سرویس سیاست حلقه وصل - «وبلاگ حلقه وصل» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی حلقه وصل همراه باشید.
***
آنارشیستهای چپ در انتظار "فتنه اقتصادی"
برای انتخابات 1400؛ متهمان فتنه را نامزد کنید!
عبدا... ناصری، از رجال ستادی جریان چپ در بخشی از یک مصاحبه با اعتمادآنلاین، پیرامون انتخابات سال 1400 گفته است: به نظر من بهتر است اصلاحطلبان به سراغ تیپهایی چون معین، صفاییفراهانی یا رضا خاتمی بروند. چون این چهرهها هم شایستگی و توانایی لازم را برای اداره امور دارند و هم به احتمال بسیار زیاد میتوانند نظر مثبت مردم را برای رأی دادن جلب کنند.
او میافزاید: اما مساله این است که ممکن است با معرفی هر یک از این سه نفر، عدهای به جامعه چنین القا کنند که اصلاحطلبان با معرفی معین، صفاییفراهانی یا رضا خاتمی به نوعی اعلام دعوا کردهاند. باید اذعان داشت، دوره این حرفها گذشته است؛ یعنی مردم به قدری از حکومت فاصله گرفته و ناامیدند که اگر کسی قصد دارد قدرت را در دست گیرد، باید هویت واقعی خود را به افکار عمومی نشان دهد.[1]
*کاندیداهای پیشنهادی ناصری البته سوابق دیگری هم دارند که حضور آنها را در کسوت ریاستجمهوری بیشتر توجیه میکند! مثلا محسن صفاییفراهانی از دستگیرشدگان فتنه 88 است و محمدرضا خاتمی نیز زمانی به جرم دروغگویی پیرامون سال 88 به حبس تعزیری محکوم شد.
مصطفی معین نیز وزیر علوم مستعفی در دولت اصلاحات است که اظهارات ساختارشکنانه کم ندارد.
معالوصف مشخص نیست که اصلاحطلبان چرا اصرار دارند چهرههای پیر و مسئلهدار را به مردم و نظام قالب کنند!؟
و جالب آنکه وقتی یک نهاد دلسوز مثل شورای نگهبان نیز جلوی این کار شریرانه را میگیرد و این نخبگان! را ردّ صلاحیت میکند؛ با اعتراض چپهای ستادی مواجه میشود.
برخی محافل تحلیلی کشور معتقدند این رفتار اصلاحطلبان از آنروست که آنها انگیزههایی برای خروج از نظام یافتهاند و مدتیست که شمشیرها را از رو بستهاند.
انگیزههایی که با توجه به کبر سنی رجال چپ و استشمام بوی "فتنه اقتصادی" از سوی آنها تقویت شده و گویا کسانی از آنها تصمیم گرفتهاند هر طور شده؛ تغییر نظام را در رخدادهایی مثل تکرار آبان 98 رقم بزنند و تا زنده هستند به آرزوی خود برسند!
صحبتهای ساختارشکنانه، تشویق مردم به تظاهرات خیابانی، تشویق کسانی از مردم به عدم حضور در انتخابات مجلس یازدهم، ریشخند انتخابات و تحریم آن و صحبتهای مالیخولیایی شبیه به آنچه که در بالا خواندیم؛ جملگی شواهدی بر همین تحلیل هستند.
قبل از این، هدایت آقایی، از اعضای حزب کارگزاران نیز تأکید کرده بود که اصلاحطلبان در حال حرکت به سمت رادیکالیسم هستند. [2]
"عباس عبدی" دیگر تئوریسین اصلاحطلب نیز به تازگی آب پاکی را روی دست همه ریخته و در اظهاراتی آنارشیستی گفته است اگر مردم روشی به جز سیاست اصلاحطلبانه را در پیش گرفتند، ما اگر با آنها موافق باشیم، به آنها میپیوندیم.
او البته درباره اینکه اگر کسانی از مردم تفنگ به دست بگیرند؛ آیا چپها باز هم با آنها همراهی خواهند کرد یا خیر!؟ نیز سکوت کرده بود. [3]
محسن رنانی، از دیگر رجال این جریان خاص سیاسی نیز مدتی قبل در اظهاراتی تأکید کرد که حاکمیت در برابر تکرار آبان توان مقاومت ندارد! [4]
***
نطقی که به دغدغههای نخبگانی پاسخ داد
مدیریت میدانی رئیس مجلس؛ امکان تازه قالیباف
دکتر محمدباقر قالیباف، در اولین نطق خود در کسوت ریاست مجلس یازدهم، صحبتهای مهمی را مطرح کرد که خوانش آنها با توجه به سابقه عملگرایانه او؛ امیدواری زیادی ایجاد میکند.
او در این صحبتها با بیان اینکه مجلس یازدهم نه بنای تقابل و مچگیری دارد و نه در پیگیری منافع و حقوق مردم مسامحه میکند، گفت: مجلس یازدهم تلاش میکند موانع قانونی دولت در مسیر خدمترسانی به مردم را حذف و اصلاح کند اما در عین حال اجازه نخواهد داد دولت در اجرا و پیادهسازی قوانینی که حلکننده مسائل مردم است، سهلانگاری کند.
