به گزارش حلقه وصل، نام پرس تیوی با فلسطین گره خورده است. این بر کسی پوشیده نیست. از همان روز اولی که اولین شبکه انگلیسی زبان ۲۴ ساعته ایران کار خود را با شعار «صدای بیصدایان» آغاز کرد، حمایت از نهضت فلسطین را در کنار دیگر مظلومان جهان، در دستور کار خود قرار داد.
در عمر ۱۵ ساله پرس تیوی حتی یک روز بدون حمایت از فلسطین و فلسطینیان نگذشته است. این حمایت علنی، عاری از ملاحظات دیپلماتیک و سیاسی و عریان از فلسطین که بر خلاف عرف موجود در رسانههایی بود که حتی صفت جایگزین و غیر جریان اصلی را یدک میکشیدند، البته بیهزینه نیز نبود و داستان طولانی محدودیتهای ریز و درشت ایجاد شده برای این شبکه بر کسی پنهان نمانده است.
اما نقطه اوج این رسالت که البته حاصل ۱۵ سال تجربه کم نظیر این شبکه در حمایت از مردم فلسطین بود، در ابتدای سال جاری میلادی به منصه ظهور رسید.
برنامه «فلسطین محرمانه زدایی»
نامی که امروز با گذشت کمتر از یک سال از شروع پخش آن، تبدیل به واژهای دردناک برای صهیونیستها و حامیان اسرائیل شده است. در ادامه خواهید دید که این البته لافی گزاف نیست.
اما «فلسطین محرمانه زدایی» چگونه و چطور قلب جریان صهیونیسم را هدف قرار داد؟
بهترین دفاع، حمله است!
ایده و فلسفه تولید این برنامه به ظاهر ساده بود. محوریت قرار دادن و افشاگری در خصوص جریانها و جنبشهای صهیونیستی علیه فلسطین و حامیان آن. این نه فقط دفاع از فلسطین، بلکه حملهای دقیق و حساب شده به بیرحم ترین جنبشهای متخاصم صهیونیستی بود که کمتر حامی فلسطین است که از زیر تیغ آنها نگذشته باشد. این بار به جای سرلوحه قرار دادن صرفا عرف جاری جنبشهای حامی فلسطین مبنی بر دفاع از مردم مظلوم این کشور، فلسطین «محرمانه زدایی» شمشیر را برای جنبشهای صهیونیستی از رو کشید. از فلسطین خارج شد، به قلب اروپا آمد و نبض تپنده جریانهای صهیونیست را در آنجا که باید هدف قرار داد.
حامیان فلسطین فقط اعراب و مسلمانان نیستند.
کارشناس دائمی و یکی از تهیه کنندگان «فلسطین محرمانه زدایی» دیوید میلر است. نامی آشنا در محافل آکادمیک انگلیس. دیوید میلر، استاد سابق دانشگاه بریستول انگلیس به دلیل مواضع ضد صهیونیستی خود و در پی فشار مستمر گروههای صهیونیست در سال گذشته میلادی از دانشگاه اخراج شد.
و مرام و معرفت به همه مبارک. امیرالمومنین یارتون. این تصویر از کودکی در اتاق من بوده است.»
چند ماه بعد از این اخراج، این چهره سرشناس ضد صهیونیست کار خود را با «فلسطین محرمانه زدایی» آغاز کرد. آغاز کاری که به گفته خود او باعث پشیمانی صهیونیستها از اخراج او از دانشگاه شد. آنهایی که به دنبال گرفتن تریبون از دیوید میلر بودند که مواضع ضد صهیونیستی اش به گوش کسی نرسد، اکنون با چالشی بزرگتر روبرو شدند. حالا میلر تریبونی در اختیار داشت که تحقیقات مفصل و مدلل خود را علیه جنبشهای صهیونیستی به گوش همه برساند.
تنها کمتر از چند هفته، نام دیگری به برنامه به عنوان مجری جدید آن اضافه شد که برای حذف او نیز از جریان سیاسی انگلیس تلاشی زیادی شده بود: کریس ویلیامسون، نماینده سابق پارلمان انگلیس و از چهرههای شناخته شده حامی فلسطین در محافل سیاسی این کشور.
در کنار این دو چهره سرشناس، مهمانان هفتگی برنامه نیز عموما افرادی شناخته شده در جنبش همبستگی با فلسطین بودهاند. از لوکی، خواننده رپ سرشناس انگلیسی، آسا ویستنلی محقق خبرنگار و هدی عموری، بنیانگذار جنبش اقدام فلسطینی گرفته تا غاده کرمی، نویسنده مطرح فلسطینی، جکی واکر، فعال سرشناس انگلیسی، رمزی بارود، خبرنگار فلسطینی-آمریکایی و نورا باروز-فریدمن مجری و خبرنگار، از مهمامان هفتگی این برنامه بودهاند.
فلسطین محرمانه زدایی با پخش هفتگی و حضور در شبکههای اجتماعی، به خوبی در حال ایفای رسالت خود در هدف قرار دادن جنبشها و سازمانهای صهیونیستی غربی بود.
اما صهیونیستها بیکار ننشستند
کار آنها ابتدا با هتاکی و توهین به دست اندر کاران برنامه آغاز شد. به شکلی که خود تکههای برنامه را در حسابهایشان همراه با توهین و وارد کردن اتهامات بیاساس به دست اندرکاران و مهمانان برنامه منتشر میکردند.
