
به گزارش حلقه وصل، جلسه نقد و بررسی کتاب«من او» رضا امیرخانی با حضور منتقدین و علاقمندان عرصه کتاب در کرمانشاه برگزار شد.
در این جلسه سه نفر از منتقدین در مورد کتاب «من او» به سخنرانی پرداختند.
ابتدا رضاکریمی، کارشناس امور فرهنگی کتابخانه های عمومی، فرم روایی کتاب را از منظر استفاده از استعاره و تغییر معنای کلمات در کتاب مورد بررسی قرار داد، سپس خانم دکتر سعیدی، روانشناس به عنوان سخنران از منظر روانشناسی به تحلیل کتاب و تیپ های شخصیتی داستان پرداخت و مسعود صادقی، مشاور امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان، نیز در این جلسه پس از اشاره به خلاقیت و ساختارشکنی در فرم ادبی، محتوای کتاب را از منظر سبک زندگی تحلیل و بررسی نمود.
شایان ذکر است، در ادامه جلسه رضا امیرخانی به بیان مطالبی در خصوص این کتاب پرداخت و گفت: در ابتدا قبل از نوشتن «من او» بیشتر نگرشی جامعه شناسی داشتم تا روانشناسی یعنی می خواستم زندگی سه نسل (پدربزرگ، پدر، فرزند) را به تصویر بکشم. در زمان شروع فصل اول این رمان، من تنها چند شخصیت محدود را در دست داشتم و این گونه نبود که همه جزئیات و اتفاقات پیچیده اثر را از پیش طراحی و برنامه ریزی نموده باشم.اما وقتی دیدم که نمی توانم همه روابط را نشان بدهم در جایی از داستان پدر را حذف کردم. وی ادامه داد: اساساً من از ابتدای نوشتن نمی دانم که در پایان چه می شود و در طی نوشتن است که خود شخصیتها هم بر من تأثیر می گذارند.
وی در ادامه به بیان خاطراتی از پشت صحنه کتاب «من او» پرداخت و گفت: گفت: اکنون بیش از بیست سال از زمان نگارش این رمان می گذرد. وی ادامه داد: برای نوشتن درست صحنه هایی از داستان تحقیقات زیادی کردم که البته همه آنها به کار من نیامد. من برای شخصیت سیدمجتبی نواب صفوی تحقیقات زیادی داشتم و در ابتدا در ذهنم قرار بود جایگاه فعلی درویش مصطفی در داستان متعلق به او باشد اما در سیر داستان به نتایج دیگری رسیدم. وی گفت برای تصویر کوره پزخانه سنتی خیلی جست و جو کردم و یک روز هم در یک کوره پزخانه در جاده سمنان به سر بردم.
امیرخانی افزود: آثار یک نویسنده از سه حالت خارج نیستند: یا خواننده و نویسنده هردو نمونه وقایع داستان را دیده اند یا نویسنده دیده و خوانندگان ندیده اند و یا نویسنده و خواننده هر دو وقایع داستان را لمس نکرده اند. داستان من او از نوع حالت سوم است و اتفاقاً این حالت بیشتر از دیگر آثار من مورد اقبال مخاطب قرار گرفته است.
وی در توصیه ای به نویسندگان جوان گفت: نویسنده رمان باید در حین خلق اثر کمترین ارتباط تلفنی و کمترین استفاده از اینترنت را داشته باشد زیرا یک تماس تلفنی کوتاه تا مدت زیادی او را از تعمق باز می دارد. وی به نویسندگان جوان توصیه کرد نوشتن را جدی بگیرند و از اموری که تمرکز را از آنها میگیرد بشدت پرهیز کنند.
یادآور می شود، در پایان جلسه نیز بعد از پرسش و پاسخ حضار، شرکت کنندگان همراه با ضیافت افطاری پذیرایی شدند.