به گزارش حلقه وصل، قالیباف از حضور میدانی رئیس مجلس در اقصی نقاط کشور نیز گفت و پیرامون آن تأکید کرد: مجلس یازدهم به عنوان یک مجلس قوی و انقلابی در کنار مسائل ملی به حل مسائل محلی مردم نیز توجه دارد. اینجانب به عنوان رئیس مجلس، خود را مکلف میدانم که در این موضوع با حضور میدانی، پشتیبان نمایندگان باشم.
بیحاصل بودن مذاکره با آمریکا، قانونمندسازی فضای مجازی و حمایت از محور مقاومت نیز از بندهای مهم نطق قالیباف بودند. [5]
*تأکید میشود که این سابقه عملگرایانه قالیباف است که موجب امیدواری در مابهاِزای سخنان فوق شده و بارقههای امید را در زمینه جدیتر شدن روند حل مشکلات مردم ایجاد میکند.
روندی که گام اول آن با رأی مردم به اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم برداشته شد و رؤیت ثمرات آن میتواند سببساز گامهای بعدی باشد. ثمراتی که البته جوانههای آن بدون هیچ تعارفی در نطق قالیباف دیده میشود.
تأکید بر دوریگزینی مجلس از مچگیری از دولت در کنار پیگیری حل مسائل مردم و مانع شدن از سهلانگاری دولت؛ همان نوشدارویی است که ایران در شرایط فعلی به آن نیاز دارد.
نوشدارویی که البته باید ببینیم با ممزوج شدن با مدیریت جهادی نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم تا چه اندازه محقق میشود و آیا با متر و مقیاس میتوان گزارش حلّال بودن آن را برای مردم شرح داد یا خیر!؟
مدیریت میدانی ریاست مجلس و توجه ویژه او به مسائل محلی نیز به زعم ما برای نخستین بار است که در تاریخ تقنین و نظارت پارلمانی در ایران مطرح میشود.
مفهومی که با توجه به تجربه گرانسنگ قالیباف در مدیریت میدانی و در مرکزیت گردابهای گوناگون؛ میتوان به تحقق آن امیدوار بود و به نظاره ثمرات آن نشست.
البته بدیهیست که این وادی؛ کمک نمایندگانی و اتکای آنها به تجربه جهادی قالیباف را نیز طلب میکند زیرا "خودمحوری" آفت این تئوری مطلوب است.
تأکید رئیس مجلس یازدهم بر بیحاصل بودن مذاکره با آمریکا، قانونمندسازی فضای مجازی و حمایت از محور مقاومت نیز پاسخی هوشمندانه به دغدغههای نخبگانی جامعه و دلسوزان کشور بود که رؤیت ثمرات آن در کنار آغاز فرایند حل تدریجی مشکلات مردم؛ نویدبخش هوای تازه در سپهر تاریخ و سیاست ایران خواهد بود.
***
از جارو تا انتخابات! آنچه علی مطهری نمیداند
حزب اصلاحطلب اعتماد ملی به تازگی در مراسمی از "علی مطهری" بعنوان سمبل آزادگی تجلیل کرده است.
مطهری نیز در این مراسم اظهار کرده است: من تا حد زیادی به مردم حق میدهم. وقتی میبینیم مجلس چندان کارهای نیست و تصمیمات در جای دیگری گرفته می شود طبیعی به نظر میآید که شرکت نکنند. سیاست طرف مقابل هم عامدا این بود که مردم شرکت نکنند و مجلس مورد نظرشان تشکیل شود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، او همچنین با بیان اینکه روش شورای نگهبان منجر به اختناق شده است! میگوید: اشکال این است که مردم تا حد زیادی از صحنه خارج شده اند و علت صراحت شورای نگهبان در رد صلاحیت های این دوره که بعضا فقط به خاطر اظهار نظرهای افراد بود این بود که احساس میکردند مردم در این دوره خیلی حساسیتی نسبت به موضوع ندارند. آنها در دور قبل هم بدشان نمیآمد من و امثال من را رد کنند، اما نگران عکسالعمل مردم بودند.[6]
*حق دادن مطهری به یک رفتار اشتباه! در حالی است که او پیش از این در اظهارات دیگری پیرامون مردم و در اشاره به ماجرای سبد کالا گفته بود: "ما مردم خود را میشناسیم. اگر الان بگوییم که فلان جا جارو توزیع میشود همه میآیند و صف میبندند. "[7]
ما قضاوت درباره این تناقض مطهری در قبال مردم را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
گفتنیست مطهری در حالی بواسطه ردّ صلاحیت خود؛ اعتراضات کلانی روانه ساختار نظام کرده است که چند سال قبل در هنگام حضور در کسوت نمایندگی مجلس تأکید کرده بود: در جمهوری اسلامی هم ظلم وجود دارد اما ظلم غلبه ندارد و عدالت غلبه دارد. [8]
***
1_ https://etemadonline.com/content/407869
2_ mshrgh.ir/1068702
3_ mshrgh.ir/1068352
4_ mshrgh.ir/1068352
5_ mshrgh.ir/1078196
6_ https://www.isna.ir/news/92111611751/
7_ https://www.isna.ir/news/92111611751/
8_ mehrnews.com/xwxWP