
به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام حسینعلی سعدی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در هیئت هفتگی هیأت میثاق با شهدا به بیان سخنانی درباره معرفت فاطمی(س) و ویژگیهای ایشان پرداخت.
حجتالاسلام سعدی با تأکید بر اینکه فهم طبیعی ما انسانها از دستیابی به معرفت فاطمی(س) دور است، گفت: شناخت شخصیت حضرت زهرا (س) تنها از طریق بیانات حضرات معصومین(ع) ممکن است، به عبارت دیگر، تحلیل ابعاد شخصیت حضرت زهرا(س) باید از کسانی شنید که با اسرار عوالم در ارتباط هستند.
وی با اشاره به حدیث امام صادق (ع) مبنی بر اینکه درک شب قدر منوط به معرفت به فاطمه زهرا (س) است، اظهار کرد: ارتباط عمیق معرفت فاطمه (س) با معرفت و درک شب قدر، نشان میدهد همانطور که معرفت و عقول عادی نمیتواند به کُنه شب قدر برسد، درک و فهم شخصیت حضرت زهرا(س) نیز با معرفت سطحی و عادی امکانپذیر نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به «صدیقة و شهیدة» به عنوان دو صفت ویژه حضرت زهرا(س) گفت: دریا دریا معرفت فقط در همین دو صفت وجود دارد. خداوند در سوره تحریم دو زن را به عنوان الگو معرفی میکند که یکی از آنها «صدیقة» و دیگری «شهیدة» است، صدیقة، مریم (س) و شهیدة هم آسیه است.
وی افزود: اگر آسیه شهیدة بود و در قرآن الگو شد، اگر مریم (س) به تنهایی صدیقة بود و الگو شد، فاطمه (س) هم صدیقة بود و هم شهیدة. مریم(س) با معجزه، صدق عیسی را نشان داد، اما فاطمه (س) با کتاب منیر صدق امیرالمومنین(ع) در برابر آن جاهلان و تاریکدلان را نشان داد.
حجتالاسلام سعدی با تأکید بر اینکه هندسه ورود طاغوت، تکذیب است، گفت: تکذیب، هنر طاغوت است و این راهبرد به عنوان سرلوحه فعالیتهای آنان در قرآن قابل مشاهده است. مسأله تکذیب به قدری خطرناک است که موسی(ع) با آن عظمت خطاب به خدا عرضه میدارد «أخاف أن یکذبون»، من واهمه دارم که فرعون مرا تکذیب کند. موسی (ع) در ادامه میگوید من صدّیق میخواهم و برای همین هارون را همراه من بفرست.
وی با اشاره به «حسبنا کتابالله» به عنوان تعبیری که دشمنان در دوران امیرالمومنین(ع) استقاده میکردند، گفت: حضرت زهرا (س) در مقابل چنین رفتار و سخنی شروع به محاجه کردند، این بزرگترین دروغ در جریان باطل در طول تاریخ است که میخواهد ولایت و امامت جامعه را به محاق ببرد. صدیقة کسی است که این دروغ را برملا کند و حضرت زهرا(س) چنین کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: حضرت زهرا(س) درست زمانی که ولایت در غربت بود، هزینهای تاریخی داد و کذب باطل را روشن کرد و این هنر فاطمه (س) است.