به گزارش حلقه وصل، «مارکوس لایتنر» سفیر سوئیس در تهران بعدازظهر امروز (یکشنبه) در نشستی خبری در محل سفارتخانه کشورش به تشریح جزییات کانال مالی جدید برای ارسال اقلام انساندوستانه به ایران پرداخت.
وی گفت: هدف این تمهید مالی این است که اطمینان حاصل کند صادرکنندگان و شرکتهای مستقر در سوئیس در حوزه دارویی پزشکی و بخش های غذایی کانال ایمنی را داشته باشند و به صادراتشان به ایران ادامه دهند.
وی گفت:با ایجاد این کانال سوئیس سهم مهمی خواهد داشت که ایران به لحاظ دارویی و غذایی تامین شود.
سفیر سوئیس عنوان کرد: این کانال تنها ابزار انساندوستانه نیست، میتوان گفت علامتی سیاسی است.
لایتنر گفت: این تمهید را نشانه ای از تشنج زدایی به حساب می آوریم.
سفیر سوئیس ادامه داد: محصولات دارویی و اقلام پزشکی همواره از تحریمها معاف بوده اند. از طریق این تمهید وزارت خزانه داری آمریکا به بانکها تضمین می دهد که معاملات را انجام دهند.
وی گفت: ما سرمایه گذاری در این سازوکار کرده ایم و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که اقلام به دست مصرف کنندگان ایرانی برسند. بانکها و شرکتهای مشارکت کننده اطلاعات دقیق و جزیی درباره شرکای خود در ایران را به مقامات سوئیسی خواهند داد. بعد از معامله موفق هفته گذشته لازم است شماری از جزییات فنی بپردازیم که این کانال را نهایی کنیم.
وی گفت: انتظار دارم دو سه هفته آینده این کانال فعالیتش را به طور کامل شروع کند.
سفیر سوئیس درباره معامله آزمایشی هفته گذشته گفت؛ سه پرداخت توسط بانک مستقر در سوئیس انجام شد. این معاملات شامل تامین داروهای متفاوت از شرکتهای سوئیسی هستند که ارزش تقریبی آنها ۲.۳میلیون یورو است. امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهایی مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شدند.
لایتنر در پاسخ به سوالی درباره اینستکس گفت: ما عضو اتحادیه اروپا نیستیم و بخشی از سازوکار اینستکس به شمار نمی آییم. ما از ابتدا سعی کردیم بر روی مسائل بانکی تمرکز کنیم. از ابتدا بر کالاها و اقلام انساندوستانه تمرکز کردیم و سازوکار ما فراتر از اقلام انساندوستانه نخواهد رفت.
سفیر سوئیس در تهران درباره اینکه ۲.۳ میلیون یورو از منابع بلوکه شده ایران برداشت شده و درباره تضمین این کانال گفت: برنامه ما این است که سازوکاری را شروع کنیم که پایدار بماند. اطمینان داریم خواهیم توانست منابع مالی ایران را به حسابهای مستقر در سوئیس منتقل کنیم که حرکت پایداری را در این زمینه صورت دهیم. در این راستا به طور موازی با همه مشارکت کنندگان گفتگو می کنیم.