حلقه وصل، این شماره از مجلۀ «گاهِ نقد»، دومین جلد از مجموعۀ سهجلدی گاهِ نقد علوم اجتماعی است که با موضوع «منتقدان سرمایهداری در آینۀ نشر» منتشر شده است و به جریانهای چپ و منتقد سرمایهداری پرداخته است و با بررسی انتقادهای وارد بر اقتصاد راستگرا و تحلیل آن دسته از نسخههای اقتصادی و سیاسی که کشورهای توسعهیافته برای دیگر کشورها تجویز میکنند، برای یافتن راهی جایگزین و غیراستعماری تلاش میکند.
شمارۀ پیشین گاهِ نقد که نخستین جلد از مجموعۀ علوم اجتماعی بود، بر الگوهای توسعۀ نئولیبرال تمرکز کرده بود و به بررسی و تحلیل توسعه و الگوهای گوناگون آن در فضای نشر کشور پرداخت و با تمرکز بر الگوهای نئولیبرال و کمّینگر، ویژگیهای آنها و الگوهای جایگزین را نقد و بررسی کرد.
در این شماره مهمترین و اصلیترین ناشران حوزۀ نقد سرمایهداری واکاوی شدهاند و کتابهای هرکدام از این ناشران نقد و بررسی میشود. «گفتار»، «دیدار»، «رهیار» و «نقدوار» بخشهای گوناگون این شماره هستند که هرکدام از زاویهای ویژه به جریان چپ و ویژگیهای آن در آینۀ کتابها نگریستهاند.
در «گفتار»، علیرضا حدادی، سردبیر مجموعۀ علوم اجتماعی «گاهِ نقد»، به رویارویی دوبارۀ جریان چپ و راست میپردازد و چگونگی قدرتنمایی مجدد جریانهای چپ در سالهای گذشته را واکاوی میکند.
در «دیدار»، اکبر محمدی، تاریخچۀ مختصر و سودمندی از سوسیالیسم را بیان کرده و فراز و فرودهای آن در سدههای گذشته را نقد و بررسی میکند.
در بخش «رهیار»، ظرفیتهای جریان چپ و نقاط قوت و ضعف آن در عرصههای سیاسی، اقتصادی، آموزشی و... واکاوی میشود و مقایسهای تطبیقی میان رویکردهای جریان راست و چپ صورت میگیرد.
در بخش «نقدوار» مهمترین ناشرانی که به اقتصاد و توسعه نگاهی چپ و منتقد سرمایهداری دارند معرفی و بررسی شده و اصلیترین کتابهای آنان بهصورت دقیق نقد و بررسی میشوند. در این بخش به ناشرانی همچون آگاه، شیرازۀ کتاب ما، اختران، طلایۀ پرسو، گلآذین، ترجمان علوم انسانی و... پرداخته شده و انتقادهای وارد بر اقتصاد سرمایهداری و راههای جایگزین آن از نگاه هرکدام از این ناشران بررسی میشود.
شمارۀ پنجم مجلۀ «گاهِ نقد» به سردبیری علیرضا حدادی، در ۴۶۴ صفحه در مراکز پخش و روزنامهفروشیها عرضه شده است و امکان سفارش آن از بخش کتابیکای برنامک «روبیکا» نیز امکانپذیر است.
همچنین مخاطبان میتوانند نسخۀ PDF این شماره و شمارههای پیشین مجلۀ گاهِ نقد را از بخش کتابیکای برنامک «روبیکا» و نیز برنامک «طاقچه» تهیه کنند.
مجلۀ «گاهِ نقد» به همت سامانۀ کارشناسی کتاب مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با توجه به خلأ موجود در نقد تخصصی حوزههای مختلف کتاب تدوین و در حوزههای گوناگون ادبیات داستانی، تاریخ، علوم اجتماعی، فلسفه، زبان فارسی و درستنویسی، روانشناسی و دین عرضه خواهد شد.