
به گزارش خبرنگار حلقه وصل، میثم نیلی در نشست خبری مجمع ناشران انقلاب اسلامی، درباره فعالیتهای این مجمع در سالهای گذشته اظهار داشت: مجمع ناشران در طول بیش از ۱۲ سال فعالیت به نهال پرتوانی تبدیل شده است که قابلیت ثمردهی پیدا کرده است. زمانی که منطق و حرف عالمانه تبادل میشود، مدیریت کشور آن را قبول و براساس آن عمل میکند. هیئت امنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سالهای گذشته ماموریتهایی را تعریف کرد، سال گذشته چهار نفر از هیئتمدیره تغییر کرد، حتی رئیس هیئتمدیره با تغییراتی مواجه شد.
تغییرات جدید در مجمع ناشران انقلاب
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه با تشریح تغییرات ساختاری مجمع ناشران خبر از ادغام «دفتر تشکلها» با روابط عمومی داد و گفت:« با ادغام این دو دفتر «مرکز تشکیلات و ارتباطات» ایجاد شده است.» او همچنین خبر از استقلال مرکز رسانهای شیرازه از مجمع ناشران داد.
نیلی با بیان اینکه در سامانه مجمع یک هیئت علمی ایجاد شده است، گفت: در سامانه کارشناسی مجمع چیزی قریب به چهل هزار عنوان کتاب کارشناسی شده و برخی از کتابها به صورت عمیق مورد نقد ویژه قرار گرفته است. بستههای پیشنهادی، سیرهای مطالعاتی، نقد خاص کتابها و پخت و پز از خروجی های این سامانه بوده است اما با این حال حضور یک هیئت علمی احساس میشد که خوشبختانه این امر امسال اتفاق افتاد.
میثم نیلی بخشهای این مجمع را به دو قسم تقسیم کرد و گفت: مجمع به دو بخش ستاد و شرکتهای وابسته تقسیم میگردند که مرکز رسانهای شیرازه، شرکت ترنجستان و شرکت نرم افزاری خاک که مخفف شدهی خورشید آیندهی کتاب است، تشکیل دهنده این بخش هستند.
مدیر عامل مجمع ناشران در ادامه به فعالیتهای این شرکتها اشاره کرد و گفت: در شرکت ترنج با اصلاح فرآیندها در بازار کتاب خوشبختانه بسیار خوب جلو میرود و امیدوار هستیم در فعالیتهای اقتصادیاش بتواند درد نداشتن ویترین ناشرهای مومن و انقلابی ما را در کشور کاهش دهد. مرکز رسانهای شیرازه از سال 93 تا امروز حدود 40 پویش بزرگ ملی را برای مخاطبان مختلف با همکاری 24 ناشر برگزار کرده است که مجموعاً یک میلیون و 750 هزار نسخه کتاب توسط مردم خریداری شده است.
وقتی صدا و سیما بی مهری می کند
نیلی با اعلام خبر توقف یکساله شورای عالی کتاب در صدا و سیما گفت: تشکیل شورای عالی کتاب در سازمان صدا وسیما حاصل تلاش مجمع ناشران و پیگیریهای مجدانه مرکز رسانهای شیرازه بود که البته امیدوار هستیم بزودی کار با قدرت و شتاب بیشتری پیش برود.
میثم نیلی همچنین با ابراز گلایه از صدا و سیما گفت: در شیرازه اولین کاری که صورت گرفت، طراحی و بنیان گذاری برنامهی «کتاب باز» بود که با همت، اراده و تمرکز فکری بچههای خوش فکر در حوزهی کتاب و نشر جبهه انقلاب و با محوریت مرکز شیرازه اتفاق افتاد، ولی بعداً متأسفانه این دستآورد و این آورده فکری مجمع ناشران مورد بی مهری و بیانصافی مدیران وقت صدا و سیما قرار گرفت و با یک تغییر جهت محتوایی مواجه شد.
