
سرویس معرفی: اولین دوره از مجموعه کارگاههای تخصصی هیأت هنر با عنوان «خط در گرافیک» با رویکرد کاربرد خط با نگاهی به اقلام خوشنویسی صبح روز گذشته چهارشنبه 4 مرداد ماه با حضور اساتید برجسته این رشته و بیش از 80 نفراز هنرمندان و طراحان هیأتی در جمکران، قرارگاه منتظران شهادت برگزار شد .
حمیدرضا همایونی، روابط عمومی سوگوارههای عاشورایی پوستر هیأت در این زمینه گفت: کارگاه کاربردهای خط در گرافیک طی دو روزبرگزار میگردد. اولین روز کارگاه کاربردهای خط در گرافیک با حضور اساتید برجسته این رشته؛ آقایان مسعود نجابتی، محمدتقی اسدی، علی رضائیان در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شد.
این کارگاه با خیرمقدم رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر آغاز شد. وی با اشاره به استقبال کمنظیر هنرمندان و طراحان هیأتی از سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیأت، برگزاری کارگاههای تخصصی با حضور اساتید مسلم این رشته برای ارتقاء سطح هنرمندان و طراحان را لازم دانست و خبر از استمرار این کارگاهها با هدف رفع نقاط ضعف و تعامل مستمر هنرمندان با اساتید این رشته داد .
وی با اشاره به نقش مهم و اساسی اساتید در برگزاری هرچه بهتر این مجموعه کارگاهها بیان کرد: اساتید حق پدری بر این کارگاه دارند و دلسوزانه با هدف رفع نواقص و ضعفهای هنرمندان و طراحان تلاش می کنند و قصد دارند تا هنرمند را با یک برداشت و تلقی درست از فضای گرافیک و پوستر آموزش و تربیت کنند .
در ادامه مسعود نجابتی استاد عالی کارگاه کاربرد خط در گرافیک بیان کرد: در ابتدای امر برگزاری کارگاههای تخصصی، کارگاه نوشتار را در دستور کار قرار دادیم و البته این نکته نیز باید ذکر شود که نوشتار نیز دارای تقسیماتی است که هر کدام نیاز به یک کارگاه تخصصی دارد.
وی با بیان اینکه در این کارگاهها به دنبال این هستیم که به چهار شیوهای که نوشته در پوستر حضور مییابد اشاره کنیم اضافه کرد: در این کارگاه تخصصی تلاش خواهیم کرد نقاط ضعف هنرجویان را برطرف کرده و با کمک اساتید خوشنویسی هنرجویان با انواع خوشنویسی آشنا شوند.
نجابتی افزود: در قدم بعدی شیوههای دیگر که در گرافیک مرسوم است اعم از دست نویس، تایپوگرافی، ساختار گرا و... پرداخته و اگر این دوره به صورت کامل برگزار شود تجربه جدید در فضای آموزش پوستر اتفاق میافتد.
در ادامه کارگاه استاد محمدتقی اسدی با اشاره بر تاریخ پیدایش خطوط ثلث، نسخ، محقق، و ریحان به تدریس و تحلیل این خطوط و جایگاه آنها در گرافیک و طراحی پوستر پرداخت .
ایشان افزود: گرافیک مذهبی بشدت وابسطه به خوشنویسی و خط می باشد و شناخت درست و تلقی درست از انواع خطوط برای یک طراح و گرافیست ضروری است.
وی با اشاره بر سرفصل ارائه شده برای تدریس گفت: مباحثی همچون تحلیل و نوع ترسیم خط ثلث، نسخ، محقق و ریحان برای طراح واجب است اما نه با نگاه اینکه خوشنویس شود بلکه با هدف شناخت و ترسیم متوسط آن توسط نرمافزار در فضای گرافیک ضروری است.
ایشان سپس به صورت عملی وارد ترسیم و تحلیل خطوط ثلث، نسخ، محقق و ریحان شدند و هنرجویان را با مشق جملاتی با انواع خطوط به چالش کشیدند و همراه با آنان به ترسیم خط و رفع اشکالات طراحان پرداختند .
بعد از اقامه نماز ظهر و پذیرایی، نوبت دوم کارگاه با حضور استاد علی رضائیان با طرح مباحث تحلیل و ترسیم خطوط نستعلیق و شکسته نستعلیق آغاز شد.
ایشان با اشاره بر لزوم شناخت خطوط ایرانی نستعلیق و شکسته نستعلیق به تحلیل نمونههایی از این خطوط به تحلیل پرداختند و نقاط ضعف و نقاط قوت این اثار را برای طراحان بیان کرد.
نوبت دوم کلاس استاد علی رضائیان به مشق عملی استاد همراه با طراحان گذشت و ایشان به رفع اشکال و ترسیم خطوط نستعلیق و شکسته نستعلیق در فضای خوشنویسی پرداختند.