به گزارش حلقه وصل، همانطور که میدانید گیاهان معمولا منبع غنی از پروتئین نیستند. اما اگر از افراد گیاهخوار سوال کنید به شما خواهند گفت که لوبیا، بقولات و حتی سبزیجاتی با برگ سبز دارای درشت مغذیهای زیادی هستند و میتوانند بدن شما را سالم نگه دارند.
مصرف چنین گیاهانی به جای گوشت میتواند بدن را سالمتر نگه دارد و ردپای کربن را کاهش دهد. از آنجایی که بیشتر گیاهان سرشار از پروتئین نیستند (این موضوع بدین معنی است که آنها همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند) اضافه کردن غلات تکمیلی شما را مطمئن میسازد که طیف مورد نیاز را دریافت میکنید.
در این مقاله ۸ گیاهی را معرفی میکنیم که پروتئین بالایی دارند.
لوبیای لیما
لوبیای لیمای تازه چیزی نیست که بتوانید در همه سوپرمارکتها پیدا کنید، اما اگر آن را پیدا کنید و مصرف نمایید میتوانید از مزایای موجود بهرهمند شوید. این گیاه که دمای بالا را دوست دارد و در تابستانهای گرم رشد میکند پروتئین خوبی وارد بدن خواهد کرد.
تنها یک پیمانه از لوبیای لیما میتواند ۱۰ گرم از درشت مغذیهای ایجاد کننده عضله و نیز فیبر و پتاسیم را برای سلامت قلب فراهم آورد. لوبیای لیما را بپزید، روی سالاد بریزید، با سیر تفت دهید یا آن را به همراه سایر مواد غذایی میل کنید.
دانه آفتابگردان
دانه آفتابگردان سرشار از پروتئین است. این ماده علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم میکند (یک چهارم پیمانه از آن حدود ۶ گرم پروتئین وارد بدن میکند) سرشار از اسید لینولئیک نیز هست و میتواند به کاهش وزن کمک کند.
این ماده منبع غنی از ویتامین E و سلنیم است و میتواند پوست شادابی برایتان به ارمغان بیاورد. دانههای آفتابگردان را به جوی دوسر، کوکی ها، مافین ها، سالاد و پستو اضافه کنید.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یک ماده فوق العاده است. این ماده نه تنها فیبر و پروتئین خوبی دارد (یک پیمانه از آن ۲.۵ گرم فیبر و ۲.۵ گرم پروتئین وارد بدن میکند) بلکه منبع خوبی از مواد مغذی گیاهی و ویتامین C است و همین امر میتواند به بهبود سیستم ایمنی و مبارزه با بیماریهایی همچون سرطان به شما کمک کند.
شما میتوانید این کلم را در سوپهای خود پوره کنید یا ان را به صورت خام مصرف نمایید. برای اینکه مواد مغذی آن را حفظ کنید از پختن بیش از حدش خودداری نمایید.
سویای آماده شده (Edamame)
دانههای سویای ارگانیک و طبیعی میتوانند پروتئین خوبی وارد بدن کنند. با وجود تمامی نه اسید آمینه ضروری که در ان وجود دارد، سویا نزدیکترین منبع به منابع پروتئینی حیوانی است.
یک دوم پیمانه از سویا میتواند ۱۰ گرم پروتئین وارد بدن کند و دانههای سبز آن سرشار از isoflavones و اسیدهای چرب امگا۳ است و میتواند خطر حملات قلبی و نشانههای یائسگی را کاهش دهد.
سویای ارگانیک را به حمص یا سایر موارد غذایی اضافه کنید. آن را با کمی نمک تفت دهید.
مارچوبه
مارچوبه سه گرم پروتئین و سه گرم فیبر به ازای هر پیمانه وارد بدن میکند و تنها ۲۷ کالری دارد.
این ماده همچنین فولات، اینولین را برای داشتن قلب و سیستم گوارش سالم وارد بدن میکند و میتواند از سیستم گوارش و روده محافظت کند. شما میتوانید این ماده را در سالادهای خود اضافه کنید.
نخودفرنگی
این ماده که در اواخر بهار به دست مشتری میرسد پروتئین خوبی دارد (یک دوم پیمانه از آن میتواند ۴ گرم پروتئین وارد بدن کند). این ماده همچنین در برگیرنده فولات، فیبر و نیز ویتامین C است.
نخود فرنگی تازه را بر روی سالاد و پاستای خود بریزید و از طعم و مزایای ان لذت ببرید. همچنین میتوانید از این گیاه در سوپهای خود استفاده کنید.
لوبیا چشم بلبلی
این نوع از لوبیا دارای پروتئین خوبی است. یک چهارم پیمانه از آن حدود ۱۰ گرم پروتئین وارد بدن میکند. بر اساس مطالعات انجام شده، نخودفرنگی و لوبیا میتواند شما را بیشتر از گوشت سیر نگه دارد. این ماده سرشار از فیبر است و همین امر باعث بهبود سیستم گوارش بدن میشود.
لوبیا چشم بلبلی در برگیرنده فولات، تیامین و ویتامین B است و همین امر به تبدیل غذا به سوخت مورد نیاز بدن کمک میکند. شما میتوانید آن را به همراه سبزیجات دیگر میل کنید.
کلم پیچ
زمانی که صحبت از سبزیجاتی با برگ سبز به میان میاید، کلم پیچ به عنوان منبع غنی از پروتئین خودنمایی میکند. یک پیمانه از آن میتواند نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین کند و ویتامین K را برای ساخت استخوانها فراهم سازد.
علاوه بر این، کلم پیچ منبع خوبی از کلسیم است. آن را بر روی سالاد خود بریزید، در پستوی خود پوره کنید، آن را بپزید و بر روی پیتزای خود مورد استفاده قرار دهید.
منبع: مجله سلامت