به گزارش حلقه وصل، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
خبر آنلاین از قول بهاءالدین حسینی هاشمی نوشت: معمولا رژیم پولی که سیاستگذار حوزه پول کشورهاست اقدام به چنین کاری میکند که دوره طولانی تورم از سر گذشته باشد و شرایط به گونهای باشد که ارقام چنان افزایش یابند که حمل و نقل، محاسبات و حافظه بیشتری را اشغال کنند و از این طریق بتوان صرفهجویی اقتصادی را در دستور گذاشت.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: مسئله این است که باید این اقدام در زمانی مناسب به اجرا گذاشته شود. یعنی در شرایطی که اقتصاد به دوره رونق بازگشته میتواند این اقدام اثرات بهتری داشته باشد. این شرایط بعد از دو، سه سال رونق اقتصادی و کاهش نرخ تورم به اندازه میانگین جهانی، اشتغال کامل، نبود کسری بودجه، نبود تحریمها و مثبت شدن تراز تجاری داخلی و خارجی محقق خواهد شد.
او گفت: نباید فراموش کنیم تغییر واحد پول ملی به نحوی شکست غرور ملی است چرا که با این کار در واقع به کاهش قدرت پول ملی و داراییهای مردم اذعان میشود. سیاستگذار با این اقدام از شکستهای اقتصادی خود خبر میدهد و به این ترتیب اتفاقی است که نمیتواند همیشه در دستور باشد.
حسینی هاشمی تاکید کرد: اگر در شرایط نامساعد دولت چنین اقدامی انجام دهد قطعا اثرات زیادی نخواهد داشت. همه کشورهای موفق در این زمینه تنها زمانی این کار را انجام دادند که ریسک بالقوهای در کشور وجود نداشته است.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت شرایط امروز با دوره ثبات، به شکست این طرح نخواهد انجامید؟ گفت: انتقاد من هم به همین مسئله است که امروز این شرایط حاکم نیست. باید توجه داشته باشید که وقتی ثبات اقتصادی وجود ندارد و تورم ۴۰ درصدی است هر دو، سه سال یکی از صفرها باز خواهد گشت. به نظر من این شرایط اکنون وجود ندارد و بهتر است که این اقدام در زمان بهتری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: به هر حال مردم با واحد پول فعلی کنار آمدند و امور خود را میگذرانند. نمیشود هر چند سال هم واحد پول ملی را تغییر داد. بهتر بود سیاستگذاران شرایط مناسبتری را برای چنین تصمیمی آماده میکردند.