کار اینجا تمام نشد. در مرحله بعدی، کانال یوتوب برنامه بسته شد. گروه سیاستی که تحت لوای یک خیریه انگلیسی تمام و کمال در خدمت رژیم صهیونیستی است و بارها از فعالیتهای پنهانی آن در «فلسطین محرمانه زدایی» پرده برداری شده بود، در توییتی مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفت و نوشت اقدام یوتوب در پی شکایت این سازمان از «فلسطین محرمانه زدایی» صورت گرفت.
در مرحله بعدی شبکه اجتماعی توییتر، برچسب «رسانه وابسته به دولت ایران» را به حساب برنامه در این شبکه اجتماعی اضافه کرد.
اما این برچسب به چه معناست؟ با این اقدام، در ظاهر توییتر، ژست شفافیت به خود میگیرد اما در عمل هدف نهایی محدود کردن مخاطب و جلوگیری از نشر مطالب صفحه مورد نظر است. به طوری که بعد از دریافت این برچسب، اگر کسی قصد داشته باشد مطالب شما را در توییر ریتوییت (بازنشر) یا حتی لایک کند، با هشدار روبرو میشود. ویدیوهای منتشر شده در صفحه نیز بر خلاف حالت اصلی توییتر که به صورت خودکار اجرا میشوند، از حالت خود کار خارج شده و مخاطب تا زمانی که روی نشان «پلی» نزند، ویدیو برای او اجرا نمیشود. بله! برچسب وابسته به دولت ایران در ظاهر، و محدودیت شدید در نشر مطالب برنامه در فضای مجازی در عمل!
بازنشر مطالب برنامه به صورت مرتب از سوی مجری و تهیه کنندگان آن که چهرههایی شناخته شده و دارای هزاران دنبال کننده در توییتر هستند، خطری دیگر برای حامیان رژیم صهیونیستی به شمار میرفت. بنابراین در قدم بعدی، حساب آنها نیز با برچسب «رسانه وابسته به دولت ایران» روبرو شد و همان محدودیتهای ذکر شده، برای حساب آنها نیز بوجود آمد.
تصور کنید! نماینده پیشین پارلمان انگلیس اکنون به دلیل حمایت از فلسطین، «رسانه وابسته به دولت ایران» خوانده میشود.
مخرج مشترک تمام این حملات به برنامه «فلسطین محرمانه زدایی» استفاده از اتهام نخ نما شده ی یهودستیزی است. اتهامی که مهمانان برنامه به صورت دائمی با منطق و به صورت مستدل آن را رد و بیاثر کردهاند و در تفاوت صهیونیسم ستیزی و یهود ستیزی توضیحات فراوان دادهاند. امری که خود گروههای صهیونیستی نیز به خوبی بر آن واقفند و از همین روست که توییتر با وجود همه محدودیتهایی که علیه برنامه اعمال کرده، تاکنون نتوانسته به بهانه یهودستیزی دست به بستن کامل صفحه برنامه بزند. در حقیقت این اتهامات چنان بی اساسند که خود توییتر نیز برای راضی کردن گروههای صهیونیستی در محدود کردن برنامه ناچار شد به بهانههای دیگری مانند «وابستگی به دولت ایران» متوسل شود.
همه این اقدامات نیز خشم گروههای صهیونیستی را خاموش نکرده است. آنها ظاهرا تا زمانی که برنامهای که هنوز یک سال هم از شروع پخش آن نمیگذرد، به طور کامل متوقف نشود، آرام نخواهند نشست.
کار اکنون به جایی رسیده است که کم کم چهرههای شناخته شده تر حامی رژیم صهیونیستی نیز وارد عمل شدهاند و علیه برنامه «فلسطین محرمانه زدایی» مینویسند.
به عنوان مثال، آدام میلشتاین، سرمایه دار معروف حامی رژیم صهیونیستی نیز وارد عمل شده و در توییتی، با انتشار تکهای از برنامه «فلسطین محرمانه زدایی»، ایران را پشت دیگر جنبشهای موفق ضد صهیونیسم دانسته است!
حساب «اتاق جنگ اسرائیل» نیز با بیش از ۶۰ هزار دنبال کننده پا به زمین گذاشته است و با انتشار قسمتی زیرنویس شده از برنامه «فلسطین محرمانه زدایی» (کاری که دست اندرکاران برنامه خود تاکنون نکردهاند)، ایران را حامی یک پروژه نوپای ضد صهیونیسم در آمریکا عنوان کرده است.
کار حتی از حسابهای توییتری نیز فراتر رفته و رسانههای شناخته شده صهیونیستی مانند «جوویش جورنال» و «جروزالم پست» نیز فریادشان از برنامه فلسطین محرمانه زدایی در آمده است.
اینها تنها بخشی از خیل حملات صهیونیستها به برنامه «فلسطین محرمانه زدایی» بود؛ حملاتی که قطعا ادامه خواهد داشت چرا که «فلسطین محرمانه زدایی» با قدرت و انگیزه بیشتر به ایفای رسالت خود که به روشنی در آن موفق عمل کرده است، ادامه خواهد داد.
در پایان به نقل قولی از دیوید میلر، تهیه کننده برنامه فلسطین محرمانه زدایی اکتفا میکنیم که گفت: «آنها کسانی که را که میدانند تهدیدی برای فعالیتهایشان به شمار میروند، هدف قرار میدهند و از این بابت خوشحالم.»