سرویس معرفی_ مهدی چراغ زاده: مسعود سیافزاده از حافظان و قاریان جوان کشورمان است که چند وقتی است با تأسیس مجموعه «نفحات القرآن» به آموزش و ترویج قرآن کریم در تهران میپردازد، گفتگویی پیرامون فعالیتهای قرآنی و اقداماتی که برای ترویج قرآن انجام دادهاند با این قاری و معلم قرآن داشتیم که در ادامه خواهید خواند.
سیاف زاده در ابتدا بابیان اینکه از ده سالگی فعالیت قرآنی خود را آغاز کرده است، گفت: در حدیثی داریم که مردم را به غیر از زبانتان به به کاری دعوت کنید. من هم به واسطه اینکه پدر و مادر و خانوادهام با قرآن مأنوس بودند به خواندن و تلاوت قرآن ترغیب شدم و از دوران کودکی یعنی ده سالگی قرائت قرآن را شروع کردم و توانستم در سال ۹۲ رتبه اول قرائت کشور در مسابقات دانشآموزی و در سال ۹۴ هم رتبه ممتاز در مسابقات کشوری اوقاف در بخش حفظ ده جزء را کسب کنم.
وی افزود: یکی از افتخاراتی که مایه مباحات بنده است قرائت قرآن محضر مقام معظم رهبری در سال ۸۷ است و با توجه به رهنمودهای ایشان کار حفظ قرآن را آغاز کردم که این کار تاکنون نیز ادامه دارد.
این معلم قرآن در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به تأسیس دارالقرآن برای آموزش قرآن گفت: در سال ۹۳ باهدف اعتلای فرهنگ قرآن و قرآنی شدن و با توجه به نیازهایی که احساس میشد و مشورتهایی که با بعضی افراد آگاه در این زمینه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید یک پایگاه یا یک مجموعه قرآنی داشته باشیم تا بتوانیم فرهنگ قرآنی را در حد توان خودمان گسترش دهیم. اما به خاطر مشکلاتی که وجود داشت وقفهای ایجاد شد تا سال ۹۴ که به یاری خدا توانستیم بهصورت رسمی فعالیت قرآنی را آغاز کنیم و مجموعه قرآنی «نفحات القرآن» را تأسیس کردیم.
سیاف زاده تصریح کرد: یکی از فعالیتهای ما جلسه قرآن عصرهای جمعه است که نصف زمان این جلسه به آموزش تجوید و تلفظ صحیح حروف اختصاص دارد و در آن مباحث تئوری تجوید که کمتر جایی بهصورت تئوریک و با جزوه تدریس میشود را تدریس میکنیم. در این جلسات تجوید را از ابتدای آن شروع کردهایم و سعی داریم ان شاءالله آموزش آن را به اتمام برسانیم.
وی افزود: بخش دوم جلسه ما به بحث صوت و لحن اختصاص دارد و عزیزانی که در ابتدای کار قرائت هستند به صورت تقلیدی تلاوت میکنند و مراحل آموزش که بالاتر میرود به صورت تلفیقی تلاوت میکنند، یعنی بخشی از تلاوت را با توجه آموختههایشان انجام میدهند. البته سعی میکنیم هرچند وقت یکبار از برخی اساتید به عنوان مهمان استفاده کنیم تا هم شرکتکنندهها از تلاوتهای آنها استفاده کنند و هم با راهی که افراد موفق طی کردهاند آشنا شوند.
قاری و حافظ ممتاز کشورمان تصریح کرد: البته ما در این جلسات از روحانیون، مداحان و شاعران هم استفاده میکنیم چون میخواهیم جلسه صرف قرائت نباشد و میخواهیم از هر چیزی که مرتبط بافرهنگ قرآن و عترت باشد استفاده کنیم. به عنوان مثال در ماه محرم و صفر و به تناسب ایام از روحانیون دعوت کردیم تا پیرامون قرآن صحبت کنند یا از شاعران مذهبی دعوت کردیم تا به مناسبتهای مختلف اشعاری درباره قرآن و عترت بخوانند.
وی ادامه داد: دومین فعالیت ما آموزش قرآن بهصورت آکادمیک در مجموعه «نفحات القرآن» است که در آنجا آموزش بهصورت منظمتر و دورهای برگزار میشود که بستر این نوع آموزش در جلسه عمومی روزهای جمعه فراهم نیست. به طور مثال در این دورهها قرآن آموزان ازلحاظ سنی و سطح آموزشی تفکیکشدهاند، این کارگاههای آموزشی بهصورت دورهای برگزار میشود که از طریق فراخوان به اطلاع عموم میرسد و در صورت رسیدن به حد نصاب در دورههای سه ماهه و چهل و پنج روزه برگزار میشود.
سیاف زاده در خصوص فعالیت قرآنی در فضای مجازی اینگونه توضیح داد: سومین فعالیت ما، فعالیت در فضای مجازی است که این روزها در برخی موارد بسیار مهم و حساس است، هدفمان از فعالیت در این فضا مقابله با تهاجم فرهنگی و هجمههایی است که بر قرآن و عترت وارد میشود. به همین دلیل اولین فعالیت ما در فضای مجازی ایجاد سایت خبری و اطلاعرسانی جلسات «نفحات القرآن» بود که در این سایت اطلاع دقیق از زمان و مکان برگزاری جلسات قرآن در مناطق مختلف در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد و افراد میتوانند برحسب زمانی که دارند در جلسات دلخواه خود شرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت بعدی ما در فضای مجازی ساختن یک کانال تلگرامی بود هم برای اطلاعرسانی تلگرامی و هم اینکه فایلهای صوتی و تصویری جلسات را در اختیار کسانی که توفیق حضور در جلسه قرآن نداشتند که خود آن کانال هم یک جلسه قرآن مجازی بهحساب میآید. البته ما فایلهای صوتی و تصویری جلسات را برای اطلاعرسانی و تبلیغات جهانی قرآن کریم در سایتهایی مانند آپارات و یوتیوب هم قرار میدهیم.
وی پیرامون برگزاری کرسیهای هفتگی تلاوت در مساجد گفت: یکی دیگر از فعالیتهایی که توانستیم انجام دهیم ایجاد کرسیهای تلاوت بود که خیلی از ارگانهای درصدد برگزاری آن بودند اما نتوانستند، ما این کرسیها را بهصورت مردمی و خودجوش و با تلاوت هفتگی در یک مسجد آغاز کردیم و الان به تلاوت هفتگی در سه مسجد رسیدیم، یعنی سه قاری در سه مسجد کرسی تلاوت دارند.
قاری جوان کشورمان تصریح کرد: این کار هم باعث تشویق قاری قرآن میشود و قاری برای اجرا ناگزیر است تلاوت خود را بهتر کند و هم مردم از این کرسیهای تلاوت بسیار استقبال میکنند و از آن لذت میبرند.
سیاف زاده در ادامه افزود: بسیاری از مردم با سبک نوین تلاوت آشنا نبودهاند و این نوع تلاوتها برایشان تازگی دارد و ما وظیفهداریم کاری کنیم که صدای قرآن به گوش همه مردم برسد. مقام معظم رهبری هم در جایی فرمودند چه اشکالی دارد جلساتی داشته باشیم فقط برای شنیدن قرآن.
وی در پایان گفت: این جلسات با مدد صاحب قرآن و کمکهای خود قرآن آموزان و شرکت کنندگان اداره میشود و مجموعه «نفحات القرآن» به هیچ جایی وابستگی مالی ندارد و از جایی تأمین نمیشود.