اولین جایزه فلسطین بزودی در لبنان
به گفته نیلی یکی از اضلاع تأسیسکننده جایزه جهانی فلسطین مجمع ناشران است، همچنین انجمن قلم، شهرستان ادب و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در این حوزه فعالیت میکنند. در سطح بینالمللی اندونزی، لبنان، سوریه، یمن، تونس در این اقدام مشارکت میکنند و بهزودی جایزه ادبی فلسطین در لبنان برگزار خواهدشد.
وی درباره اقداماتی که در مجله گاهنقد انجام میشود، بیان کرد: مجله گاهنقد یکی از دستاوردهای مجمع ناشران انقلاب اسلامی است، که کتابها را مورد بررسی قرار میدهد. از ناشرانی که مورد نقد قرار میگیرند دعوت میکنیم در جلسات نقد حضور پیدا کنند.
پیش به سوی خودکفایی در حوزه کاغذ
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به لزوم خودکفایی ایران در حوزه کاغذ، بیان کرد: مجمع ناشران انقلاب اسلامی برای کمک به ساماندهی حوزه تولید و خودکفایی اقدام میکند و امیدوارم نتیجه خوبی هم بگیریم. کمک این مجمع فقط در حد مشاورهای است و به تصمیمگیریها کمک میکند. قدرت مطالبهگری در اصناف وجود دارد، زیرا زمانی که مطالبهگری وجود دارد، دولتها انگیزهمندانهتر پیش میروند. در نتیجه همه این فعالیتها، تولید کاغذ که در سالهای گذشته به کمتر از ۱۰ هزار تن رسیده بود در طول هفت ماه گذشته به حدود ۴۵ هزار تن رسیده است.
او افزود: گره اصلی در حوزه کاغذ سودجویی دلالان کاغذ است، سود کلان باعث این اتفاقها شد، بیتوجهی به حریفان و نفهمیدن استراتژیک بودن این کالا باعث بحران کاغذ شد. هر سه مورد در این دولت در حال حل شدن است.
نیلی با تاکید بر لزوم رعایت کپیرایت داخلی، بیان کرد: برای کپیرایت داخلی برای آثار تولید شده در کشورهای غیرسلطهگر، کارگروههایی تشکیل شده و روند کپیرایت در داخل اصلاح شده است. مجمع ناشران انقلاب اسلامی قطعا مخالف پیوستن به کنوانسیون برن است.
ادبیات زامبیپرور کودک و نوجوان
نیلی ضمن اشاره به اتفاقات اخیر و رفتار غیرهنجار نسل جوانان و نوجوانان گفت: آن روزی که دلسوزان این نظام دربارهی تشدید، تقویت، تکثیر و لجام گسیختگی ادبیات ترجمهای کتاب کودک و کتاب نوجوان صحبت میکردند، این وضعیت را پیشبینی میکردند. آن روزی که بعضیها چهار نعل میتاختند و ژانر وحشت را و ادبیات زامبیپرور غربی را در میان نوجوانان ما ترویج میکردند، بعضیها تذکر دادند و گفتند که این مسیر غلط است. آیا کسانی که در آن دوره این کار را کردند و ناشرانی که این فضا را تشدید کردند پاسخگوی وضعیت فعلی هم هستند؟ به نظر بنده این اتفاق طبیعی هم نبوده و پشت آن یک جریان فکری وجود داشته است. بخشی از این آثار و ادبیاتی که توسط برخی ناشران پرطمطراق و پرتبلیغات در مدارس دنبال میشد توسط کسانی اتفاق میافتاد که در آن سوی مرزها تولید شده. حتی برخی از عناصر مفسد در دوره پهلوی آن طرف نشستند و بعضی از آنها شدند سرویراستار تولید بعضی از کتبی که به چاپ میرسیدند و بلافاصله بعد از چند روز در ایران به کودکان و نوجوانان پاک ما عرضه میشد. متأسفانه در سالهای گذشته کانون پرورش فکری و خیلیهای دیگر در حالت تعطیلی و بیعملی بودند. امیدواریم با همین سوال و مطالبه و کوشش، این مجموعه ادبیات کودک و نوجوان دوباره به همان رشد و شکوفایی قبل برسد.