
رادیو آمریکا با انتخاب خبرها و تیترهای برنامهریزی شده از قبیل «افزایش مخالفان حضور مسلمانان در آلمان»، «معترضین نیجری کلیساها را آتش زدند»، «ریشههای تاریخی در تظاهرات ضداسلامی درسدن آلمان»؛ بعد از حادثه مشکوک تروریستی فرانس؛ سعی دارد ضمن دامن زدن به ایجاد اختلاف دینی و مذهبی، به صورت گسترده تر اقدام به اسلامهراسی نماید.
این رسانه معارض سعی دارد مستی یکی از آوارگان آفریقایی را در ایالت شرقی ساکسونی آلمان، که همراه با تظاهرات اعتراضی به مهاجرت خارجیان به آن منطقه بود را به برنامه اسلامهراسی خود مرتبط کند.
در حالی که در مصاحبهای که در گزارش مذکور با اهالی محل انجام شده است؛ سیمون ریختر از اهالی محل با اشاره به اسکان مهاجران در سالن ورزشیای در محل خود، میگوید: «این سالن ورزشی اصلا برای اسکان پناهندهها جای مناسبی نیست. عده زیادی نزدیک این محل زندگی میکنند. یک زمین بازی و یک مدرسه هم اینجا هست.»
و همچنین در قسمتی دیگر از این مصاحبهها که در گزارش رادیو آمریکا به آن اشاره شده است، آمده: «اهالی محل جلسهای گذاشتند که پیام آن آشکارا این بود: «نمیخواهیم خارجی در بین ما باشد»؛ و تصمیم گرفتند در درسدن، مرکز ایالت ساکسونی تظاهرات برپا کنند. در تظاهرات شهر درسدن، ۱۸ هزار نفر شرکت کردند که بیشتر تظاهرکنندگان از مناطق روستایی ایالت ساکسونی آمده بودند که با لهستان و جمهوری چک همسایه است. آنها میگفتند «ما نژادپرست نیستیم؛ افراد عادی هستیم که نگرانیم در منطقه ما جرم و جنایت رخ بدهد.» البته در بین آنها به خوبی میشد فعالان راست افراطی را دید.»
حال با توجه به مصاحبههای صورت گرفته که هیچ کجای آن نامی از مسلمانان و دین مبین اسلام برده نشده است، گزارشگر رادیو آمریکا در تحلیل خود میگوید: «پلیس، تحت فشار معترضان و اهل محل، ناچار شد پناهندگان را به جای دیگری منتقل کند. تصمیم به جابجایی پناهندگان آفریقایی برای اعضا و هواداران گروه «اروپاییهای میهنپرست مخالف اسلامی شدن کشورهای غربی» و حزب ناسیونال دموکراتیک آلمان، که آن هم یک حزب راست افراطی است، پیروزی بزرگی محسوب میشود.»
در پایان گزارشگر سعی دارد بعد از ارتباط دادن این موضوع به اسلام با سخنانی از آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و استفان شوارتزنبرگ، کشیش پروتستان، که در سخنان خود به حمایت از خارجیها و مذاهب اشاره کردند، به صورت ماهرانهای به وحشت مردم از اسلامی شدن آلمان بپردازند.
در گزارشی دیگر با عنوان «ریشههای تاریخی در تظاهرات ضداسلامی درسدن آلمان»؛ گزارشگر رادیو آمریکا سعی کرده در شروع گزارش بدون اشاره به ریشههای تاریخی تظاهرات مردم شهر درسدن؛ با نام بردن از گروهی در آلمان که مخالف اسلامی شدن آلمان هستند و در این تظاهرات نیز حضور داشتند، گزارش را به صورتی تنظیم کند که به هدف اسلامهراسی خود رسیده و در پایان نیز اشارهای به ریشه تاریخی این تظاهرات نماید.
این در حالی است که همانطور در این گزارش به آن اشاره شده است علت تجمع و تظاهرات در این شهر به این دلیل است که: «جنگندههای آمریکایی و بریتانیایی در فوریه سال ۱۹۴۵ میلادی با ریختن ۴ هزار تن مواد انفجاری روی درسدن، جان ۲۵ هزار نفر را گرفتند. ساکنان درسدن هر سال با تجمع در مرکز شهر از آن وقایع یاد میکنند. ورنر پاتزلت میگوید جهانبینی هواداران پگیدا را تاریخ شکل داده است.
