به گزارش حلقه وصل، همه کسانی که تماشای آسمان شب و ستارهها را شروع میکنند در ابتدای کار فهرستی از اجرامی نظیر ماه و سیارات، خوشههای ستارهای و سحابیها و شاید چند کهکشان آماده میکنند. اما به جز این موارد ماهوارهها یا همان قمرهای مصنوعی که هر شب به دور زمین در حال گردش هستند هم یکی از چیزهایی است که میتوان آنها را در آسمان رصد کرد.
عده بسیاری قادر به تشخیص هواپیماها، شهابها و ماهوارهها در آسمان نیستند. قبل از این که به توضیح چگونگی رصد ماهوارهها بپردازیم بهتر است به طور مختصر تفاوت این سه نقطه نورانی را در آسمان مطرح کنیم.
اگر در یک شب تاریک چشم به آسمان دوخته باشید معمولا با ۴ نوع جرم نورانی رو به رو میشوید؛ نقاط نورانی ثابت که این نقاط نورانی همان ستارگان یا سیاراتی هستند که در پهنه آسمان قرار گرفتهاند. البته اجرام اعماق آسمان مانند سحابیها نیز در این دسته جای دارند.
نقاط نورانی متحرک که چشمک میزنند که این نقاط نورانی متحرک هواپیماهایی هستند که از رصدگاه شما قابل رویت هستند.
نقاط نورانی متحرک (بدون چشمک و با سرعت معمولا یکنواخت) که این نقاط در واقع ماهوارههایی هستند که بر فراز محل اسکان شما در حال چرخش به دور زمین هستند.
نقاط نورانی که از خود رد بر جای میگذارند که این رد درخشان که بسیار سریع در محدودهای از آسمان عبور میکند یک شهاب است که در اثر اصطکاک با جو زمین میسوزد.
تصویری که در ادامه ارائه شده است ساعاتی از روز را نشان میدهد که میتوان در آن زمانها ماهوارهها را رصد کرد؛