به گزارش حلقه وصل، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در آخرین نشست خود در نیمه بهمنماه اعلام کرد که در تهران لیست انتخاباتی ارائه نمیکند. اگرچه بهانه شورای عالی سیاستگذاری برای این اقدام اعتراض به ردصلاحیت برخی کاندیداهایشان بود اما این شورا احزاب اصلاحطلب را مخیر کرد که هرکدام میتوانند فهرستهای جداگانه برای انتخابات ارائه دهند.
فردای شبی که شورای سیاستگذاری چنین تصمیمی اتخاذ کرد، تکاپوی احزاب اصلاحطلب برای ارائه لیست آغاز شد و محمدرضا راهچمنی صحبت از ائتلاف 12 حزب این جریان برای رسیدن به لیست واحد کرد. حزب کارگزاران نیز که از مدتها قبل از لزوم شرکت در انتخابات صحبت کرده بود و کرباسچی دبیرکل این حزب معتقد است، "به رغم همه دعواهای که در ایران داریم راهی جز صندوق رای نداریم"، از اولین احزاب اصلاحطلب بود که سخن از ارائه فهرست کرد.
روزنامه سازندگی امروز از لیستی که روز گذشته منتشر شده بود، با نام «یاران هاشمی» رونمایی کرد. این فهرست مرکب از کاندیداهای احزابی همچون اعتدال و توسعه، حزب اسلامی کار، خانه کارگر، حزب ندا، مجمع اسلامی فرهنگیان، انجمن اسلامی معلمان، انجمن مدرسین دانشگاهها و مجمع روحانیون مبارز و برخی اصلاحطلبان غیر حزبی است.
نامزدهای اختصاصی حزب کارگزاران در این فهرست عبارتاند از: پروانه مافی، افشین خلیلی، ابوالفضل رباطی، محمدعیسی انصاری و هادی احمدی. سرلیستی "یاران هاشمی" نیز در تهران مجید انصاری است. سازندگی علت نامگذاری این فهرست به نام مرحوم هاشمی رفسنجانی را خاستگاه این حزب میداند که از زمان دولت هاشمی رفسنجانی توسط برخی کارگزاران این دولت تشکیل شد و حزب اعتدال و توسعه که نزدیکترین حزب به حسن روحانی است و خاستگاه این حزب نیز از دولت هاشمی رفسنجانی بود.
با اینحال بهرغم حضور چهرههای ناشناس در فهرست کارگزاران، سه نماینده فعلی و سرشناس تهران که تاییدصلاحیت شدهاند(مصطفی کواکبیان، مهدی شیخ و محمدعلی وکیلی) حضور ندارند!
همانطور که پیشتر نیز اعلام شده بود احزابی همچون ندای ایرانیان، حزب همبستگی و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هرکدام قرار است فهرستهای جداگانهای برای انتخابات ارائه کنند که در همه آنها مجید انصاری سرلیست خواهد بود.
امروز سازندگی از فهرست پنجم اصلاحطلبان برای تهران نیز رونمایی کرد و نوشته است: "محمدرضا عارف بهعنوان رئیس فراکسیون امید مجلس دهم تصمیم گرفته است فهرستی شامل همه نامزدهای فراکسیون در تهران منتشر کند."
سازندگی البته از مخالفان ارائه لیست توسط شورای سیاستگذاری نیز رونمایی کرده و گفته است اصرار حزب اتحاد ملت(مشارکت سابق) و گروههای اقماری آن و اعتماد ملی به انتشار اطلاعیه شورای سیاستگذاری منجر شده است. اقدامی که نه تنها وحدت اصلاحطلبان را از بین برد بلکه منتهی به ارائه لیستهای جداگانه با ترکیبهای مختلف شد.
نگاهی به ترکیب لیستهای اصلاح طلب نشان میدهد مدعای آنها مبنی بر کاندیدا نداشتن نیز یک دروغ بود و دست آنها برای حضور در عرصه انتخابات کاملا باز است تا جایی که میتوانند با 5 فهرست وارد گود رقابت شوند.