مرضیه هاشمی چهره آشنایی است که در اخبار و برنامههای تحلیلی شبکه PRESS TV بارها و بارها او را دیدهایم. او که نام اصلیاش Melanie Franklin است زاده ايالت کلورادي آمريکا میباشد. او نزدیک 30 سال است که مسلمان شده و در دوران دانشجویی در آمریکا در رشته رادیو و تلویزیون و خبرنگاری تحصیل کرده است. وی در همان دوران دانشگاه با یک فرد ایرانی ازدواج میکند که فامیلی هاشمی را از او گرفته است. مرضیه هاشمی از سال 1979 میلادی با شنیدن اخبار و اطلاعاتی در مورد انقلاب اسلامی ایران تحت تاثیر شخصیت منحصر به فرد امام خمینی(ره) قرار میگیرد. سپس شروع به مطالعه در زمینه اسلام و زندگی بزرگان آن، اعم از بزرگان اهل سنت و ائمه اطهار(ع) میکند که در نهایت منجر به پذیرش اسلام شیعی از سوی وی میشود. انتخابی که با قبول الزامات آن مثل حجاب برای او مشکلاتی در محیطهای کاری، دانشگاهی و خانواده به وجود میآورد و بالاخره او را از کار بیکار میکند. هاشمی سرانجام در سال پایانی جنگ ایران و عراق به همراه خانواده به ایران میآید و هماکنون ساکن کشورمان است. او در یک سفر به آمریکا به دلیل مسلمان بودن و رعایت حجاب، مدتی به زندان افتاد و تحت شدیدترین شکنجههای روحی قرار گرفت و پس از مدتی با پیگیریهای فعالان بینالمللی آزاد شد و به ایران برگشت.
جان سیاهان، قیمت آزادیشان
مرضیه هاشمی درباره مشکل این روزهای آمریکاییها و آشوبهای آنها در شهرهای آمریکا گفت: مشکل امروز آمریکاییها و آفریقاییهای سیاهپوست در سراسر دنیا و ظلمی که به آنها میشود مشکلی است که امام خمینی سالها پیش آن را پیگیری میکرد. امام خمینی 40 سال پیش در ایران توانست ذهنیتی را که در دوران شاهنشاهی و ماقبل از آن در ایران وجود داشت تغییر دهد. کشوری که خودش توسط آمریکا واقعاً به بردگی گرفته شده بود. کشوری که کمتر از 50سال پیش یک ایرانی در کشور خودش نمیتوانست راحت زندگی کند و اگر یک آمریکایی یک ایرانی را میکشت نمیتوانستند ماجرا را پیگیری کنند. حتی اگر کشته شدن با عمد یا حادثه میبود. این یعنی زندگی یک امریکایی با ارزشتر از زندگی یک ایرانی در کشور خودش بود.
هاشمی تاکید کرد: بعد از انقلاب چه اتفاقی افتاد؟ چه تغییراتی ایجاد شد؟ تغییرات این است که پیام مقاومت به تمام دنیا داده شد. بدون توجه به اینکه در به نتیجه رسیدن آزادیمان مطمئن باشیم یا نه، مقاومت میکنیم تا زمانی که آزاد شویم. ما مقاومت میکنیم و زندگیهایمان را فدا میکنیم. در همین فرایندی که واقعا در ایران اتفاق افتاده است، ایرانیهای زیادی شهید شدند تا به اینجا رسیدند. اگر ما از پیروزی انقلاب اسلامی و سال 57 بگوییم باید به قربانیان زیادی اشاره کنیم. اگر شما برای حقوق خودتان بایستید قطعا باید قیمتش را پرداخت کنید و این قیمت، دادن جان سیاهان است. مخصوصاً در دنیایی که اوباما در آن جایزه صلح نوبل را دریافت میکند. جایی که عربستان سعودی رئیس کمیسیون حقوق سازمان ملل میشود. قطعا در اینچنین دنیای عجیبی باید بهای آزادی را پرداخت کنید.
رهبرانی ساده و صادق نیاز داریم
این خبرنگار بینالمللی اضافه کرد: در صدها سال، آفریقاییها در امریکا تحت ظلم و سرکوب بودند و به آنها اهانت میشد. در قاره خودشان هم منابع طبیعی آنها دزدیده میشد. امروز هم سیاهان در آمریکا تحت فشار هستند. تصویری که از آنها در آمریکا نشان داده میشود یک تصویر منفی است. در فیلمهای سینمایی و ترانههای رپ، جوری سیاهپوستان را نشان میدهند که انگار خیلی آدمهای پستی هستند. آنها را انسانهایی معتاد، آدمکش وجانی نشان میدهند. اما نشان نمیدهند که چقدر دانشمند آمریکایی و دکتر سیاهپوست بودهاند که در پیشرفت این کشور مشارکت داشتهاند. قبول نمیکنند که سیاهان با کار و تلاش خیلی تاثیرگذار بودهاند. کاری که هیچ وقت پول آن را هم ندادند.
مرضیه هاشمی با تاکید بر اینکه اگر ریشههای مردم آمریکا را با مردم جاهای دیگر مقایسه میکنیم به یک نکته خیلی غمانگیز میرسیم؛ گفت: کشوری که اینقدر بزرگی آن به تصویر کشیده میشود، توسط دزدان و آدمکشان ساخته شده است. ما در مورد کشوری صحبت میکنیم که ریشههای پیشرفت آن در سرکوب بوده است. برخلاف تمام تصویرهای هالیوودی که وجود دارد و همه میگویند که چقدر شرایط آمریکا خوب است اما واقعیت در آمریکا چیز دیگری است.
وی با اشاره آشوبهای این روزها بیان کرد: اگر ما به این شورشها و تظاهرات نگاه کنیم میبینیم که هیچ وقت ادامه نداشته است. برای اینکه ما میدانیم دشمنی داریم که همیشه سرسخت بوده و کسانی را که واقعا برای حکومت کار میکنند را میگمارد تا این جنبشها را از بین ببرند. آمریکاییها باید بدانند بدون قربانی کردن و بدون فدا کردن، شرایط درست به وجود نمیآید. نابرده رنج گنج میسر نمیشود. ما باید خودمان را فدا کنیم و چیزهایی که لازم است را فدا کنیم تا به آزادی برسیم.