به گزارش حلقه وصل، طبق این گزارش، کشورهای آمریکا، چین، هند، روسیه و عربستان در رتبههای یک تا پنجم قرار دارند و در سال ۲۰۱۹ مجموع کشورهای جهان ۱۹۱۷ میلیارد دلار برای مصارف نظامی هزینه کردهاند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸، ۳.۶ درصد رشد نشان میدهد.
از این رو بودجه نظامی دولت آمریکا در سال ۲۰۱۹، به میزان ۷۳۲ میلیارد دلار بود که ۵.۳ درصد رشد داشته است. پس از آمریکا، کشور چین با ۲۶۱ میلیارد دلار رتبه دوم را در میزان بودجه نظامی دارد که در مقایسه با سال ۲۰۱۸، ۵.۱ درصد رشد نشان میدهد.
کشور هند نیز با یک رشد قابل توجه به میزان ۶.۸ درصد، ۷۱.۱ میلیارد دلار برای مصارف نظامی در سال ۲۰۱۹ هزینه کرده است. پس از هند روسیه و سپس عربستان قرار دارند. کشورهای فرانسه، انگلیس، ژاپن، آلمان و کره جنوبی نیز در ردههای بعدی هستند. کشور آلمان با افزایش ۱۰ درصدی بودجه نظامی خود (۴۹.۳ میلیارد دلار) بیشترین درصد افزایش را به خود اختصاص داده است.
طبق گزارش این مرکز پژوهشی، از جنگ سرد به این سو، سال ۲۰۱۹ شاهد بیشترین هزینهکرد نظامی بوده که ۲.۲ درصد از مجموع تولید جهانی را در بر میگیرد.
«نان تیان» از پژوهشگران این مرکز به خبرگزاری فرانسه گفت که تأثیرات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا باعث کاهش قابل توجه بودجه نظامی کشورها در سال ۲۰۲۰ (سال جاری) میشود.
او تأکید کرد که هزینهکرد بالا در بخش نظامی در بیشتر مواقع بر روی دیگر بخشها تأثیر میگذارد؛ به طوری که ویروس کرونا نشان داد کشورهایی که صدها میلیارد دلار برای بخش نظامی خود هزینه کردهاند؛ از زیرساختهای بهداشتی مناسب برای مواجهه با ویروس کرونا و دیگر بیماریهای خطرناک بهرهمند نیستند و این شرایطی است که در آمریکا و دیگر کشورهای غربی مشاهده میکنیم.