به گفته ورنر پاتزلت «استدلال هواداران پگیدا در اصل چنین است: آمریکاییها و انگلیسیها درسدن را ویران کردند. آمریکاییها هیچگاه از بمباران جهان دست برنداشتند؛ الان هم دارند خاورمیانه را بمباران میکنند. دولتها و کشورهای آنجا را نابود میکنند و به همین دلیل است که این همه پناهنده داریم.»
وی میافزاید اهتزاز پرچم روسیه در تظاهرات پگیدا نشانگر آن است که برخی خواهان قدرتی هستند که بتواند در مقابل قدرت آمریکا تعادلی به وجود بیاورد.»
یان دون هاوزر، از سیاستمداران محلی عضو حزب حاکم دموکرات مسیحی، با بیان این که از سوء تفاهمها نباید به سادگی گذشت، میگوید «مسئله پگیدا فقط پناهندگان نیست. خیلی چیزهای دیگر هم هست که مردم را ناراضی میکند و آنها را به سوی چنین جنبشهایی میکشاند. باید آنها را درک کنیم، هرچند که خود من با آنها مخالفم، چون وضع ما در آلمان شرقی هیچوقت به این خوبی نبوده است؛ اما به عنوان سیاستمدار باید این مسئله را جدی بگیرم».
این گزارشگر با بداخلاقی رسانهای و در راستای اهداف اسلامستیزانه VOA، با استفاد از عنوان پگیدا که نام «میهنپرستان اروپایی ضد اسلامی شدن غرب» است و یکی از گروههای شرکتکننده این تظاهرات هستند، نسبت به تحریف خبر اقدام میکند.
این در حالی است علت حضور گروه مذکور در این تجمع، به منظور همراهی با دیگر گروهها و شرکت در تظاهرات ضد آمریکایی و انگلیسی است.
گزارشگر رادیو آمریکا بدون اشاره به موارد مطرح شده، گزارش خود را اینگونه شروع میکند: «شهر درسدن در شرق آلمان، در ماههای اخیر شاهد تظاهرات دهها هزار آلمانی بود تا اعتراض خود را به آنچه اسلامی شدن غرب مینامند، نشان دهند. اما جز این، نارضایتیهای دیگری هم وجود دارد که به گزارش خبرنگار صدای آمریکا به ویژه در تظاهرات روز دوشنبه در درسدن دیده میشد.»
در ادامه گزارشگر رادیو آمریکا، ضمن اشاره به اینکه این تجمعات در این شهر انجام میشود، باز در انتهای مطلب سعی میکند به هدف رسانه متبوع خود دست یافته، در این متن آمده است: «به گزارش هنری ریجوِل، میدان مرکز شهر درسدن با کلیسای باشکوه و معماری باروک آن، که در خورشید زمستانی میدرخشد، توریستها را به سوی خود میکشاند. این شهر که در بمباران متفقین در جنگ جهانی دوم ویران شد، با وحدت مجدد آلمان بازسازی شد و زیبایی خود را به دست آورد. اما این میدان زیبا در ماههای اخیر به میدان نبردی سیاسی تبدیل شده است. دهها هزار آلمانی به طور منظم هر دوشنبه در این میدان جمع میشوند تا به آنچه اسلامی شدن غرب مینامند اعتراض کنند.»
VOA در گزارشی دیگر با بیان مجدد حادثه مشکوک تروریستی فرانسه با تیتر «افزایش نگرانی مسلمانان اروپا از گسترش اسلامستیزی» آورد: «حملات تروریستی اخیر در فرانسه بر نگرانی و هراس مسلمانان اروپا از انتقامجویی و اسلامستیزی در اروپا دامن زده است و در عین حال، موجب شده است که بر وحشت یهودیان نیز از احتمال گسترش یهودیستیزی افزوده شود.»
