی عصر استان را نیز برعهده دارد.
وی در گفتگو با حلقه وصل به مرور پیوند تجارب چهل ساله فعالیتهای قرآنیشان با طرح محله محور و مسیر پرفراز و نشیب این مجموعه فرهنگی قرآنی پرداخت.
حلقه وصل: طرح جلسات خانگی قرآن کریم از چه زمانی شروع و این ایده اولین بار چگونه و توسط چه کسی مطرح شد؟
دکتر میراحمدی: از منظر تاریخی این جلسات در عصر نزول توسط حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم شروع شد که در خانه خودشان افراد را میپذیرفتند و آموزش میدادند و این سنت الهی توسط امامان معصوم عليهم السلام ادامه یافت چنانچه در جامعه شیعی تاکنون با تمام فراز و نشیبهای مختلف ادامه داشته است.
با این وجود، طرح جلسات خانگی قرآن چهار سال پیش توسط جامعه قرانی عصر کشور با تهیه و تدوین این طرح به دنبال گسترش و عمومی سازی آن بوده است. دکتر خواجه پیری دبیر جامعه قرآنی عصر کشور ابتدا این طرح را در قالب جلسات قرآن مسجد محوری مطرح کردند اما با گذر حدود سه سال اين طرح توسط دبیر جدید جامعه قرآنی عصر کشور جناب حسینی به خاطر شرایط جدید بروزرسانی شد تا بتواند به نتایج بهتری دست پیدا کند.
حلقه وصل: جایگاه استان در اجرای این طرح چگونه است؟
دکتر میراحمدی: الحمدلله استان جایگاه نسبتا خوبی در این زمینه دارد و باتوجه به اینکه سال پیش به صورت آزمایشی در سه شهرستان اجرا شد؛ هم اکنون شرایط اجرای آن بسیار مناسب میباشد.
حلقه وصل: به عقیده شما پیوند جلسات قرآنی شما با طرح محله محوری چیست؟
دکتر میراحمدی: طرح جلسات خانگی قرآن در محله دارای ساختار تشکیلاتی است به این صورت که محله رابط قرآنی دارد و این دقیقا با طرح محله محوری جبهه فرهنگی استان مطابقت دارد و میتواند روند فعالیتهای عملیاتی را که ستاد جبهه برنامه ریزی کرده است تسهیل کند.
حلقه وصل: فعالیت های جامعه قرآنی عصر چقدر در سطح استان گسترش یافته و بحث شناسایی افراد علاقه مند به این حوزه چگونه انجام می گیرد؟
دکتر میراحمدی: تاکنون در محدوده ۱۲شهرستان و منطقه از استان، شورای جلسات خانگی که ساختار تشکیلاتی مشخصی دارد تشکیل شده است. به لحاظ ساختاری رابطین محلی در برخی شهرستانها مشخص شدهاند. برای آموزش و آماده سازی مربیان جلسات خانگی قرآن برخی شهرستانها و مناطق شناسایی و ثبت نام مربیان انجام شده است و این کار ادامه دارد. همچنین جلسات خانگی که از قبل برگزار می شوند هم شناسایی شدهاند.
افراد علاقه مند نیز به روشهای متفاوتی شناسایی شده و میشوند از طریق جامعه قرآنی عصر در سراسر استان، اساتید قرآنی و مؤسسات، اطلاع رسانی از راههای مختلف مانند شبکههای اجتماعی و مجازی. رابطین محلات هم توسط شوراهای جلسات خانگی شهرستانها و مناطق شناسایی میشوند.
در این مسیر چه مشکلاتی وجود دارد و راهکار رفع آن ها چیست؟
دکتر میراحمدی: مشکلات مختلفی وجود دارد از جمله مسائل معرفتی نسبت به شناخت دقیق طرح، مشکلات مهارتی برای اجرای طرح، مسائل تخصص، آسیبهای ساختاری که ایجاد می شود. برطرف کردن هرکدام از آسیبهایی که گفته شد و سایر آسیبها برنامهها و افراد مختلفی را میطلبد.
اما ساختار تشکیلاتی ایجاد شده و کوششهای مؤمنانه به همراه مداومت و پیگیریهای جدی توسط شوراهای جلسات خانگی قرآنی و کمیتههای تخصصی مشخص شده میتواند مشکلات را رفع کند.