نوربالا؛ کارگردان تئاتر «کی حاضره؟ کی غائب؟» گفت: در جامعه امروز با توجه به تهاجم فرهنگی شدیدی که از ناحیه غرب صورت میگیرد نیاز به کار فرهنگی داریم و به نسبت نیازی که در جامعه وجود دارد چندان کار نمیشود. هدف ما از اجرای این تئاتر انجام یک حرکت فرهنگی بود؛ کاری که بتواند جوانان را به سمت مذهب، ارزشها و اعتقادات سوق دهد.
وی افزود: در این زمان هیچ چیز به پای تئاتر و سینما و کارهای نمایشی در تبلیغ نمیرسد چون جوانان ما بیشتر به این سمت گرایش دارند.
نوربالا در ادامه به تبیین متن نمایشنامه پرداخت و گفت: در این تئاتر شخصی بنام سائل به دنبال پاسخ این سوال است که: «این انتظار چه زمانی به پایان میرسد؟» و این سوال را از افراد مختلفی چون مجاهد، عالم، عابد، عاشق و مادر که هرکدام به نحوی ادعای انتظار دارند میپرسد، اما با کمال تعجب میبیند که سوالش پاسخ داده نشد. بعد از اینکه سائل با خدا راز و نیاز میکند و از او برای پاسخ به سوالش کمک میخواهد نفس او از وجودش جدا میشود و به کمکش میآید. نفس برای پاسخ گویی به سوال سائل یکبه یک کسانی را که سراغشان رفته بود به صحنه تئاتر برمیگرداند و هرکدام را به نحوی به چالش میکشاند و انتظار حقیقی را مطرح کرده و به سائل میفهماند که اینها منتظر واقعی نیستند و در واقع با این کار به تبیین انتظار واقعی(همراه با معرفت) میپردازد.
نوربالا که در کارنامه خود کارگردانی سه تئاتر دیکر را نیز دارد، درد دلی هم داشت، وی گفت: انتظار ما از مردم این است که برای این کارهای فرهنگی ارزش بیشتری قائل شوند و بیشتر استقبال کنند. استقبال نسبتاً خوبی از این کار شده بود ولی علی رغم تبلیغاتی که کرده بودیم استقبال آنگونه که باید نبود. گاه از کنسرتها و برنامههایی که ارزش فرهنگی زیادی ندارد استقبال خوبی را میبینیم ولی با وجود اینکه این تئاترها خیلی هزینهبردار است بازخورد مناسب را نمی بینیم.
در بخشهایی از این نمایشنامه آمده: تو به انتظار خودت نشستهای! شما غائبید و او حاضر! تا وقتی که از ظلم و ستم خودمان به تنگ نیاییم و احساس غریبی و غربت نکنیم این انتظار به پایان نمیرسد! او منتظر ماست! ...تا وقتی عابد نفهمد دعا طلب فهم است، عالم نفهمد علم چراغ راه است و مجاهد تجسم ایثار نباشد باید ساعتها و ثانیهها خندهها را از لبها بگیریم و برای چهارفصل زندگیمان امید و آرزو نخواهیم... باید کاری کنیم؛ کافیه صداش کنیم کافیه حضور خودمان را در هستی اعلام کنم، کافیه چون برادران یوسف خالصانه به خودمان برگردیم تا جمال یوسف زهرا(س) را بببینیم.
گفتنی است نمایشنامه این تئاتر نوشته سودابه آذری است. و به گفته کارگردان، دوماه تمرین برای آمادهسازی این تئاتر انجام شد. در این تئاتر 7نفر بازیگر به ایفای نقش پرداختند، کارگردان، مسئول فرهنگی، طراح صحنه، تدارکات و صدا و نور نیز از در برگزاری این تئاتر سهمی بسزا داشتند.
لازم به ذکر است مسئول فرهنگی فرهنگسرای تخصصی امام مهدی(عج) در حاشیه این تئاتر از اجرای تئاتر دیگری با موضوع محرم در ماه محرمالحرام خبر داد.