رادیو آمریکا در ادامه گزارش خود که بیشتر در جهت اهداف خود و تعریف و تمجید از رژیم صهیونیستی و سرپوش گذاشتن بر جنایتهای این رژیم صهیونیستی است گفت: «این احساس با آنچه نظرخواهی گروه پژوهشی پیو (PEW) در اروپا در سال گذشته نشان داد، متفاوت است. نتایج آن نظرسنجی نشان میداد اکثر فرانسویها نظری مثبت نسبت به مسلمانان و یهودیان دارند. ۸۹ درصد به یهودیان و ۷۲ درصد به مسلمانان دیدی مثبت داشتند.تقریبأ در هر کشور اروپایی که این نظرسنجی صورت گرفته، اکثریت نسبت به یهودیان نظر مثبت داشتهاند. البته در یونان، حدود نیمی از پاسخ دهندگان نظر منفی به یهودیان داشتند، و در کشورهای لهستان و ایتالیا نیز حدود یک چهارم شرکت کنندگان در نظرسنجی، نسبت به آنها نظر موافق نداشتند.نظر موافق نسبت به مسلمانان، در مجموع کمتر از یهودیان بوده است، اما همچنین ۶۴ درصد انگلیسیها و ۵۸ درصد آلمانیها، نظر مثبت به مسلمانان نشان دادند، که اکثریت این کشورها را در بر میگیرد. با این حال، در کشورهایی مانند ایتالیا و لهستان، حدود یک سوم نظردهندگان موافق مسلمانان بودند. درصد پائین موافقان یهودیان در یونان، شاید به نقش رسانههای آن کشور مربوط شود، در حالی که درصد پائین نظرهای مثبت ۲۸ درصدی مردم در ایتالیا به مسلمانان، شاید به دلیل مذهبی بودن این کشور اروپایی باشد.»
در گزارشی دیگر رادیو آمریکا برای تحت شعاع قراردادن راهپیماییهای صورت گرفته در کشورهای اسلامی به خاطر توهین به ساحت پیامبر اعظم(ص)، از این تجمعات در راستای برنامه اسلامستیزی و اسلامهراسی خود استفاده کرد.
در گزارش مذکور که با تیتر«معترضین نیجری کلیساها را آتش زدند» عنوان شده بود، آمده است: «در نیامی، پایتخت نیجر، تظاهر کنندگان خشمگین روز شنبه در دومین روز اعتراض علیه انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در مجله فرانسوی شارلی ابدو، کلیساها را به آتش کشیدند.»
VOA بدون اشاره به عمل وقیحانه نشریه فرانسوی و راهپیماییهای صلحآمیز و به حق مسلمانان سعی در ایجاد تفرقه دینی و خشن جلوه دادن مسلمانان و اسلام داشته و در ادامه گزارش خود آورده است: «عکس های گزارشگر صدای آمریکا همچنین یک خود روی آتش گرفته پلیس را نشان می دهد. پلیس بسوی معترضین سنگ پران گاز اشک آور شلیک کرد.سفارت فرانسه در نیامی روز شنبه در بیانیه ای در وبگاه خود به شهروندان فرانسه هشدار داد در خیابان ها ظاهر نشوند.روز جمعه در شورش علیه هفته نامه در نیجر دست کم پنج تن کشته شدند.اعتراضات مرگبار در شهر زیندر ، در جنوب مستعمره سابق فرانسه، حمله به یک مرکز فرهنگی فرانسه و چند کلیسا را شامل می شد. در کراچی، بزرگترین شهر پاکستان نیز تظاهرات خشن برپا شد و صدها معترض با پلیس به زدوخورد پرداختند. دیگر شهرهای پاکستان، از جمله اسلام آباد و لاهور نیز اعتراضاتی را شاهد بودند.در الجزیره، پایتخت الجزایر، پلیس با تظاهر کنندگانی که سنگ و بطری پرت می کردند، درگیر شد. پیشتر صدها نفر با دردست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود « من محمد هستم»، در خیابان ها راه پیمائی کردند.»
گفتنی است، تمامی علما و دولتهای کشورهای مسلمان اعم از شیعه و سنی ضمن اعتراض و تقبیح توهین به پیامبر اعظم(ص)، حادثه تروریستی فرانسه را محکوم کردند. و مردم کشورهای اسلامی نیز در همین راستا دست به راهپیماییهای اعتراضی زدند.